PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 7:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

BUSIO, będzie dobrze, to mówię ja, Jarząbek :-)
I dzięki za życzenia :-)
Ja ostatnio w farmę coraz mniej gram, zimą obiecałam sobie, że pogram ambitniej w , hm, hm, moherki ale też nie wyszło - starzeję się :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto lut 08, 2011 8:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Siostry, zapraszam na bazarek przeznaczony na wsparcie dla Fundacji KOt.
Może któraś coś wypatrzy dla siebie :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lut 08, 2011 8:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

becia_73 pisze:Siostry, zapraszam na bazarek przeznaczony na wsparcie dla Fundacji KOt.

Nooo, ja chyba wypatrzyłam :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lut 08, 2011 9:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

AniHili pisze:
becia_73 pisze:Siostry, zapraszam na bazarek przeznaczony na wsparcie dla Fundacji KOt.

Nooo, ja chyba wypatrzyłam :)

Dzięki AniHili :1luvu:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lut 08, 2011 9:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jozefina1970 pisze:
Ja ostatnio w farmę coraz mniej gram, zimą obiecałam sobie, że pogram ambitniej w , hm, hm, moherki ale też nie wyszło - starzeję się :mrgreen:

Ja gram na Naszej Klasie, ale tam gra bardzo kiepsko działa.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lut 08, 2011 9:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Mulesia pisze:
jozefina1970 pisze:

I jakaś taka mała tam jest ta gra :-)

jozefina1970

Post » Wto lut 08, 2011 9:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jozefina1970 pisze:
Mulesia pisze:
jozefina1970 pisze:

I jakaś taka mała tam jest ta gra :-)

Mała tylko na początku.

Jest niezła, tylko często występują błędy.
Obrazek

Mulesia

Post » Wto lut 08, 2011 9:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jozefina1970 pisze:BUSIO, będzie dobrze, to mówię ja, Jarząbek :-)

Dzięki,Józefinko :1luvu: :ok: :1luvu:
Kot zawieziony,krew na morfologię pobrana :twisted:,cukier w normie :ok: .Na godzinę 13(oby nie pechową)przewidziana kastracja :strach: Wetka oświeciła mnie,że źle karmię kotecka mojego najmilszego-bo nie powinnam mu kategorycznie dawać mięska 8O Tylko suche :!: Czekałam kiedy rzuci mi nazwę firmy :evil: Mięsko dostaje raz dziennie,a przez cały dzień ma w miseczce suche.Drogie moje czarowne,a jak Wy karmicie swoje kocie pociechy?Wetka przedstawiła mi niemiłą wizję problemów nerkowych,jak Busio będzie miał 9-10 lat.Ratunku!!!

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Wto lut 08, 2011 9:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

BUSIO pisze:
jozefina1970 pisze:BUSIO, będzie dobrze, to mówię ja, Jarząbek :-)

Dzięki,Józefinko :1luvu: :ok: :1luvu:
Kot zawieziony,krew na morfologię pobrana :twisted:,cukier w normie :ok: .Na godzinę 13(oby nie pechową)przewidziana kastracja :strach: Wetka oświeciła mnie,że źle karmię kotecka mojego najmilszego-bo nie powinnam mu kategorycznie dawać mięska 8O Tylko suche :!: Czekałam kiedy rzuci mi nazwę firmy :evil: Mięsko dostaje raz dziennie,a przez cały dzień ma w miseczce suche.Drogie moje czarowne,a jak Wy karmicie swoje kocie pociechy?Wetka przedstawiła mi niemiłą wizję problemów nerkowych,jak Busio będzie miał 9-10 lat.Ratunku!!!

