Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mysza pisze:Ja bym nie oswajała na siłę dzikiego kota. To że już nie reaguje agresją nie znaczy że KIEDYKOLWIEK będzie w pełni domowym, dotykalskim, miziastym kotem.
Skupiła bym się na szukaniu jej miejsca do wypuszczania- działki gdzie ktoś dokarmia? Stajnia? Ekoturystyka?
Trzeba by pochodzić po forach dla koniarzy i popytać. Może zadzwonić albo podjechać do stajni w okolicy.
Ja tak oddałam trzy kotki. łatwo i szybko nie było ale wszyscy na tym skorzystali. Teraz czasem dostaję MMSa z dzikuską na stercie siana. Do człowieka już nigdy nie podeszła.
Oczywiście jakby nagle zaczeła mruczeć czy się ocierac o człowieka, to inna sprawa, szukanie jej wtedy domu ma sens.
justyna8585 pisze:Mysza pisze:Ja bym nie oswajała na siłę dzikiego kota. To że już nie reaguje agresją nie znaczy że KIEDYKOLWIEK będzie w pełni domowym, dotykalskim, miziastym kotem.
Skupiła bym się na szukaniu jej miejsca do wypuszczania- działki gdzie ktoś dokarmia? Stajnia? Ekoturystyka?
Trzeba by pochodzić po forach dla koniarzy i popytać. Może zadzwonić albo podjechać do stajni w okolicy.
Ja tak oddałam trzy kotki. łatwo i szybko nie było ale wszyscy na tym skorzystali. Teraz czasem dostaję MMSa z dzikuską na stercie siana. Do człowieka już nigdy nie podeszła.
Oczywiście jakby nagle zaczeła mruczeć czy się ocierac o człowieka, to inna sprawa, szukanie jej wtedy domu ma sens.
U P.czypionki to nigdy sie nie stanie.Ona ma dobre serce,ale to starsza osoba,ona nie zwraca uwagi na nią.Nie znam sie na psychice kotów,ale wydaje mi sie,że ta kotka jest do oswojenia.Gdyby ją włożyć do klatki i poświęca jej troche czasu ,to nie bałaby sie tak już.Słoneczko ją widziała dzisiaj,może mieć z 6-7 mies.
ja moge nawet pożyczyć klatke..
Nie chce jej na siłe oswajać, nie jeden kot został normalnie tutaj wypuszczony.Jak ja patrze na koty,które próbują wejść przez okienko i nie da sie,to mi sie serce kraje.Ta kotka,to taka ciapa.Ona dobrze funkcjonuje w domu,bo i zkuwety korzysta i nie krępuje sie jeść.Kiedy głaszcze sie ją,to zamyka oczka,widać,że jej sie podoba,tylko jest bardzo zestresowana
mar9 pisze:justyna8585 pisze:Mysza pisze:Ja bym nie oswajała na siłę dzikiego kota. To że już nie reaguje agresją nie znaczy że KIEDYKOLWIEK będzie w pełni domowym, dotykalskim, miziastym kotem.
U P.czypionki to nigdy sie nie stanie.Ona ma dobre serce,ale to starsza osoba,ona nie zwraca uwagi na nią.Nie znam sie na psychice kotów,ale wydaje mi sie,że ta kotka jest do oswojenia.Gdyby ją włożyć do klatki i poświęca jej troche czasu ,to nie bałaby sie tak już.Słoneczko ją widziała dzisiaj,może mieć z 6-7 mies.
ja moge nawet pożyczyć klatke..
Nie chce jej na siłe oswajać, nie jeden kot został normalnie tutaj wypuszczony.Jak ja patrze na koty,które próbują wejść przez okienko i nie da sie,to mi sie serce kraje.Ta kotka,to taka ciapa.Ona dobrze funkcjonuje w domu,bo i zkuwety korzysta i nie krępuje sie jeść.Kiedy głaszcze sie ją,to zamyka oczka,widać,że jej sie podoba,tylko jest bardzo zestresowana
serce mi się do niej wyrywa ale chwilowo nie mogę, no nie mogę, koty niektóre nieposzczepione, nie wyciachane, miejsca mało... przykro mi ale teraz nie mogę pomóc, przepraszam
justyna8585 pisze:znowu pare dni u niej nie byłam....
Nie ma szans na dt...
Może ktoś zna miejsce,gdzie mogłabym ją wypuścić?
mar9 pisze:justyna8585 pisze:znowu pare dni u niej nie byłam....
Nie ma szans na dt...
Może ktoś zna miejsce,gdzie mogłabym ją wypuścić?
może tu:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/44640/ ... tka-slask/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], sylwiakociamama, Wix101 i 138 gości