Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 3:48 Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Pierwszy raz zakładam wątek..
Wybaczcie, jeśli coś zrobię nie tak..

Leszno koło Warszawy. I jak w tytule...
Problem jest bardzo poważny.
Kobieta mam masę (liczba nieokreślona - duża) kotów. Zbierała dotychczas wszystko, co wpadło w jej ręce. Podkrada też koty mające właścicieli... Nie wpuszcza do domu nikogo !
Najbardziej bulwersujący jest fakt, że rozmnaża kociny...
Z moich informacji wynika, że te koty są chore !!!
Poważnie chore !!! Umierają !!!
Hydraulik znalazł dwa kocie trupy w okolicy zlewu... Nie był dopuszczony do dalszych pomieszczeń.
Ostatnie info (dwa dni temu)...
Kocina z nadżerkami w jamie ustnej.
Kolejne kocę - wyniesione przez tą osobę na maskę samochodu weterynarza w celu podania antybiotyku - wielkość jak trzytygodniowe kocię - a tak naprawdę mające dwa miesiące !!!
Ogólny koszmar !!!
Paranoja czysta !!!

Proszę o porady prawno-techniczne i pomoc !!!
Nie wiem co z tak trudnym przypadkiem robić !!! Nie mamy sznsyna ugody...

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Sob lut 05, 2011 4:03 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Gratulacje, wszystko jest ok, jeśli chodzi o formę.
Przyjacielu_koni!
Zobacz na ten wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=119104&p=6659742&hilit=przyjaciel+koni#p6659742
Tam jakoś tak niefajnie o Tobie mówią. :roll:
Krzysiekbolo

Post » Sob lut 05, 2011 5:46 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Niefajnie i bezkarnie o każdym bez wyjątku można pisać na forach internetowych, to ciemna strona wolności słowa. Przyjacielu koni, wysłałam pw.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 05, 2011 11:28 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Gosiu - też posłałam PW.
Jak to wszystko wygląda organizacyjnie? Jest ktoś na miejscu, by pilotować tę sprawę?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob lut 05, 2011 11:30 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Małgosiu jak wiesz ja jestem zwolennikiem rozwiązań siłowo-prawnych, tym bardziej, że nie ma szansy na ugodę.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lut 07, 2011 1:52 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Krzysiekbolo - nie za bardzo mnie interesuje opinia o mnie osób, które na mój temat nie wiedzą nic... To, co sobie wydumały nie jest dla mnie istotne. Nie piszę w tamtym wątku. Sprawa tamtych zwierząt jest i tak wystarczająco skomplikowana (trwa od lat), a ja nie mam czasu na durną pisaninę i udowadnianie, że garba nie mam...

Wręcz pewne działania podjęte przez Panie w gminie mogą spowodować poważny problem i koci i psi w tamtym rejonie (zamiast do Fundacji zwierzęta będą trafiały do schronu, nie będą leczone...), ale by to rozumieć, trzeba nieco szerzej myśleć. I wiedzieć, że Gmina ma bardzo ograniczone obowiązki zgodnie z Ustawą.
Reasumując - Pani założycielka wątku nie jest dla mnie autorytetem w żadnych kwestiach, a zwłaszcza kocich.
Wystarczy się cofnąć w tamtym wątku i poczytać jak potraktowano rudego kota...
W czasie, gdy tam pisano, wraz z pomagającymi mi Osobami zdążyłam wyadoptować kilkanaście kotów do b. dobrych domów... Kilka umieścić w lecznicach itd, itp...
A Pani Joanna jest jedynie jedną ze współpracujących ze mną Osób. I tyle...

Kotka do sterylizacji... Już miała wyznaczanych kilka terminów, ale to chory kot !!! Odwoływana była sterylizacja przez Opiekunkę. Kocina ma poważne problemy oddechowe. Obecnie (jak mnie poinformowano) jest w trakcie testów jaką narkozę wytrzyma.

To wyjaśnienie jest ostatnie w sprawie Zielonki.

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Pon lut 07, 2011 11:02 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Nie umiem doradzić, podnoszę :( Może poprosisz o banerek? Wstawię do podpisu.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lut 07, 2011 11:20 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

iwcia pisze:Małgosiu jak wiesz ja jestem zwolennikiem rozwiązań siłowo-prawnych, tym bardziej, że nie ma szansy na ugodę.

