Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 15:23 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

OKI pisze:Moje są kocimiętkowe ćpunki :lol:
Taćka największy ćpunek https://picasaweb.google.com/ElleonOK/F ... directlink

Ale fajna kota, ile ona waży?
Bo czarny widzę też taki szczupły jak mój.

passa pisze:Violavi - super foty! Ona naprawdę wygląda jak rasowa ćpunka-wąchaczka :lol:
Biedne te koty z takimi uzależnieniami swoją drogą...zupełnie tracą godność z nosem na dnie buteleczki po lekarstwie.
A może to po prostu nerwica natręctw?

Nie wiem czy taka jednostka chorobowa występuje u kotów.
Ja myślę, że to tylko uzależnienie.
Ale fajnie to wygląda jak tak ćpa, a potem się tarza.
Na kocimiętkę moje nie reagują zupełnie.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie lut 06, 2011 15:26 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Czarna wariatka to mikrokotek, dobrze jeśli dobija do 3 kg. A Tatoolek puchatek waży jakieś 4,3 kg - ale wygląda na 7 :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie lut 06, 2011 15:30 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Wygląda jak kulka i tylko 4,3 kg?
Mój szczupły czarny waży 4 kg, a biało-czarna kotka 5 kg.
Lubię jak kot dobrze wygląda, a nie jak tasiemka.

violavi

Post » Nie lut 06, 2011 15:33 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Ona potwornie puchata jest, a poza tym tyje w specyficzny sposób - na boki :lol: Stąd jej kulkowatość :wink:
Wszyscy są zaskoczeni, jak ją na ręce biorą, że taka leciutka :lol:

OKI

Post » Nie lut 06, 2011 19:17 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Kocuria pisze:
passa pisze:Z moich obserwacji wynika,że koty się dzielą na trzy podstawowe grupy:
Grupa pierwsza: koty,które uwielbiają człowieka,a inne koty czy zwierzęta nie są im do szczęścia za bardzo potrzebne,nawet,jeśli je tolerują
Grupa druga: to koty,które człowieka traktują utylitarnie,jest im on potrzebny do napełniania misek i czasem jakiegoś głaśnięcia,natomiast sprzedałyby każdego człowieka za trzy grosze dla towarzystwa innego kota.
I wreszcie grupa trzecia: to koty,które nie przepadają ani za ludźmi,ani za innymi kotami :? Takie też są :twisted:
Zgadnijcie,w której grupie mieszka Wiki :mrgreen:

iii, nie zgodzę się.
są też koty które i ludzi i zwierzęta kochają jednakowo (karmel)
koty chciał(a)bym, ale boję się (i do ludzi i do zwierząt - truskawka)
i pewnie sporo innych :D

tez uwazam, ze ile kotow tyle charakterów... dlatego to takie fascynujace zwierzeta :1luvu: :1luvu: :1luvu:

czesc Wikuniu :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lut 07, 2011 18:04 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Zaglądam do Wiki i pytam co dziś słychać?
Kiedy przeprowadzka?

passa wybierzesz się na marsz?

violavi

Post » Pon lut 07, 2011 19:21 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Też bym chciała wiedzieć kiedy przeprowadzka :?
Już mi się śni po nocach ten transport.
Jest nawet dość sporo osób jeżdżących na tych trasach,ale terminy się rozjeźdżają niemiłosiernie na wszystkie strony.

