Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 0:45 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

KOTEK WYGLĄDA JAK PINGWINKA ALE MNIE SIĘ ZDAJE ,ŻE TO BYŁA DZIEWCZYNKA. JA TEŻ WIDZIAŁAM JĄ OSTATNIO 31.01. ALE KASIA PISZE ,ŻE WIDZIAŁA CHYBA 9.02..
WYSYLAM SMS I ZDJĘCIE DO TYCH OSÓB. NIECH SIĘ TAM ROZEJRZĄ I MOZE ZADEKLARUJĄ CZY TO ICH KOT I CO ZE STERYLIZACJĄ :?: :idea:
PRZEPRASZAM ZA DUŻE LITERY TO MÓJ KOMP MA TAKIE DNI ,ŻE NIJAK NIE DA SIE CAPSLOCKA WYŁĄCZYĆ
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Nie lut 13, 2011 1:38 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Dzwoniła ta Pani jej kotek to był jednak kocurek i niestety nie widziała go tak jak ja od początku lutego. Może ja się pomylilam może to był kocurek ta Pani mieszka dwa ośrodki dalej bardzo tęskni za kotkiem. I szuka go. To też jest kotek porzucony, który sie do niej przybłąkał 1,5 roku temu.
Jeśli naszą pingwinkę widziałyście dajcie znać-jak pojedzie na sterylkę to sie okaże jaka płeć. W każdym razie kiedy kto ją ostatnio widział napiszcie bo ta Pani dwa razy już teraz dzwoniła najchętnie pobiegła by tam w nocy.

iwonac

Post » Nie lut 13, 2011 9:31 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Ori pisze:Itaka - jakieś osim lat ;)
Ania - psy wiedza, że kotów "nie wolno". Bywa że śpią razem, nie ma z tym problemu. Czasem któryś się zerwie jak kot zaczyna "ganiać".
A dla chętnych psio-kociarzy mały Off - zajrzyjcie jak mała Werni oswajała Arinkę
http://www.jantarowawataha.pl/forum/viewtopic.php?t=67
Werni niestety niedawno umarła :(

Kasia - w weekendy i poniedziałki masz autko do dyspozycji (plus transporter)

Ori dzięki! Na pewno skorzystam.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie lut 13, 2011 9:36 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

jerzykowka pisze:Ori, i kotki i piesy faaantastyczne :love:
Uwielbiam psio-kocią symbiozę :D

Dziewczyny, nie pisałam, ale dokarmiam kotki systematycznie. Niestety jak dotąd poznałam tylko białaska i buraska z białymi skarpetkami. To pewnie dlatego, że bywam tam zazwyczaj ok 16.oo czyli wcześnie. No chiba, że im nie przypadłam do gustu :wink:
Miseczki plastikowe (3szt.) po Waszej ostatniej wizycie się ostały czyli przestali je usuwać (oby tak zostało!).

Kasiu, czy w ten weekend mogłabym podjechać po jedzonko? Czasowo się dostosuję, oczywiście!
Ori, przepraszam, że dotąd nie wysłałam Ci info - dziś się poprawię :oops:

Jeśli chodzi o transport to popołudniami i w weekendy chętnie służę pomocą. Mogę też pożyczyć samochód na czas kiedy jestem w pracy.
Kasiu, jaką macie cenę kastracji kocurków? Finansowo wspomóc niestety nie mogę, ale może tańszy zabieg mogłabym wynegocjować.

Agnieszko, wczoraj już spałam :oops: , dlatego nie odebrałam telefonu, przepraszam i czekam na następny :wink: :D

Ja widziałam Pingwinkę w środę - wtedy tylko ona przyszła na jedzenie.
Asiu, przepraszam, że dopiero dzisija odpisuję, ale miałam przeprowadzkę.
Będę dzisija na marszu - będziesz?
Może po mogłybyśmy podjechać do piwniczki, albo ze mną albo z Martą - tam mamy karmę.
Jeszcze zadzwonię do Ciebie.
Asiu, dziękuję również za pomoc transportową!
Co do kastracji, to kocurki 60, a kotki 100.

kasia_5000

Post » Pon lut 14, 2011 1:12 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

JAK TAM SPRAWY NA OŚRODKU PANI OD KOTKA ZAGINIONEGO BYŁA NA OSRODKU DZISIAJ POKAZAŁA ZDJECI PINGWINKI I WYOBRAŹCIE SOBIE,ŻE PANI Z KUCHNI POWIEDZIAŁA JEJ ,ŻE TAM NIGDY TAKIEGO KOTA NIE BYŁO :evil: CIEKAWE PRAWDA.
CIEKAWE CO ODPOWIEDZĄ NA LIST KASI :roll:

iwonac

Post » Pon lut 14, 2011 10:47 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Wreszcie i ja miałam szczęście, w piątek poznałam pingwinkę. Wygłaskałam, nakarmiłam, potuliłam.
W pierwszym momencie myślałam, że to czarna kotka, bo białych dodatków nie ma wiele, ale wkrótce rzuciły mi się w oczy białe skarpetki, a charakter potwierdził, że to TA pingwinka :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 14, 2011 13:21 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

