moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 16:55 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Etiopia pisze:Wściekłam się nie podali mu od wczoraj nic przeciwbólowego .....
Kur...... jestem ciekawa jak by im ktoś rozpłatał kolano ile by bez wytrzymali ......

To że zwierze nie wrzeszczy z bólu nie znaczy że go nic nie boli. tak natura zwierzęta stworzyła żeby od razu nie pokazywały że są chore ........
Bidok miał dreszcze i siedział skulony.

:evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob lut 12, 2011 17:01 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

jozefina1970 pisze:
Etiopia pisze:Wściekłam się nie podali mu od wczoraj nic przeciwbólowego .....
Kur...... jestem ciekawa jak by im ktoś rozpłatał kolano ile by bez wytrzymali ......

To że zwierze nie wrzeszczy z bólu nie znaczy że go nic nie boli. tak natura zwierzęta stworzyła żeby od razu nie pokazywały że są chore ........
Bidok miał dreszcze i siedział skulony.

:evil:

Nooooo :evil:
Jak bym wiedziała to bym go zaraz po wybudzeniu zabrała do domu ............
Mam wyrzuty sumienia :cry: :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob lut 12, 2011 20:12 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Ale dobrze, że już po.
Że już w domu :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie lut 13, 2011 13:34 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Mufek dostaje zastrzyki przeciwbólowe i antybiotyk .

Apetyt pomalutku wraca. Wypił dzisiaj sporo wody.

Leży sobie w króliczej klatce zrobiłam mu prowizoryczną kuwetę z obciętego kartonu do normalnej ze sztywna łapką nie wejdzie...

Nala dobrze smaruje jej uszy i bródkę maścią z antybiotykiem i sterydem bo znowu się paprze - wet mówił że to będzie się regularnie powtarzać ....

Tequila tak sobie dużo śpi mało chodzi nastroszona - aby dotrwała do wtorku i się udało zoperować ..........

Psica spi obrażona wyczyściłam jej gruczoł ogonowy bo znowu się zaczopowywał.

Ja jestem pociągająca i boli mnie gardło w piątek zgubiłam czapkę i mnie zawiało ...
Muszę się kurować bo ktoś w tym domu musi mieć siłę ...
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon lut 14, 2011 22:16 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Mnie wzieło na całego ...... Katar kaszel gorączka ból gardla .......
Ale nie mam szansy poleżeć jutro z Tequilą pojutrze z Mufasą po pojutrze też wet .....
Pies sam się nie wyprowadzi ......

Jakoś to będzie

Mufasek dostaje co 12 godzin zastrzyk przeciwbólowy......
Słabiutki jest i bardzo smutny.
Je ale nie za dużo sporo pije
Koopa była wczoraj
Siku też ..

Nie wyznaje zasady że zwierzęta po zabiegach operacyjnych nie muszą dostawać leków ........

Ból wcale nie powoduje szybszego gojenia i rekonwalescencji - a wręcz odwrotnie ...... spowalnia powrót do zdrowia.......

A hasło pt. Że jak boli to zwierzę się nie będzie nadmiernie poruszać to za króla Ćwieczka było ..
Są inne sposoby na to ....

Za jakieś 3-4 tygodnie czeka nas rehabilitacja łapki - on nie używał łapki prawidłowo i miał zaniki a unieruchomienie to spotęguje ......

Nic to damy radę

Tequila jak nastroszona wrona odgania od siebie koty i psice najchętniej leży na kolanach i koło kaloryfera - ból się zmniejsza przy wygrzewaniu . Dostaje no-spe i leki zapobiegające zaleganiu ..
Całą dokumentacje Tequili mam już spakowaną

Boje się to jej druga operacja w ciągu 12 miesięcy ...

Nala rujkuje od wczoraj uduszę wypcham i postawię u siostry na kominku

Drze się jak upiór ....... :evil:

Psica w miarę nadal mamy wielomocz patologiczny apetyt zapalenie gruczołu ogonowego i brzydką sierść .......

Niestety jej badania muszę odłożyć na później ...

Okropnie się czuję że nie mam pieniędzy ech czuje się jak jakiś nieudacznik ....... :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon lut 14, 2011 22:22 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Trzymam za zdrowie i ogólną poprawę :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lut 15, 2011 20:29 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Tequila stan ciężki rokowanie ostrożne

Jutro będę wiedzieć coś więcej .......

Mam nadzieję że przetrwa noc ..
IT'S OVER

Etiopia

Post » Wto lut 15, 2011 20:31 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Będę myślami z Tobą i Tequilką. Musi być dobrze...
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lut 15, 2011 20:37 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Etiopia pisze:Tequila stan ciężki rokowanie ostrożne

Jutro będę wiedzieć coś więcej .......

Mam nadzieję że przetrwa noc ..

:(

Trzymam mocno.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lut 16, 2011 10:35 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Noc przetrwała.

Stan jak wczoraj nie ma pogorszenia .

Mam jeszcze dzwonić później.........
IT'S OVER

Etiopia

Post » Śro lut 16, 2011 11:11 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Mocne, mocne kciuki. :ok: :ok: :ok:
trzymajcie sie!!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lut 16, 2011 14:54 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

i ja trzymam kciuki

Rooda

Od: Pon sie 25, 2008 20:36

Post » Czw lut 17, 2011 18:53 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Z Tequilą źle jutro wraca do domu ........

Jak ma odejść to wśród swoich ......

Ciągle liczę na cud
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw lut 17, 2011 19:24 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Etiopia-trzymam mocno kciuki za Twoich podopiecznych.Jeszcze będzie dobrze... :ok: :ok: :ok: :catmilk: :ok: :ok: :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Czw lut 17, 2011 21:34 Re: Przegonić czarne chmury za góry - walczymy Etiopia Koty Pies

Ja też jestem z Wami, trzymaj się!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

[poprzednia][następna]