Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iwcia pisze:Małgosiu jak wiesz ja jestem zwolennikiem rozwiązań siłowo-prawnych, tym bardziej, że nie ma szansy na ugodę.
Carmen201 pisze:Nawet nie wiem pod jaki schron ewentualnie to podpada jakby doszło do odbierania zwierząt..
Każdy jest fatalny ale może być, że mordownia po prostu..
Zawiadomić TOZ? Odebrać zwierzęta może każda organizacja (wiesz, o kim myślę, Gosiu?) ale wjazd to tylko z Policją jak Pani nie otwiera. Trzebaby kogoś z organizacji wysłać na rekonesans i pogadanie z jakimś policyjnym szefem stamtąd co do asysty policyjnej.
Dalej: strerylki (koszty będą ogromne więc - za co), leczenie (j.w.) i albo dt albo, w wersji pesymistycznej ale chyba bardziej realnej, wyadoptowywać stamtąd mając nad tym nadzór i kontrolę (organizacja? bo kto?).
Carmen201 pisze:Nakaz prokuratorski to trzeba mieć do przeszukania, nie do wejścia.
Carmen201 pisze:Nawet nie wiem pod jaki schron ewentualnie to podpada jakby doszło do odbierania zwierząt..
Każdy jest fatalny ale może być, że mordownia po prostu..
Zawiadomić TOZ? Odebrać zwierzęta może każda organizacja (wiesz, o kim myślę, Gosiu?) ale wjazd to tylko z Policją jak Pani nie otwiera. Trzebaby kogoś z organizacji wysłać na rekonesans i pogadanie z jakimś policyjnym szefem stamtąd co do asysty policyjnej.
Dalej: strerylki (koszty będą ogromne więc - za co), leczenie (j.w.) i albo dt albo, w wersji pesymistycznej ale chyba bardziej realnej, wyadoptowywać stamtąd mając nad tym nadzór i kontrolę (organizacja? bo kto?).
Carmen201 pisze:Zofio na pewno nie Kutno, to 120 km stąd.
A tam rzeczywiście nie ma dobrych schronów.. Tam nie ma niczego..
Co do wjazdu na posesję (bo rozumiem, że mówimy nie o wjeździe jako takim a już rzeczywiście z przeszukaniem) to w sytuacji takiej konieczności wjazd może zrobić policja za okazaniem legitymacji a prokuratorskie zatwierdzenie czynności później.
Ale nieważne..
Jutro idę do TOZu, zagadam z nimi, organizacja asystować musi.
Tylko pojęcia brak co dalej z tymi zwierzakami..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Myszorek i 194 gości