Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 10, 2011 20:56 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

kotx2 pisze:
tez jestem ciekawa a nie chce mi sie szukać w necie :mrgreen:

Podają różnie m.in że trzeba odczekać 24h od chwili wybudzenia, ale to mi się wydaje jakoś strasznie długo. Pixi ostatnią michę dostała ok.18, do lecznicy jedziemy na 10, zabieg, wybudzenie - też to wszystko potrwa i co posiłek mogłaby dostać dopiero wieczorem następnego dnia ?!

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw lut 10, 2011 21:16 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

U mnie to było tak (w zeszłym roku więc jeszcze pamietam :mrgreen: )
Rano - nic . Zabieg około 9.oo , wybudzenie około 13.oo , dostała głupiego jasia na drogę , wetka mówiła żeby spokojnie przespała do rana i tak też było. Tzn. po przyjeździe do domu na słaniających sie nóżkach poszła do kuwety, napiła sie wody i zasnęła. Spała dość spokojnie do rana i rano na drugi dzień dostała papu. Kupa też była na drugi dzień po sterylce. Wodę mogła pić cały czas. Tylko, że mi wetka na drugi dzien po sterylce kazała przyjechać i podała jakąś wzmacniającą kroplówkę i sprawdziła, czy z ranką wszystko w porządku. Potem było już tylko lepiej.

EDIT - ale namieszałam, sma tego nie rozumiem :mrgreen: Tzn. sterylka jutro godz. 9.oo , papu po pierwszej nocy :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw lut 10, 2011 21:25 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

jasdor pisze:U mnie to było tak (w zeszłym roku więc jeszcze pamietam :mrgreen: )
Rano - nic . Zabieg około 9.oo , wybudzenie około 13.oo , dostała głupiego jasia na drogę , wetka mówiła żeby spokojnie przespała do rana i tak też było. Tzn. po przyjeździe do domu na słaniających sie nóżkach poszła do kuwety, napiła sie wody i zasnęła. Spała dość spokojnie do rana i rano na drugi dzień dostała papu. Kupa też była na drugi dzień po sterylce. Wodę mogła pić cały czas. Tylko, że mi wetka na drugi dzien po sterylce kazała przyjechać i podała jakąś wzmacniającą kroplówkę i sprawdziła, czy z ranką wszystko w porządku. Potem było już tylko lepiej.

EDIT - ale namieszałam, sma tego nie rozumiem :mrgreen: Tzn. sterylka jutro godz. 9.oo , papu po pierwszej nocy :ok: :ok: :ok:

A kolacje dostała normalnie ?
Mnie wet kazał dać dziś ostatni posiłek najpoźniej o 18, czyli wychodzi na to ze Pixi nie bedzie jadla od dziś od 18 do soboty rano :roll:. A to taki żarłok ;) .

karola7

Post » Czw lut 10, 2011 21:28 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

kurcze tez mi sie wydaje ,ze to za długo...ale nie mam pojecia,za niedługo tez mam sterylkę pierwszą
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 10, 2011 21:30 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:
jasdor pisze:U mnie to było tak (w zeszłym roku więc jeszcze pamietam :mrgreen: )

Mnie wet kazał dać dziś ostatni posiłek najpoźniej o 18, czyli wychodzi na to ze Pixi nie bedzie jadla od dziś od 18 do soboty rano :roll:. A to taki żarłok ;) .

karolazmien tytuł watku na "juz sie nie boje" :mrgreen:

kotx2

Post » Czw lut 10, 2011 21:32 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Ja dopiero na noc miseczkę sprzątnęłam, żeby w nocy nie podjadała i śniadanka nie było. Cały dzień nic aż do następnego rana. Ale kośka głównie spała i wcale nie była zainteresowana jedzeniem. Tylko, że ona straszny niejadek jest i dużo nie je. Nawet sie nie obraża, jak miska pusta.

jasdor

Post » Czw lut 10, 2011 21:36 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

nie martw się Karola, jutro Pixie po sterylce będzie taka senna, że nawet nie pomyśli o jedzeniu ... chyba :roll:
u mnie Kuki mimo, że przespała mimowolnie prawie pół dnia, to jak już wróciła do domu to po kilku zataczających się krokach sama położyła się spać :) no i jedzonko dostała również dopiero na drugi dzień rano

aha, jak kicia jest taka półprzytomna to jest dobry moment aby jej przyciąć pazurki ;) no chyba, że normalnie nie ma z tym problemu :)

najgorsze z tego wszystkiego to były początki chodzenia w kloszu .. poruszała się jak puma, no i czasem jak rak, czyli do tyłu .. ale drugiego dnia już szalała i biegała, klosz jej przestał przeszkadzać, bardziej wystraszone nim były pozostałe koty :)

