Mam problem i proszę o radę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 12:11 Re: Mam problem i proszę o radę

Zofia&Sasza pisze:
Maria.S pisze:sprawdzaliście każdy kafelek?? Z tego co wiem zawsze zostawia się taki wolny, żeby można było zajrzeć pod wanne czy coś np. nie cieknie.

a tą dziurą go nie wyjmiecie?? nawet jakimś kijem z siatką??

Ja myślę, że jednak lepiej po dobroci. Kić i tak jest już zestresowany.

Wiem, że lepiej po dobroci, ale pamiętam też kiedy u nas dwa kociaki 3 miesięczne weszły pod tą wannę i jak świrowałam i nie mogłam myśleć o niczym innym :) w końcu TŹ zawołał kolegę i je wyciągneli, bo chybabym ze stresu rozniosła cały dom :) Wiem że to jest ogromnie stresujące bo nie wie się co ten kociak robi i ja widziałam już w głowie wszystkie możliwe scenariusze, dlatego piszę też co można zrobić "na siłę" :oops:
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Pt lut 11, 2011 12:12 Re: Mam problem i proszę o radę

Maria.S pisze:sprawdzaliście każdy kafelek?? Z tego co wiem zawsze zostawia się taki wolny, żeby można było zajrzeć pod wanne czy coś np. nie cieknie.

a tą dziurą go nie wyjmiecie?? nawet jakimś kijem z siatką??

No wlasnie moja wanna wyglada tak, ze jest zabudowana kafelkami ale te kafelki koncza sie ok 10 cm nad ziemia i jest murek, tez zabudowany kafelkami i w tym "murku" jest ta dziura przez która on wlazł. :) Nie da rady go wyciagnac zadnym sposobem .

Ale juz mamy dla niego imię.Duch. Nie widac go ale czasami slychac ;)

Troche sie uspokoilam bo cala noc sie matrwilam, ze on wcale nie będzie chciał wyjść stamtąd i trzeba bedzie rozmontowywac łazienke .

Lea_

Od: Pt lut 11, 2011 11:25

Post » Pt lut 11, 2011 12:15 Re: Mam problem i proszę o radę

wyjść to w końcu na pewno wyjdzie - zgłodnieje :D

dziwna ta wasza wanna :) tamte kicie które miałam też znalazły taką wąską dziurę (o której nie wiedzieliśmy wcześniej :D ) i z wyciąganiem ich tym kijem były straszne problemy, bo u nas wolny kafelek jest w zabudowanym koszu na pranie przy samym kancie wanny i jest okropnie niewygodny, ale się udało :)

Nie denerwuj się, ale pamiętaj żeby szybko zatkać dziurę, jak już z niej Duch wyleci :P
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Pt lut 11, 2011 12:25 Re: Mam problem i proszę o radę

mój wlazł pod wannę w wieku 3 miesięcy, kombinowaliśmy pół dnia, w końcu dziadek przyniósł krople walerianowe i mały wtedy narkoman wylazł jak zauroczony :lol:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt lut 11, 2011 12:29 Re: Mam problem i proszę o radę

Zatkam, zatkam.
Juz sobie sprzety przygotowałam tak, ze juz tam nie wejdzie:)

Lea_

Post » Pt lut 11, 2011 12:30 Re: Mam problem i proszę o radę

A myslicie ze te krople pomogą nawet na takiego wystraszonego kotka??

Lea_

Post » Pt lut 11, 2011 12:31 Re: Mam problem i proszę o radę

Na dwoje babka wróżyła :roll: To zależy od kotka, mają różne charakterki

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lut 11, 2011 12:42 Re: Mam problem i proszę o radę

widzisz mój jest narkomanem, wywęszy wszystko walerianę, kocimiętkę - próbować warto :wink:
jak masz starszego sąsiada powinien mieć kropelki z walerianą wystarczy sam zapach na większość znanych mi kotów działa :ok:
jakby zadziałało reakcje po "wąchaniu" są różne np. ślinotok, tarzanie się, miaukolenie :lol: mija szybko nie przestrasz się
mój sierściuch wyleniały dodatkowo zakłada dres i przeistacza się w wojowniczego tygrysa :wink:

PearlRain

Post » Pt lut 11, 2011 12:52 Re: Mam problem i proszę o radę

Bede wracala z pracy to podejde do apteki po krople bo jedyny starszy sasiad jakiego mam na pewno mi nic nie pozyczy :)
Mam tylko nadzieje ze to pomoze bo jak nie i Duch spedzi tam kolejna noc to sie zamartwie.

Lea_

Post » Pt lut 11, 2011 12:59 Re: Mam problem i proszę o radę

Jak nie wyjdzie, to spokojnie, nie panikuj - w ostateczności nic się mu tam nie stanie przecież :wink: Jak mu podstawisz jedzenie blisko, to pewnie w nocy zobaczysz ślady urzędowania. Albo nawet całkiem wyjdzie w nocy, będzie cisza i spokój = bezpiecznie.

OKI

Post » Pt lut 11, 2011 13:10 Re: Mam problem i proszę o radę

bedzie dobrze zobaczysz :ok: w końcu jak nie okaże się zdelkarowanym "walerianistą" głód go pokona :wink:

PearlRain

Post » Pt lut 11, 2011 13:27 Re: Mam problem i proszę o radę

Tylko bez nerwów - jak będzie miał jedzenie, wodę i kuwetkę to na pewno wylezie. Tyle że jakieś 2-3 dni może tak tajniaczyć, że będzie wychodził tylko jak was nie ma w pobliżu :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 11, 2011 13:32 Re: Mam problem i proszę o radę

OK, będe cierpliwa i postaram się nie zamartwiac.

Lea_

Post » Pt lut 11, 2011 13:34 Re: Mam problem i proszę o radę

Lea_ pisze:OK, będe cierpliwa i postaram się nie zamartwiac.

To Ci się na pewno nie uda, ale kotu nic nie będzie :wink:

OKI

Post » Pt lut 11, 2011 13:46 Re: Mam problem i proszę o radę

stawiam na nałóg, waleriana go pokona i będzie dobrze :ok:
pamiętam naszą panikę jak Emir wlazł pod wannę, a jak cudnie wyglądał po wyjściu :kotek: kociak oblepiony pajęczynami kurzem w sam raz do prania się nadawał :wink: od tamtej pory wejście pod wannę zostało zabarykadowane :lol:

PearlRain

[poprzednia][następna]