Pomocy! zginęła czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 23:35 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

graszka-gn pisze:Moje PW do malyszki przeszło do jej skrzynki, więc na forum była.
Szkoda, że nie napisała jak się sprawy mają - pewnie ma nas dosyć :oops:

Nie ma sie co dziwic :roll: ledwo sie tu zalogowala a juz ja obrazono. Mysle, ze gdyby znalazla koteczke, to mimo wszystko podzielilaby sie ta radosna nowina z nami. :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie lut 06, 2011 23:43 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Napisałam do niej na e-mail z którego przysłała mi zdjęcie wczoraj.
Dziewczyna ma ok.14 lat (tyle wnioskuję z nicku na poczcie) i nie zdziwię się jeśli się wystraszyła :(

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon lut 07, 2011 0:07 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Moje zdaniem, malyszka weszła na forum, zobaczyła zamieszanie jakie powstało ( Graszka w akcji kasująca co się da :wink: ) i się wycofała nie zauważywszy nawet priva od Graszki.
Nadzieja w mailu niki2117 do niej.
Niki, jak się odezwie daj znać!
Krzysiekbolo

Post » Pon lut 07, 2011 0:09 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

No Pumcia się niestety dzisiaj nie odnalazła :(
Szukałam jej 3,5 godziny, zajrzałam chyba wszędzie, jeśli nie to nie wiem gdzie jeszcze ..

Nadzieje trzeba mieć zawsze, bo dzięki niej żyjemy :)

Więc bardzo Wam dziękuję, że mnie wspieracie.

malyszka

Od: Nie lut 06, 2011 0:45

Post » Pon lut 07, 2011 0:13 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Jaki miała najdłuższy wypad wcześniej ?
Krzysiekbolo

Post » Pon lut 07, 2011 0:14 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Małyszko wnioskuję,że przeczytałaś e-mail ode mnie :)
Nie poddawaj się i szukaj dalej proszę.
Jeśli kicia jest wystraszona to nawet wołana mogła nie wydać głosu z siebie.Oby nie stało się najgorsze.Jeśli masz wokoło może jakieś karmicielki to popytaj jak będziesz widziała.Zajrzyj w krzaki przy ulicy,przejrzyj piwnice gdzie możesz i porozwieszaj ogłoszenia.Boże tak się martwię o tę koteczkę.Gdyby moja któraś wyszła to bym dostała zawału,a nie mówiąc o tym co bym zrobiła,gdyby nie wróciła.Powodzenia i nadal trzymam kciuki :ok:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon lut 07, 2011 0:15 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

malyszka pisze:No Pumcia się niestety dzisiaj nie odnalazła :(
Szukałam jej 3,5 godziny, zajrzałam chyba wszędzie, jeśli nie to nie wiem gdzie jeszcze ..

Nadzieje trzeba mieć zawsze, bo dzięki niej żyjemy :)

Więc bardzo Wam dziękuję, że mnie wspieracie.

Podobno jesli kot bardzo wystraszyl sie czegos i schowal sie, to szukajac go mozesz przechodzic tuz obok niego i sie nie odezwie i nie wyjdzie naprzeciw :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon lut 07, 2011 0:19 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Ogólnie zaczęło się to 2 dnia jak przywiozłam ją ze schroniska w 2002r.
Mieliśmy otwarte okno balkonowe, a że mieszkam na parterze kotka skoczyła na dwór. Pamiętam jak strasznie płakałam..
Okazało się że 30min. później stała pod balkonem miaucząc.
Jej najdłuższy wypad trwał 5 godzin, ale jak byłam na dworzu to przychodziła się łasić o nogi więc miałam na nią oko.

Nie wiem jak wypełnić tą pustkę, chociaż nie ma jej prawie 3 dzień.

malyszka

Post » Pon lut 07, 2011 0:27 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Jej najdłuższy wypad trwał 5 godzin, ale jak byłam na dworzu to przychodziła się łasić o nogi więc miałam na nią oko.