DZIĘKUJĘ ZA WIEŚCI A PRZEPRASZAM MOŻESZ DLA PEWNOŚCI NASTĘPNYM RAZEM ZAJRZEĆ POD OGONEK :oops: CZY TO NA PEWNO DZIEWCZYNKA. :wink: TO BĘDZIEMY WIEDZIEĆ,ŻE TO JEDNAK NIE KOTEK TEJ PANI.
JAKBYŚ WIDZIAŁA GDZIEŚ W KIEKRZU TAKIEGO KOTKA JAK PINGWINKA TO DAJ SZYBKO ZNAĆ KONIECZNIE OBY SIĘ KOTEK ZNALAZŁ

iwonac

Post » Pon lut 14, 2011 13:42 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

iwonac pisze:DZIĘKUJĘ ZA WIEŚCI A PRZEPRASZAM MOŻESZ DLA PEWNOŚCI NASTĘPNYM RAZEM ZAJRZEĆ POD OGONEK :oops: CZY TO NA PEWNO DZIEWCZYNKA. :wink: TO BĘDZIEMY WIEDZIEĆ,ŻE TO JEDNAK NIE KOTEK TEJ PANI.
JAKBYŚ WIDZIAŁA GDZIEŚ W KIEKRZU TAKIEGO KOTKA JAK PINGWINKA TO DAJ SZYBKO ZNAĆ KONIECZNIE OBY SIĘ KOTEK ZNALAZŁ

Jak tylko Pingwinka mi się pokarze, zajrzę pod ogonek :wink:

Jeżeli tej Pani zaginął kotek, to może mogłaby porozwieszać ogłoszenia (przy sklepach, przy poczcie, przy kościele itd), najlepiej ze zdjęciem. Ludzie bardzo życzliwie reagują, a to bardzo zwiększa szanse na odnalezienie zaginionego footerka.
W razie czego, służę pomocą.
Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 14, 2011 15:44 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Dziewczyny czy ten burasek z Kiekrza nadal szuka domu ? Mam osobę chętną do adopcji kociaka. Jutro będę się z nią kontaktować. I czy on jest wykastrowany ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lut 14, 2011 15:55 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

W czwartek idziemy z MartaK na wizytę przedadopcyjną do Pani, która jest zainteresowana Oskarem. Na razie nie wiadomo jaki będzie efekt. Oskar dopiero będzie kastrowany - trzeba było odczekać po szczepieniu.
Ale pewnie będą kolejne kotki do adopcji, bo wznawiamy łapanki na dworcu.
No i obecnie mamy jeszcze do wyadoptowania kotki dworcowe: Veto i Kropeczek, ale dla nich z MartaK chcemy znaleźć wspólny domek, bo są bardzo zżyte.
Jest jeszcze Drago, ale wiem, ze też już ktoś jest Nim zainteresowany i będzie spotkanie adopcyjne.
Jets też Pan Poważna Minka, który obecnie jest na DT u koleżanki Etki.
Z kotków z Kiekrza pewnie Pingwinka będzie do adopcji, jak zostanie złapana.
Może Pani byłaby zainteresowana którymś z tych kotków, czy to konieczne musi być Burasek?

kasia_5000

Post » Pon lut 14, 2011 16:42 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Generalnie pan szuka kociaka. Ale jutro będę wiedzieć czy może to być starszy kot. Bo myślałam o Veto albo właśnie o Panu Kropeczce.
Obrazek

itaka

Post » Pon lut 14, 2011 17:14 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

A czy Mango mam już dom :?: bo mam nawet ładne zapytanie o adopcje :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 14, 2011 19:16 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

CatAngel pisze:A czy Mango mam już dom :?: bo mam nawet ładne zapytanie o adopcje :)

Wieczorem się skontaktuję z DT i napiszę Ci.
Obrazek

itaka

Post » Pon lut 14, 2011 21:25 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

itaka pisze:
CatAngel pisze:A czy Mango mam już dom :?: bo mam nawet ładne zapytanie o adopcje :)

Mango jest zarezerwowana, jak dobrze pójdzie wkrótce przeprowadza się na swoje :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon lut 14, 2011 21:44 Re: Wyrzucony w wakacje burasek PILNIE potrzebny DT !!!

Duża von Focha pisze:
itaka pisze:

Mango jest zarezerwowana, jak dobrze pójdzie wkrótce przeprowadza się na swoje :D

Ona jest niezwykłą kotką. Bardzo się cieszę, że będzie miała swoich dużych :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]