Weź, przestań - ja Mru też źle karmię i w ogóle wszystko robie źle a już tragedią było to, że uparłam się ją wysterylizować w wieku trochę ponad ośmiu miesięcy - krwi mi kobieta napsuła tylko :evil: A kciuki są wielkie i uwierz - wszsytko będzie dobrze, a skoro tak twierdzi największa panikara to tak być musi :ok:

jozefina1970

Post » Wto lut 08, 2011 10:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Bujda na resorach :!:
Jezeli dajesz suche [po kastracji specjalne dla kastratów] i "coś na mokro" raz dziennie to wyślij wetke na orbitę, szczególnie, że mięsko czyste dajesz :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lut 08, 2011 10:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Ja też daję suche 2x dziennie ( dla kastratów ) i raz dziennie mięsko ( surowe - wcześniej przemrożone - wołowe lub drobiowe )

Czytałam, że tylko wieprzowiny kotom nie można podawać.
Obrazek

Mulesia

Post » Wto lut 08, 2011 10:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Ludzie , bez przesadyzmu, przecież kot też człowiek i nie można go torturować. Moje wcinają suche, bo tak chcą, ale dostaną i mięska , i rosołku , i naleśnika, a i ogórkiem kiszonym nie pogardzą :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto lut 08, 2011 10:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

AYO pisze:Bujda na resorach :!:
Jezeli dajesz suche [po kastracji specjalne dla kastratów] i "coś na mokro" raz dziennie to wyślij wetke na orbitę, szczególnie, że mięsko czyste dajesz :ok:

Już całkiem zgłupiałam :evil: Też byłam pewna,że kot to raczej mięcha potrzebuje,a nie tylko suche i suche...Tym bardziej,że suchą karmą jest RC Kitten 36,a to przecież nie jest cudo.Nie mam na co go przestawić,bo przerabialiśmy już i Acanę(trochę podziamał),Orijen(zakopuje miseczkę i omija ją szerokim łukiem),Hills'a-męczył go dosyć długo.Ja naprawdę nie wiem,co mu dać :( :( :( Mięsko dostawał przemrożone-wołowinkę i kurzy cyc na zmianę,od czasu do czasu żółtko,a teraz planuję dokupić mu jakieś suplementy,typu olej z łososia,Fellini...

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Wto lut 08, 2011 11:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Spróbuj brekkies albo sanabelle urinary. Można kupić w zoologach małe porcje po parę zeta - Behemot to szamie aż echo niesie a jest tańsze od RC :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lut 08, 2011 11:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Busio, nie masz sie co przejmowac. Ja moje koty przestawilam po wielu trudach i probach na suche i daje im miesko od czasu do czasu (pewnie by bylo czesciej ale kasy brak). Do tego dziele sie z nimi serem bialym, jak chca to i topionego tez, Pippi lubi podgryzac chleb z maslem a Fiona ma taki wkurzajacy zwyczaj ze jak kupie nowy chleb i klade na stole to rozgryza opakowanie i skubie skorke :twisted:

Do tego - podobnie jak u jasdor - lubia rosol, oliwki tez, Felek obrabia tez winogrona i uwielbia wrecz parowki. Jak widzi parowke zmienia sie w Parowkowego Potwora. Psu tez daje czasami cos z ludzkiego jedzenia i smakuje mu bardzo i zyje. Nie dajmy sie zwariowac, owszem w przypadku kotow wrazliwych czy chorych to dieta, ale jak zdrowy i normalny..

Ja po naradzie z kolezanka zaryzykowalam eksperyment i przestawilam towarzystwo tylko na sucha karme. Skonczylam z puszkami po tym jak mi Pippi zarzygala buty a Fiona poduszke :roll: Dostaja Sanabelle dla kotow doroslych po kastracji, czasami im mieszam z Sanabelle dla kotow wrazliwych i maja dostep do wody i zyja. Maja sie swietnie, rzygania nie ma chyba ze klaczki, sranko ladne twarde i dobrze sie zbiera.

Sa tacy weci-idealisci, ale sa tez tacy ktorzy nie maja wogole wyczucia. Trzeba samemu obserwowac, duzo czytac szczegolnie sklad na opakowaniach, obserwowac koteczka i jesli mu ne pasi, nie dawac. O. :)

Pippi ma szanse na dom z..bernardynem 8O 8) jak ja jej zazdroszcze ;) w czwartek rozmowa przedadopcyjna prosze o miotel mocne trzymanie.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]