Niewidomy Elwis MA DOM!!! Dziekuję wszystkim :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 19:32 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

AlayaShirin pisze:Życzę szczęscia Elwisku :1luvu:
Jestem nowa na forum i chętnie umieściłaby banner Elwisa ale nie wiem jako to zrobić, może ktoś doświadczony mi powie?

klikasz w panek uzytkownika >po prawo u góry
po lewo >Profil
nastepnie >edytuj podpis
i wklejasz kod do banerka
na koniec zapisz :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lut 07, 2011 15:00 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

A gdzie można znaleźć kod do bannerka?
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Od: Sob sty 29, 2011 15:08

Post » Pon lut 07, 2011 18:05 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Na pierwszej stronie wątku fundacyjnego:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.cc/elwisw][img]http://tiny.cc/elwisb[/img][/url]

:)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lut 07, 2011 18:42 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

MartynkaP przyniosła szczęście "mojej" nadpalonej kotce z Dogo :1luvu:

Elvisek musi mieć domek!

iwop

Od: Sob lut 24, 2007 19:47

Post » Pon lut 07, 2011 18:45 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

iwop pisze:MartynkaP przyniosła szczęście "mojej" nadpalonej kotce z Dogo :1luvu:

Elvisek musi mieć domek!

ee tam zaraz szczescie -kotka sliczna byla :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lut 07, 2011 19:02 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Dziękuję za pomoc, w końcu mi się udało :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Post » Pon lut 07, 2011 19:36 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Bierzemy udział w ankiecie do konkursu Krakvetu:

viewtopic.php?f=1&t=123682

Bedziemy bardzo wdzieczni, gdyby ktoś zechciał wesprzeć MiauKotki swoim głosem w tym oczywiście również Elwiska :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon lut 07, 2011 23:10 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Chciałam zagłosować na MiauKotki ale mam za krótki staż na forum muszę poczekać miesiąc.

A czy Elwis już jest po operacji oczek, czy on jest kastrowany?
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Post » Pon lut 07, 2011 23:54 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

AlayaShirin pisze:Chciałam zagłosować na MiauKotki ale mam za krótki staż na forum muszę poczekać miesiąc.

Dziekujemy za dobre checi :1luvu:

Elwisek jest wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony...full wypas 8) Tylko brać i kochać :kotek:
Jest po dwóch operacjach oczu, ale niestety obie były niepotrzebne...został źle zdiagnozowany.
Po operacjach było gorzej niż wcześniej, dlatego nie czekaliśmy i Elwisek pojechał na fachową konsultacje do Wrocławia do dr Kiełbowicz. Doktor dokładnie zobaczył oczy po mikroskopem okulistycznym i diagnoza była tak, że jest to wada wrodzona, z którą nie da sie nic zrobić a każda operacja bedzie tylko stan pogarszac poprzez bliznowacenie.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto lut 08, 2011 0:00 Re: Niewidomy Elwis Znowu chory.Błagamy o wsparcie!!!!!

Pozwole sobie siebie zacytowac :

Adria pisze:
Dla Elviska nie jesteśmy w stanie nic wiecej zrobić. W tej chwili najważniejsze, żeby znalazł sie dla niego domek stały.
Kocurek nie jest kłopotliwy i nie wymaga specjalistycznej opieki. Poprostu brać i kochać

Dr Kiełbowicz zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Konkretny, rzeczowy. Przeczytał historie leczenia Elvisa, poźniej bardzo dokładnie pooglądał jego oczka pod mikroskopem okulistycznym a my mogłyśmy dokładnie zobaczyć wszystko na ekranie monitora.
Stwierdził, że jest to wada wrodzona blepharophimosis.
Spojówki powiek zrośniete są ze spojówką gałki ocznej a na dodatek wszystko jest wrośniete w rogówke i nie da sie tego odpreparować.
CHyba nic nie pomieszałam
Nie stwierdził też żadnych wrzodów, martwiaków itp.
Na pożegnanie życzył Elviskowi znalezienia dobrego domku i nie wziął od nas ani grosza 8O :)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto lut 08, 2011 8:46 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Elwisek to jest strasznie wygodny kocurek. Dzisiejszą noc nie dość, że zaliczył (zresztą jak zawsze) noc w łóżeczku to jeszcze większej wygody szukał i położył się na bokserku Maxie 8O a że Max to wielki śpioch nie ruszyło go to wcale i tak panowie przespali sobie większość nocki :kotek:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto lut 08, 2011 14:38 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Jeszcze chciałabym się dowiedzieć jak reaguje na inne koty, bawi się z nimi?
Był kotem wychodżacym a teraz mieszka w domu i dostosowała się do tego, nie ucieka?

Postaram się trochę poreklamować Elwiska wśród znajomych i na necie:)
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Post » Śro lut 09, 2011 10:13 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Przypomnę może od początku kiedy Elwis do nas trafił jak to było :)
Na początku zamieszkał w lecznicy w szpitaliku. Tam wszystkich rozkochał w sobie, bo był przymilny, mruczący i wogóle koci aniołek. Z lecznicy zabrałam go na kwarantanne do mieszkania gdzie nie ma innych kotów i mogłam to tylko potwierdzić :)
Natomiast w momencie kiedy trafił już do mnie i musiał zamieszkać z innymi kotami i psami jego zachowanie uległo zmianie. Zupełnie nie interesował go człowiek i do tej pory nie szczególnie interesuje chyba, że mam coś smacznego albo szeleszczącego w ręce. Ze straszymi kocimi rezydentami albo się w miarę toleruje albo teroryzuje. Z młodymi jak np. z Piotrusiem nawet chętnie się bawi, ale jego zabawy są bardzo niedelikatne :( Jak już kogoś złapie to futro leci. Mało jest więc odważnych do zabaw z Elwisem :twisted:
Trzeba wziąć pod uwagę to, że on nie widzi i aby poznać swojego towarzysza podchodzi do niego blisko pyszczkiem, żeby obwąchać a tego nie każdy kot sobie życzy i zadyma gotowa.
Z jednej strony uważam, że dla dobra wszystkich powinien być kocim jedynakiem, z drugiej strony jak widzę kiedy śpi przytulony z jakimś kotem, albo jak chodzi po domu i nawołuje towarzystwa...sama już nie wiem :roll:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Nie lut 20, 2011 22:40 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Elwis to gwiazdor 8) Miał być film o Avatarku ale w kadrze oczywiście Elwis sie znalazł :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=94GXCQYbic4
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro lut 23, 2011 15:01 Re: Niewidomy Elwis juz tak długo szuka swojego domu!!

Mój ukochany pięknotek *_* Wiadomo, Elvisek najważniejszy jest :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja tu nie mogę wchodzić no.. Za każdym razem zaczynam się zastanawiać czy może jednak, jakoś.. i tylko się katuję :( i mi się plakać chce, że nie mogę Go mieć :(
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia][następna]