Rudy Rysiek nareszcie w domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 15:36 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

dagmara-olga pisze:o rany.... znerwicowany Rudzielec ma jeszcze bardziej skomplikowany problem....

a kontener? Jak znosił zamknięcie w kontenerze? To też małe pomieszczenie. I transport?

kontener znosił wyjatkowo dobrze, tylko trzeba było cały czas mówić do niego to wtedy patrzył i obserwował
dlatego żeby nie siedział sam brałam go do pracy i siedział w pokoju z nami,
sam mi jednak do kontenerka wchodził wystarczyło otworzyć klapkę... i już był w środku....
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon lut 07, 2011 15:47 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

CatAngel pisze:Gdzie on był trzymany :evil: :evil: bidulek jeden :(

nie za bardzo wiem jak mam to rozumieć????
trzymanie kota po kastracji i którego nie znam w łazience to coś złego ???
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pon lut 07, 2011 16:08 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Magdalena424 pisze:

Nie o to mi chodziło :oops: bo przeczytałam o transporterku wcześniej i myślałam, że boi się małych pomieszczeń.Dlatego takie pytanie :oops: i nie o Ciebie tu chodziło, ale o jego poprzednich "właścicieli"
Wybacz :oops:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 07, 2011 16:20 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

CatAngel pisze:
Magdalena424 pisze:

Nie o to mi chodziło :oops: bo przeczytałam o transporterku wcześniej i myślałam, że boi się małych pomieszczeń.Dlatego takie pytanie :oops: i nie o Ciebie tu chodziło, ale o jego poprzednich "właścicieli"
Wybacz :oops:

nie ma problemu :)

Magdalena424

Post » Pon lut 07, 2011 17:07 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Magda ja nie wymyślam, piszę to co potwierdził mój wet. A skoro tak się dobrze u Ciebie czuł, to szkoda, że musiał od Ciebie odejść.
Rysiek zaraz idzie do weta. Potrzebne :ok:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon lut 07, 2011 17:22 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Mruczeńka1981 pisze:Magda ja nie wymyślam, piszę to co potwierdził mój wet. A skoro tak się dobrze u Ciebie czuł, to szkoda, że musiał od Ciebie odejść.
Rysiek zaraz idzie do weta. Potrzebne :ok:

:ok: :ok: :ok: ogromniaste

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Pon lut 07, 2011 17:51 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

znalazła sie jakaś KOBITKA ? :mrgreen: Obrazek
krynia08

Post » Pon lut 07, 2011 21:04 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Mruczeńka1981 pisze:Magda ja nie wymyślam, piszę to co potwierdził mój wet. A skoro tak się dobrze u Ciebie czuł, to szkoda, że musiał od Ciebie odejść.

u mojego kota wykryto guzek szybko rosnący na tydzień przed corocznym szczepieniem, w związku z tym od razu miał zabieg operacyjny usunięcia guza,lekarz od razu nam powiedził że nie wygląda to dobrze ale musimy poczekac na wynik, bozmiana moję być tylkozwykłym atopowym zapaleniem skóry...
Po ok. 8 dniach okazało się że Rudy pilnie szuka DT a u mnie akurat wyadoptowałam tymczasa i zwolniło sie miejsce ....
więc w związku z tym że rudy był w miarę zdrowy zdecydowaliśmy się go zabrać...
po dwóch dniach Rudy zaczął kichać i kaszleć okazało się że jest przeziębiony. W tym samym dniu dostaliśmy wyniki biopsji mojego kota - nowotwor złosliwy w najwyższej klasie złośliwości....
mój wet stwierdził że choroba Rudego może być zagrozeniem dla mojego nieszczepionego kota....:( i że lepiej odizolować je od siebie, ja niestety nie mam piwnicy ani komórki gdzie mogłabym go przetrzymać przez okres choroby... tym bardziej że rana pooperacyjne u mojego kota nie goi sie tak jak powinna....ale to i tak teraz nie ważne

powiedziałm o tym nataszy25 i zapytałam czy nie uda się poszukać kogoś innego do opieki nad Rudym, zadzwoniła za moment i powiedziała, ze ma kogoś ale muszę kota zawieść w miarę szybko, bo ona wyjeżdza...

nie ukrywam, że wybrałam bezpieczeństwo mojego kota... i tylko dlatego go oddałam
i jeśli myślisz, że zrobiłam to celowo i z premedytacją to się mylisz...
przykro mi, że osądzasz mnie nie znając sytuacji...

Magdalena424

Post » Pon lut 07, 2011 21:23 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

jak znam Mruczeńkę to nie ma na myśli, że zrobiłaś coś celowo, nie osądza. Po prostu szkoda, że kotu tak pod górkę.
Słowo na forum nie pokazuje odczuć, może być różnie interpretowane.

U Mruczeńki też nie mógł zostać.

Przykro mi.. te nowotwory ostatnio wciąż się pojawiają, to takie podstępne...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 07, 2011 21:26 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

dagmara-olga pisze:jak znam Mruczeńkę to nie ma na myśli, że zrobiłaś coś celowo, nie osądza. Po prostu szkoda, że kotu tak pod górkę.
Słowo na forum nie pokazuje odczuć, może być różnie interpretowane.

U Mruczeńki też nie mógł zostać.

Przykro mi.. te nowotwory ostatnio wciąż się pojawiają, to takie podstępne...

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nie mam jeszcze info o Rudym. Ryśku szukam Ci domku i szukam. CatAngel jutro odpiszę, bo moja Mała ząbkuje i ledwo patrzę na oczy...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon lut 07, 2011 23:22 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Rysiek, Olinka i Okraglinek dzisiaj u wet. Marszałek. Mega kolejka ( 4 maluchy Maine coon, pudel, 2 yorki, 2 owczarki, świnka morska, i gigantycznie wielki pies) od 17-do 21.
Rysiek ma zapalenie moszny i brzydką ranę (nie bardzo się chce goić) Kontynuujemy leki które dostał u dr. Gruszki+Solcoseryl w zastrzyku + jakies cuda i zele na ranę żeby przyśpieszyć gojenie. Trochę tez kicha, ale mniej ale antybiotyk działa całościowo. W piątek Beata podskoczy z nim do wetki sprawdzić czy rana się prawidłowo goi.
Rysiu trochę protestował, ale w porówaniu do Olinki (pobieranie krwi) i Okraglika (szczepienie) to był grzeczny jak aniołek :mrgreen:
Parę obiecanych fotek w lecznicy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 08, 2011 0:30 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Rozdzieliłam miniaturki spacją, bo "zlepione" rozciągnęły forum (IE)

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon lut 07, 2011 23:26 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

tak , w porównianiu do Okrąglinka to każdy kot grzeczny :mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 07, 2011 23:34 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

biedny :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 08, 2011 9:20 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

jessi74 pisze:tak , w porównianiu do Okrąglinka to każdy kot grzeczny :mrgreen:

Takiego potffora mi przywiozłyście?! ;)

A Rysiek biedny, pewnie go boli :(

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Wto lut 08, 2011 9:50 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Rysiek od dzisiaj na FB :P
Zdjęcia :1luvu: :1luvu:

Za zdrówko mój Królewiczu :ok: :ok:
Obrazek

Mruczeńka1981

[poprzednia][następna]