[Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie sty 16, 2011 20:09 [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Przygarnę młodziutką, kilku miesięczną kotkę,
o umaszczeniu rudym lub rudo białym ( z przewagą rudego, białe np skarpetki i krawacik).
Kotka ma być towarzyszką dla mojej rocznej koteczki :) z którą będą mogły razem
skakać po dużym drapaku.
Kotkę na pewno będę sterylizować, nie będzie kotem wychodzącym,
(chyba że będzie lubiła krótkie spacerki na szeleczkach jak moja Limonka) :)

W miseczkach zawsze jest kilka rodzai suchej karmy np. ACANA, RoYAL CANIN, PERFEKT i inne.
Mięsko dostaje surowe lub gotowane, raz na tydzień/dwa wątróbka gotowana z serduszkami i żołądkami.
Czasem dla odmiany puszeczki np z animondy "CARNY"

Tychy i okolice, ewentualnie mogę dojechać gdzieś dalej.
Proszę o propozycje i pytania :)

GG: 3283442
tel: 512 816 225
E-mail: evii91@wp.pl
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Nie sty 16, 2011 21:26 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Witaj ewciia.

Jeśli chodzi o rudą koteczkę to raczej jest to rzadkość,bo tak natura już stworzyła,że jakieś 90% rudych kociaków to kocurki,u trikolorków z kolei jest odwrotnie i większość to koteńki.

Rozważ może wzięcie kocurka,płeć tu przecież nie ma nic do rzeczy,kotki tak samo się do siebie przywiązują no i kocurki są chyba większe przytulaski :1luvu:
Znaczyć też nic nie będzie jak odpowiednio szybko wykastrujesz,ale znaczą też kotki więc w zasadzie różnicy nie ma.
Mnie się osobiście marzy rudaskowy kotek i jeśli zdecyduję się na dokocenie bardzo chciałabym właśnie kocurka.

Tu masz dwójkę pieknych młodych rudasków:

Kacperek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=121945

Rudy- z pięknym pysiem

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=122860

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Nie sty 16, 2011 21:47 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Śliczne są , widziałam je na wielu ogłoszeniach, ale nadal stawiam na kotkę,
dorosłe kocurki czasem mają taki specyficzny wyraz pyszczka który nie zawsze mi odpowiada,
kotki są delikatniejszej urody, mniejsze. Kocurków nie chce, zostaje przy samiczce, zdania nie zmienię.
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Nie sty 16, 2011 22:11 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Absolutnie nie zmuszam,jeśli chcesz koteńkę -rozumiem.
Na pewno musisz uzbroić się w cierpliwość,bo ruda koteczka to straszna rzadkość i każdy kociarz ci to powie.
No,ale może będziesz miała tyle szczęścia i trafisz na wymarzoną kotkę:)
W moim przypadku z kolei to właśnie ten wyraz pyszczka kocurków mnie urzeka i to,że są większe :twisted: bo marzy mi się wieeelki kocio kocurrro :ok:

Pozdrawiam i trzymam kciuki za znalezienie takiej koteczki.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Nie sty 16, 2011 22:25 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Z rudą koteczką to może być ciężko. Skoro koniecznie chcesz kotkę może np. trikolorka? Albo szylkretka. Też z rudym :P
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon sty 17, 2011 10:45 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Nie nie musi być rudasek lub rudo-biały :)
10LAT czekała na możliwość przygarnięcia rudej kotki, więc jeszcze trochę poczekam :D

Szukamy, szukamy :D dziś nocowałam na internecie hehe
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Pon sty 17, 2011 12:40 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

A Macchiato vel Gaba z tego wątku ma już domek? To kociczka. viewtopic.php?f=1&t=122582 Bo nie kojarzę :)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Pon sty 17, 2011 18:26 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Ruda kotka się znajdzie, było kilka na forum, tylko faktycznie trzeba się uzbroić w cierpliwość :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto sty 18, 2011 20:48 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Szukamy, szukamy, trochę brak nam cierpliwości :) Limonka czeka na rudą koleżankę :)

A są jakieś calutkie (bez żadnych dodatków) białe kotki ?
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Śro sty 19, 2011 10:39 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Może nasza Rudolfinka? Na stronie ma wpisany wiek około 1,9 mcy ale wet nie wykluczył, że jest młodsza. Jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Mieszka z innymi kotami :) Na początku miała problem dogadać się z innymi futrami stąd info na stronie, że to typowa jedynaczka. teraz jednak bez problemów się z innymi dogaduje a jest ich więcej niż jeden 8)

http://azyl.schronisko.net/adopcja-id-60065.html
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro sty 19, 2011 19:39 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Widziałam już tą kotkę, ona ma dodatki czarnego, a nam się marzy taki prawdziwy rudzielec,
lub rudo - biały. Poza tym jest starsza od naszej Limonki, a my chcemy młodszą od niej.

Przepraszam że tak przebieram, ale po prostu chce tego wymarzonego kota,
któremu spojrzę na pyszczek i wiem że to jest to na co czekam. Nie znaczy to że
ta czy inna kotka mi się nie podoba, ale wiem że kot to decyzja na bardzo długie
lata i nigdy już mogę nie mieć możliwości na takiego rudzielca, jak wezmę innego.

Jak szukałam szarego kotka, przeglądałam wiele ofert, a jak zobaczyłam Limonkę to poczułam
że to właśnie ona jest kotkiem dla mnie, poczułam takie dziwne coś... Ktoś rozumie o co mi chodzi?

Dziękuje wam kochani że się staracie i nam pomagacie ;)
Limonka czeka na koleżankę... i też jest wdzięczna za wasze starania. Dziękujemy :*
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Nie sty 23, 2011 11:15 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

Jak los nie będzie złośliwy to jedziemy po rudą za 2 tygodnie :)
Trochę się stresuje :(
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Nie lut 06, 2011 15:05 Re: [Tychy i okolice]Przygarnę młodziutką rudą kotkę

nieaktualne
ObrazekObrazek

Ewciia