Na marsz się nie wybieram,bo nigdy w takich imprezach marszowych nie biorę udziału.Nie mój genre ;)
Chyba,że po stronie gapia,czasem z ciekawości,jak jestem gdzieś w pobliżu.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pon lut 07, 2011 19:59 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

A co do Wiki zalegającej na drapaku - ona to zrobiła tylko do zdjęcia... :mrgreen:
Ani jedna,ani druga kota nie lubi obiektywu,więc mrużą oczy,gdy ja chcę wręcz odwrotnie,ruszają się gdy trzeba być nieruchomo,albo wręcz sobie idą,gdy wypadałoby zostać...dlatego czasem aż się nie chce sięgać po aparat,bo skończy się jak zawsze. Teleobiektyw by się zdał :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pon lut 07, 2011 20:33 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

oj tak.
jedną z najfajniejszych opcji aparatu jest duży zoom - dlatego cały czas opieram się kupnu lustrzanki, teleobiektywy są powalająco drogie 8O

a tak, małpką z 10krotnym zoomem da się zrobić prawie wszystko 8)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon lut 07, 2011 22:42 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Byłabym zapomniała - tu nowy bazarek na wiadomo kogo ;) viewtopic.php?f=20&t=123841
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto lut 08, 2011 10:47 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

passa pisze:A co do Wiki zalegającej na drapaku - ona to zrobiła tylko do zdjęcia... :mrgreen:
Ani jedna,ani druga kota nie lubi obiektywu,więc mrużą oczy,gdy ja chcę wręcz odwrotnie,ruszają się gdy trzeba być nieruchomo,albo wręcz sobie idą,gdy wypadałoby zostać...dlatego czasem aż się nie chce sięgać po aparat,bo skończy się jak zawsze. Teleobiektyw by się zdał :twisted:

Tak, zrobić dobre zdjęcie kotom to sztuka.
Od pewnego czasu chcę zrobić moim zdjęcia jak drapią drapak (potrzebuję do artykułu), ale nie wychodzi mi to. Bo jak oni drapią to z reguły nie mam pod ręką aparatu, a jak mam i specjalnie się czaję na nie, to nie drapią lub robią to tak szybko, że nic z tego nie wychodzi.
I bądź tu mądry i pisz wiersze...

Co do marszu, też nigdy nie byłam na czymś takim i nie wiem czy odważę się pójść na ten, choć to w bardzo ważnej sprawie.
Można by sobie tłumaczyć, że to taki pochód pierwszomajowy, jak niegdyś się chodziło, czy się chciało czy nie.

violavi

Post » Wto lut 08, 2011 13:21 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Takie coś jest na wątku transportowym

kachus pisze: 12 lub 13 lutego jadę samochodem Poznań - Gdańsk
w razie czego info na maila kikart@wp.pl poproszę

Do Poznania można by podrzucić.

violavi

Post » Wto lut 08, 2011 13:26 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Ja się przypomnę - dajcie mi znać jakby co :lol:
Cholercia, Poker71, Ty się nie możesz gdzieś bliżej przeprowadzić? :roll:

violavi, jeśli chcesz, to mogę przeszperać, czy mam gdzieś koty drapiące drapak.

OKI

Post » Wto lut 08, 2011 13:37 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

violavi pisze:Takie coś jest na wątku transportowym

kachus pisze: 12 lub 13 lutego jadę samochodem Poznań - Gdańsk
w razie czego info na maila kikart@wp.pl poproszę

Do Poznania można by podrzucić.

No,tylko w Poznaniu to już zupełnie mety nie mam,więc to by musiało być zgrane co do kilku godzin...

Poker71 - ja zawsze uważałam,że ludzie z Pomorza są odizolowani od reszty kraju,bo jak spojrzysz na mapę,to najpierw jest Trójmiasto,potem długo długo nic,potem mniej więcej na podobnej wysokości W-wa i Poznań,potem różne Łodzie,Wrocław,Kraków - ale to już wszystko w dolnej części :mrgreen: w górnej jest tylko Gdańsk ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto lut 08, 2011 16:23 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szukamy transportu!!!

Passa pomyśl, pogadaj z tą dziewczyną, co i jak.
I gdybyś się zdecydowała to tylko wchodzi w grę 12, bo 13 wiesz co jest.
Z Gdańska Poker sobie odbierze?

OKI możesz poszperać w swoich zdjęciach, ale muszą być dobrej jakości.

violavi

[poprzednia][następna]