kciuki oczywiście trzymam z całych sił :ok: a poza tym to denerwuję się razem z Tobą, no i czekam z niecierpliwością na jutrzejsze, pooperacyjne wiadomości :)
swoją drogą to informacje o Pixie będą jutro wyczekiwane tak jak te o Robercie Kubicy ;)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Czw lut 10, 2011 21:42 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Moja kompletnie sobie nie radziła z kołnierzem. Jak szła to musiałam jej główkę podtrzymywać, bo cały czas zahaczała o podłogę. W ciągu dnia byłam caly czas z nią to kołnierz zdjęłam, ale na noc zakładałam, bo się bałam, żeby sobie szwów nie powygryzała. Na trzeci dzień kot był jak nowonarodzony i zachowywał się normalnie.

jasdor

Post » Czw lut 10, 2011 21:44 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

jasdor pisze:Moja kompletnie sobie nie radziła z kołnierzem. Jak szła to musiałam jej główkę podtrzymywać, bo cały czas zahaczała o podłogę. W ciągu dnia byłam caly czas z nią to kołnierz zdjęłam, ale na noc zakładałam, bo się bałam, żeby sobie szwów nie powygryzała. Na trzeci dzień kot był jak nowonarodzony i zachowywał się normalnie.

a co lepsze kaftanik czy kołnierzyk :?:

kotx2

Post » Czw lut 10, 2011 21:46 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Zawsze tylko kaftanik dają po sterylce i jest fajowy :ryk: Kot w nim tak chodzi, że można film nakręcić, ale tylko na początku, potem sie przyzwyczaja. Szybko sie też uczy rozwiązywać sznureczki :mrgreen: Moja miała kołnierz, bo jeszcze przy okazji zabiegu miała "naprawiane" oko, Tobie kołnierza nie będzie potrzeba.

jasdor

Post » Czw lut 10, 2011 21:52 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Aha i jeszcze taki szczegół. Kośka jest dość masywnej budowy i strasznie jej przeszkadzał wykończenia ściągaczowe przy otworkach na łapki. Źle jej było przez to chodzić. Rozcięłam je po prostu żeby były szersze i tak bardzo nie krępowały ruchów - pomogło od razu.

jasdor

Post » Czw lut 10, 2011 22:01 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Kotx2 chyba rzeczywiście czas pomyśleć o zmianie tytułu :D .

peate pisze:nie martw się Karola, jutro Pixie po sterylce będzie taka senna, że nawet nie pomyśli o jedzeniu ... chyba :roll:
u mnie Kuki mimo, że przespała mimowolnie prawie pół dnia, to jak już wróciła do domu to po kilku zataczających się krokach sama położyła się spać :) no i jedzonko dostała również dopiero na drugi dzień rano

aha, jak kicia jest taka półprzytomna to jest dobry moment aby jej przyciąć pazurki ;) no chyba, że normalnie nie ma z tym problemu :)

najgorsze z tego wszystkiego to były początki chodzenia w kloszu .. poruszała się jak puma, no i czasem jak rak, czyli do tyłu .. ale drugiego dnia już szalała i biegała, klosz jej przestał przeszkadzać, bardziej wystraszone nim były pozostałe koty :)

kciuki oczywiście trzymam z całych sił :ok: a poza tym to denerwuję się razem z Tobą, no i czekam z niecierpliwością na jutrzejsze, pooperacyjne wiadomości :)
swoją drogą to informacje o Pixie będą jutro wyczekiwane tak jak te o Robercie Kubicy ;)

Oj tak denerwuję się i martwię, choć wiem przecież, że to zabieg rutynowy i bardzo popularny itd itd, ale mimo wszystko nerwy są. Musi być wszystko ok, nie biorę innej opcji pod uwagę. Jutro na pewno zdam relację jak tylko wrócę z Pixi do domu. :ok:

karola7

Post » Czw lut 10, 2011 22:02 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

koniecznie daj znać :!:

kotx2

Post » Czw lut 10, 2011 22:07 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Każdy się denerwował przy każdej sterylce, to przecież normalne. Zrób jej cieplutko podczas transportu. To na szczęście tylko raz na całe życie.
czekamy na jutrzejsze wieści :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Pt lut 11, 2011 9:07 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

To dzisiaj ten wielki dzień? Jak to dobrze, że my mamy siostry i Dziewczyny szły razem na zabieg. Jeden stres. Ale chyba bym nie chciała tego po raz drugi przeżywać.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

[poprzednia][następna]