^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 21:06 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Biedny Kacperek, też śledziłam jego wątek :cry:

PS. Jestem teraz uziemiona z malutkim dzieckiem w domu i nie za bardzo mobilna, ale jakby była potrzeba, to też służę chociaż transporterkami - mam dwa dość duże (mój Pompus miał 7,5 kilo i się wygodnie mieścił, teraz wożę w nim dwie kotki razem).

Pozdrawiam i podziwiam z daleka :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Czw lut 10, 2011 21:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Sandra, Bartek będzie prawdopodobnie w Szczecinie, chcesz transporterki?

Pewnie!
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Czw lut 10, 2011 23:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Przykre rzeczy się tu również czyta.
Ale niezmiernie cieszę się, że Witold ma negatywne wyniki.
Ja tylko nadmienię coś fajnego, kotów ubywa z naszego schroniska. Współpraca jest bardzo fajna, są same dorosłe które dzięki naszym ogłoszeniom wychodzą.
W tym tygodniu ze schronu zostały zabrane dwa kociaste, jeden u koleżanki drugi u mnie. Padłam już ofiarą zakochania w tej schroniskowej biedzie.
Szanowne opiekunki Teodora, jutro zrobię ofertę na tablicę co by była jakaś informacja na walentyny. Czy on się nadaje do domu z innymi zwierzakami? Wiem, że kotki po sterylce są mile widziane. Ale jest przymilny?

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt lut 11, 2011 6:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Pixia, wczoraj w drodze do weta zawiozlysmy do TOZ plakat ogloszeniowy Teodora zeby ustawic w sobote . Czy jest przymilny? No coz, udeptuje jak dziki , mruczy, kreci mlynki, wywala sie brzuchem do gory, lasi sie o wszystko ...podloge, meble, ale jest lękliwy . Pobyt solo w piwnicy nie pomaga osmielaniu go niestety. Mysle ,ze z innym kotem dogadalby sie ale psa pewnie by sie bal . Na pewno nie nadaje sie do glosnego domu z malymi dziecmi. Nie jest rozrywkowy, nie bawi sie zabawkami. Pelna micha , legowisko i reka do glaskania to szczyt jego wymagan . Uwielbia gdy z nim romawiam,czesze go ....kazda forma zainteresowania nim cieszy go . Trudno mi powiedziec jak zaraguje na nowe lokum , bo jak go wzielam byl obolaly, chory i zgadzal sie na wszystko . Bardzo chcialabym zeby trafil mu sie mądry ,rozsadny dom. Chetnie chcialabym utrzymywac jakis konkakt( chociazby sporadyczny) z Teodorem bo nasza milosc jest wzajemna . W razie ewentualnych problemow zdrowotnych jestem w stanie pomoc finansowo przyszlemu domkowi .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt lut 11, 2011 8:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya przeczytałam twój post i sobie przypomniałam żeby wyjąć strzykawki z kieszeni - nawet nie chcę myśleć co by było w pracy jakby ktoś zobaczył że noszę ze sobą takie cuda :ryk:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt lut 11, 2011 10:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Widziałam plakat. 8O Piękny takiego ogłoszenia, żaden zwierzak nie będzie miał. :)

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt lut 11, 2011 12:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

miotałam się dziś po Podjuchach 4 razy i też nie widziałam w okolicach ryneczku ani kawałka kota. Ostatni raz byłam tam koło 11.30. Znaczyć się jakoś później chyba jest karmienie
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt lut 11, 2011 12:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

olusiak81 pisze:PS. Jestem teraz uziemiona z malutkim dzieckiem w domu i nie za bardzo mobilna, ale jakby była potrzeba, to też służę chociaż transporterkami - mam dwa dość duże (mój Pompus miał 7,5 kilo i się wygodnie mieścił, teraz wożę w nim dwie kotki razem).

Olusiak jeśli Twoje transportery są drogie to nie wiem czy dobrze jest przeznaczać je na wożenie bezdomnych. Jak się nie daj Boże trafi kocur to plastik przesiąka na amen 8)
Obrazek

Istna

Post » Pt lut 11, 2011 12:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita a jak rtg Witka?
Obrazek

Istna

Post » Pt lut 11, 2011 14:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

RTG nic nie wykazało, w poniedziałek idziemy na konsultację do dra Cichockiego.
Marcin razem z Cichockim maja zdecydować co dalej, czy konieczny jest rezonans i tomografia czy nie. Jeżeli tak, to Wituś pojedzie na badania do Olsztyna.
Najgorsze, że kot ma coraz większe problemy z poruszaniem, a diagnozy choroby dalej nie ma. Strasznie to frustrujace.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lut 11, 2011 16:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Biedny Wituś :(
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt lut 11, 2011 17:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Pixia pisze:Widziałam plakat. 8O Piękny takiego ogłoszenia, żaden zwierzak nie będzie miał. :)

A dziekuje. Mam nadzieje ,ze przyszly domek Teodorka nie przeoczy go :)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt lut 11, 2011 17:41 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

a mi przy Puki mówili, że to co się z nią dzieje, to jest taka szalona rzadkość wśród kotów - jak widać nie bardzo skoro Witek ma te same objawy :evil:
Obrazek

Istna

Post » Pt lut 11, 2011 17:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Dziewczyny, ale ta triko tam naprawdę jest :oops: No chyba, że w ostatnich tygodniach sprzątnął ją samochód, albo psy... Teraz zaczynają się ruje, po osiedlach koty marcują na maksa, ona w tym okresie była zawsze szczególnie aktywna, łaziło za nią kilka kocurów i przechodziły za nią namiętnie z jednej strony jezdni na drugą.

Edyta, trzymaj się z Witusiem :|
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pt lut 11, 2011 18:56 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ech, to ja tylko w ramach optymistycznych wieści oficjalnie ogłoszę, że obcy Amziastego okazał się być li tylko i jedynie tłuszczakiem, szwy zdjęte, teraz tylko czekać aż łysy placek odrośnie i ta cholerna jodyna zejdzie ;) Także, gdyby nie serducho, to można by powiedzieć, że kot jest zdrowy, acz łysawo-trikolorowy ;)

(Nawet nie czuję, że rymuję, chyba mi się piąteczek udzielił ;))

Sedith

Od: Pt mar 19, 2010 9:25

[poprzednia][następna]