Wycofuję się więc z moich wcześniejszych postów, że kotka raczej na pewno sama wróci.
Rozwiesiłaś ogłoszenia?
Krzysiekbolo

Post » Pon lut 07, 2011 0:29 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

malyszka pisze:Ogólnie zaczęło się to 2 dnia jak przywiozłam ją ze schroniska w 2002r.
Mieliśmy otwarte okno balkonowe, a że mieszkam na parterze kotka skoczyła na dwór. Pamiętam jak strasznie płakałam..
Okazało się że 30min. później stała pod balkonem miaucząc.

Nie wiem jak wypełnić tą pustkę, chociaż nie ma jej prawie 3 dzień.

Zdaje sobie sprawe co czujesz - w ciagu dnia masz napewno obowiazki - ale tak jak radza dziewczyny porozwieszaj ogloszenia o zaginieciu w roznych miejscach.Zajrzyj do Schroniska, moze ktos znalazl i odniosl.Dobrze, ze chociaz sasiadow masz przyjaznych to moze rowniez beda rozgladac sie.Zaangazuj kolezanki szkolne - moze wspolnymi silami szybciej znajdziecie i szukac wszedzie w najmniej oczekiwanych miejscach, bo byc moze ona oczekuje Twojej pomocy :roll:
Mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pon lut 07, 2011 0:35 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Cześć malyszka:)
Szkoda, że ciągle brak efektów poszukiwań...
Nie poddawaj się. Już na Twoim wątku są osoby, które wiedzą jak szukać i jak długo to może trwać - które Cię nie zostawią. Jedną z nich jest ASK@. Postaraj się zastosować w praktyce wszystkie porady, chociaż to sporo zadań do wykonania.
Jest jeszcze trochę niewyczerpanych możliwości, o których czytałam na tym forum.
...i pamiętaj - "jakby co" pisz do mnie PW. Gdy na wątku będzie porządek, chętniej dołączą inne kompetentne i życzliwe osoby.
:ok: :ok:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon lut 07, 2011 0:38 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Wiecie 1gim. najgorszy wiek.. Nie mam takich kumpeli które chętnie by mi pomogły.. Albo się nabijają że za bardzo się przejmuje albo co..

Ogłoszenia mam już gotowe ale nie miałam gdzie wydrukować, aby było zdjęcie. Jutro jadę do wujka aby trochę mi pomógł.

Zapomniałam dodać iż mam sąsiadkę które nie bardzo przepada za kicią.. Inni ją wpuszczali na klatkę i dzwonili do drzwi zeby ją 'przyprowadzic' ale jak czasem wyszłam do sklepu 1 min. mnie nie było.. to miauczała , i sąsiadka zeszła i miotłą ją pogoniła..}
Kotka jest nieufna, co w sumie dobrze bo wiem że nie podejdzie do człowieka.

malyszka

Post » Pon lut 07, 2011 0:50 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

A jak rodzice do tego podchodzą?
Krzysiekbolo

Post » Pon lut 07, 2011 0:53 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Tata powiedział że jeżeli nie znajdzie się do środy, pojedziemy do schroniska zobaczyć, i że najwyżej zaopiekować się następnym. Tyle że to już nie będzie to samo. Mama nie jest za bardzo za..
Ale widzą że jest mi strasznie przykro, choć nie wykluczone że ona wróci chociaż by i w piątek, czy sobotę.

malyszka

Post » Pon lut 07, 2011 1:00 Re: Zaginięcie - Czarna kotka - BYDGOSZCZ Osiedle Wyżyny

Kiedyś mój niewykastrowany wrócił po pół roku, ale tylko na chwilę. Nie byłem w stanie go zatrzymać w domu, wyrywał się do tego nowego domku, który sobie znalazł.
Co by Cię trzymać przy nadziei. :|

Ale skontaktuj się z ASK@. Skoro jest taka dobra w te klocki, to może Ci coś doradzi.
Krzysiekbolo

[poprzednia][następna]