Uciekający kotek - co zaradzic?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 13:53 Uciekający kotek - co zaradzic?

Tak więc mam kotke, która wlasnie konczy 7 miesiecy. Oczywiscie jakies 2 miesiace temu zostala wysterylizowana itp, jak to maly kociak szaleje na maxa, doslownie wiesza sie na zyrandolu :P. Ale problem dotyczy jej ucieczek. Mieszkam w bloku na 2 pietrze. Jak tylko uslyszy dzwiek otwierania drzwi to juz daje dyla na parter i musze za nia biec. Wowczas niose ja spowrtoem do domu, biore za siersc na karku i dostaje lekkiego klapsa. Wowczas uspokaja sie na 2 dni i znowu to samo. A drugim problemem jest balkon. Mamy balkone tak skonstruowane ze sa dwa obok siebie baardzo bliziutko na odleglosc okolo 10 cm i po prostu nie moge jej wypuszczac na balko bo ona zaraz daje dyla do sasiada, boje sie ze jak przyjdzie wiosna i bede chciala zostawic w domu otwarty balkon i wyjde do pracy to ona skoczy do sasiada na balkon i wejdzie mu do domu.. taka wscibska kocica... Oczywiscie zabezpieczylam balkon sitka przezroczysta po bokach , ale ona potrafi na ta porecz wskoczyc i hop juz jej nie ma. Boje sie ze cos jej sie stanie albo ze nawieje. Nie wiem czy to rpzejsciwoe u niej? Czy co mozna proadzic na takiego kotka? Czy dac moze jej swobode na ucieczke? Ehhh strasznie ja kocham i nei wiem co poczac. Chcielismy sie odgrodzic od sasiada taka duza deska ale niestety nie da sie jej zamontowac no po prostu boje sie o kicie ze naiweje, nei bedzie mogla znalezc domu powrtonego, nie bedzie miala jedzonka, bedzie glodna i jakis pies ja zagryzie czy samochod przejdzie :( Co moge zaradzic?

luna87

Od: Pon gru 06, 2010 9:46

Post » Wto lut 08, 2011 13:55 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

zabezpieczyć balkon od góry do dołu i nie bić kota :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lut 08, 2011 13:56 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

Balkon zabezpiecz siatką koniecznie!
Okna tak samo!
A co do uciekania na parter, to nic nie zrobisz, mój Azor od roku przeszło tak zwiewa, tylko zawsze do góry.
najszczesliwsza

Post » Wto lut 08, 2011 14:01 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

a moze kupic kotu szelki i wyprowadzac na spacerki :ok: :kotek:

kotx2

Post » Wto lut 08, 2011 14:02 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

No ale jak to szelki? I normalnie wyprowadzac? :P Ale to jej nei zaszkodzi? :D Nie chcialabym aby pozniej mi zawodzila pod drzwiami ze chce wyjsc :P

luna87

Od: Pon gru 06, 2010 9:46

Post » Wto lut 08, 2011 14:10 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

luna87 pisze:No ale jak to szelki? I normalnie wyprowadzac? :P Ale to jej nei zaszkodzi? :D Nie chcialabym aby pozniej mi zawodzila pod drzwiami ze chce wyjsc :P

tak normalnie ,naucz chodzenia w szelkach,i wyprowadzaj ,jesli oczywiście chcesz aby kot był kotem wychodzacym :D ,kot i szelki ,nic w tym dziwnego :D ,zapytaj na forum ilu kociarzy wyprowadza ,bedziesz zaskoczona :D

kotx2

Post » Wto lut 08, 2011 14:11 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

Szelki szelkami ale balkon zabezpiecz koniecznie bo będzie płacz że kot uciekł i marnie skończył.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto lut 08, 2011 14:12 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

piccolo pisze:Szelki szelkami ale balkon zabezpiecz koniecznie bo będzie płacz że kot uciekł i marnie skończył.

:ok: i pamietaj,ze kot nie zawsze spada na cztery łapy :)

kotx2

Post » Wto lut 08, 2011 14:13 Re: Uciekający kotek - co zaradzic?

Zabezpieczenia koniecznie.
Natomiast nad spacerami się zastanów, bo jak kot się w nich rozsmakuje, to faktycznie może pod drzwiami zawodzić o jeszcze.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52