Marion -bura szylkretka i nowe fotki :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 17:17 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Malutka ma się dobrze :)

Dziś rano się rozkręciła i na moją Stokrotkę nawet polowała :D Przy czym dziewczyny nie czują się swobodnie w tej zabawie. Nagłe dotknięcie tej "obcej" łapki powoduje odskok, ale myślę że będzie coraz lepiej.
Nie wiem jak z tą alergią, bo z dwóch placków wydrapanych jeden już jej nie interesuje. Za to drugi niestety nadal chyba daje się jej we znaki i ostatnio rozdrapała ponownie.

Niebawem czeka nas kontrola moczu, a po kontroli zobaczymy co dalej :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw lut 10, 2011 22:44 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Marion już nie ma zapalenia pęcherza. Nadal się drapie w jednym miejscu, ale już nie z powodu alergii, tylko strupek jej się zrobił :) Nawet nauczyła się zostawiać jedzenie w misce.... Jestem pod wrażeniem :)
Dziś zrobiłam jej testy FIV i FelV i oba ma negatywne :)

A to dla osób, które kibicują Marion:

Dłuuuuuuuuuuuuuga jestem - Duża zmierzyła i mam 85 cm od przednich łap do tylnych, ogon nie był brany pod uwagę :1luvu:
Obrazek

A to ja przed wydłużeniem z moją nową koleżanką, która jest jak dziecko, ciągle poluje na mój ogon. Na razie jesteśmy dla siebie miłe, ale jeszcze bez wielkiej miłości :)
Obrazek

Po tym jak nie siedzę w łazience, to korzystam ze słońca... Lubię się wylegiwać, spać i jeść.
Obrazek
ObrazekObrazek

naline

Post » Czw lut 10, 2011 22:56 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Charakterek też ma cudny :) Kotka jest bezproblemowa pod każdym względem.
ObrazekObrazek

naline

Post » Pt lut 11, 2011 0:22 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

:1luvu: piękność :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 11, 2011 1:21 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Jaka Ona ładna...
Nie masz pojecia jak się cieszę, że jest u Ciebie...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 11, 2011 7:00 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Ślicznotka kochana :1luvu:

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Nie lut 13, 2011 19:48 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Ślicznotka kokotka napędziła nam stracha i na sygnale jechaliśmy do lecznicy dzisiaj.
Marion z powodu swojej alergii miała mieć zakrywane miejsce, które sobie rozdrapała. Nosiła bandaż dla zwierząt, który dobrze się trzymał. Nosiła jak już się strupek zrobił po 2-3 dni i zmienialiśmy na nowy. W piątek pojechaliśmy z TŻetem na weekend. Dziś wracamy, rozcięłam jej bandaż i usłyszałam pisk. Okazało się, że bandaż się zwinął i stał się wąski przez co wpijał jej się w skórę i zrobił jej dość konkretną ranę :( Przychodził kolega, karmił koty i sprzątał, bawił się z nimi, ale nic nie zauważył. Strasznie mi głupio, że tak jej się to wcięło, mam żal do siebie że zostały same, ale z drugiej strony człowiek ma prawo wyjechać z domu na 3 dni, szczególnie że była ku temu okazja, a do nich 2 razy dziennie ktoś przychodził :(

Mamy kolejny wymyślny strój, znowu leki, przemywanie ranki :( i obrażoną Marion na wszystkich bo zadają ból, wożą nie wiadomo gdzie....
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie lut 13, 2011 20:22 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Strasznie :( Jestem zła na siebie za to :(
ObrazekObrazek

naline

Post » Nie lut 13, 2011 22:15 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Ej, no przestań no...
Oczywiście że masz prawo wyjechać, koty nie były oblożnie chore a Ty zapewniłaś im opiekę - no to bez przesady. Mogło się tak stać także wtedy kiedy bylabyś w domu, takie coś szybko się robi.
Nic takiego, co sobie mogłabyś zarzucać się nie stalo.

magaaaa

Post » Wto lut 15, 2011 13:06 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Ale ja nie lubię jak coś idzie nie po mojej myśli. Ranka już ładnie się goi, a my mamy możliwość obserwacji Marion jak walczy z kołnierzem - obija się o meble :(, potrząsa głową. Niestety nie może mieć dostępu do ranki, co prawda w porach karmienia zdejmujemy jej kołnierzyk, aby mogła sobie spokojnie zjeść i umyć się troszkę, ale i tak trzeba ranki pilnować.
Wetka się z nas śmieje, że "dzień bez weta dniem straconym" ;)
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto lut 15, 2011 22:11 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Ale masz z nią przejścia. :ok: :ok: :ok: za szybkie zakończenie wizyt u weta :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro lut 16, 2011 14:16 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Dzięki Monika :) Kciuki się przydadzą. Jak tam Twoje ogonki ;)?

Dziś w nocy został pobity rekord kotów i ludzi na łóżku ;) 3 koty - przy czym Marion leżała na mnie zadowolona. Stokrotka z boku, a Becky w nogach.
Marionka to kotek arcywygodny ;) Wystarczy, że usłyszy, że ktoś idzie do łóżka to przychodzi i się nie cacka, tylko zajmuje najlepsze miejsce, zaczyna mruczeć i domaga się pieszczot, kiedy tu człowiek chce spać :D Zresztą trudniej jest kiedy pieszczot domagają się dwa koty na raz i to od jednej osoby, a TŻet śpi sobie i one go nie zaczepiają ;)
ObrazekObrazek

naline

Post » Czw lut 17, 2011 23:56 Re: Marion - w DT - alergia pokarmowa! Jak sobie radzić?

Mój spi z kotami ale tez go nie molestują.
Oni to sie umieją urządzić... :?

magaaaa

[poprzednia][następna]