Jedyne wyjście w takiej sytuacji, to wejść z nakazem i odebrać koty. Negocjacje ze zbieraczami są bezcelowe. Tyle, że trzeba dla tych kotów mieć DT. I tu się kółko zamyka... :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lut 07, 2011 19:30 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Nawet nie wiem pod jaki schron ewentualnie to podpada jakby doszło do odbierania zwierząt..
Każdy jest fatalny ale może być, że mordownia po prostu..

Zawiadomić TOZ? Odebrać zwierzęta może każda organizacja (wiesz, o kim myślę, Gosiu?) ale wjazd to tylko z Policją jak Pani nie otwiera. Trzebaby kogoś z organizacji wysłać na rekonesans i pogadanie z jakimś policyjnym szefem stamtąd co do asysty policyjnej.

Dalej: strerylki (koszty będą ogromne więc - za co), leczenie (j.w.) i albo dt albo, w wersji pesymistycznej ale chyba bardziej realnej, wyadoptowywać stamtąd mając nad tym nadzór i kontrolę (organizacja? bo kto?).

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 08, 2011 10:17 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Carmen201 pisze:Nawet nie wiem pod jaki schron ewentualnie to podpada jakby doszło do odbierania zwierząt..

Zawiadomić TOZ? Odebrać zwierzęta może każda organizacja (wiesz, o kim myślę, Gosiu?) ale wjazd to tylko z Policją jak Pani nie otwiera. Trzebaby kogoś z organizacji wysłać na rekonesans i pogadanie z jakimś policyjnym szefem stamtąd co do asysty policyjnej.

Dalej: strerylki (koszty będą ogromne więc - za co), leczenie (j.w.) i albo dt albo, w wersji pesymistycznej ale chyba bardziej realnej, wyadoptowywać stamtąd mając nad tym nadzór i kontrolę (organizacja? bo kto?).

Policja nie wystarczy. Nie wejdą siłą. Musicie mieć nakaz prokuratorski.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lut 08, 2011 15:14 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Nakaz prokuratorski to trzeba mieć do przeszukania, nie do wejścia.

Carmen201

Post » Wto lut 08, 2011 15:17 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Carmen201 pisze:Nakaz prokuratorski to trzeba mieć do przeszukania, nie do wejścia.

Teoretycznie owszem. W praktyce policja NIE WCHODZI na prywatna posesję/do mieszkania bez zgody właściciela (a tej nie będzie) lub właśnie nakazu. Wiem, co mówię - nie raz brałam udział w interwencjach.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lut 08, 2011 15:24 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Carmen201 pisze:Nawet nie wiem pod jaki schron ewentualnie to podpada jakby doszło do odbierania zwierząt..

W tej chwili wisi w sieci konkurs na przyjmowanie bezdomniaków z gminy Leszno. Nie doszukałam się, kto aktualnie je przyjmuje. Kutno? W tamtym rejonie nie ma dobrych schronów (o ile schron może być dobry...)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lut 08, 2011 19:41 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Zofio na pewno nie Kutno, to 120 km stąd.
A tam rzeczywiście nie ma dobrych schronów.. Tam nie ma niczego..

Co do wjazdu na posesję (bo rozumiem, że mówimy nie o wjeździe jako takim a już rzeczywiście z przeszukaniem) to w sytuacji takiej konieczności wjazd może zrobić policja za okazaniem legitymacji a prokuratorskie zatwierdzenie czynności później.

Ale nieważne..

Jutro idę do TOZu, zagadam z nimi, organizacja asystować musi.
Tylko pojęcia brak co dalej z tymi zwierzakami..

Carmen201

Post » Śro lut 09, 2011 10:11 Re: Koszmar z Leszna k/Warszwy. ul. Ogrodowa...

Carmen201 pisze:Zofio na pewno nie Kutno, to 120 km stąd.
A tam rzeczywiście nie ma dobrych schronów.. Tam nie ma niczego..

Co do wjazdu na posesję (bo rozumiem, że mówimy nie o wjeździe jako takim a już rzeczywiście z przeszukaniem) to w sytuacji takiej konieczności wjazd może zrobić policja za okazaniem legitymacji a prokuratorskie zatwierdzenie czynności później.

Ale nieważne..

Jutro idę do TOZu, zagadam z nimi, organizacja asystować musi.
Tylko pojęcia brak co dalej z tymi zwierzakami..

Policja tego na 99% NIE ZROBI. Kołujcie od razu nakaz.
Obrazek

Zofia.Sasza

[następna]