Dwa kocie KARZEŁKI znalazły najlepsze na świecie DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 8:51 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

pinokio_ pisze:Dorciu dziękuję, że piszesz nam o Tolci. Przyznam, że brakuje mi jej rozrabiania. U mnie też raz weszła do pieca, ale na szczęście był juz pełny wsad gotowy do podpalenia i nie weszła głębiej. Od tamtej pory nie zostawiam już pieca otwartego ani na chwilę. A zamiast znaczków czarnych z łapek brudnych w węglu mam za to wszędzie wiórki drewniane. Nic nie robie tylko trzepie i odkurzam. U mnie załatwiaja się do wiórek drzewnych, takich drobniutkich i roznosza na łapkach. Nie miałam innego wyjścia jak polubić te wiórki.

A co słychać u Tinusi? Pokażcie te zdjęcia, proszę. Jak ona sie miewa?

Tola to kot którego nie można nie kochać ,nawet mój Gadzina ją polubił ,nie mówiąc o jego dziewczynie która bardzo chciała ją adoptować ale jej rodzice na 3 kota się nie godzą ,nie wiedza co tracą :twisted:
ja ma nadzieje że po wytłuczeniu lamblii mała urośnie i oby tak było. :ok:
Moje koty mają Cats Best ,nie lubię tego żwirku bo roznoszą mi go po mieszkaniu ,jest niczym te wiórki u ciebie ,ale za to najbardziej wydajny i opłacalny ,za 40l. płacę 80 zł. super się zbryla itp .
a starcza na bardzo długo.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lut 05, 2011 10:30 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Kochana Tolusia!
Oby te paskudy szybko z niej wyszły :ok:

Co do żwirku, to ja używam drewnianego. A konkretnie peletu, który wygląda dokładnie tak samo, jak drewniany żwir, ale jest 4 razy tańszy.
Worek 15 kg (ok. 20 litrów) kosztuje 11,70zł. Tak więc za 8 dych jest prawie 7 worków, czyli prawie 140 litrów.
Tylko kwestia tego, czy kociaste się na drewno przestawią. Moje na szczęście tak.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 05, 2011 15:16 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Erin, a jak z zapachem tego żwiru?
ja używam silikonowego nosi się jak tłuczone szkoło po podłodze i trzeszczy, ale zapachu nic a nic.....
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Sob lut 05, 2011 16:11 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Z zapachem OK. Czasami qoo trochę czuć, ale to tylko jak jest bardzo "aromatyczna", że się tak wyrażę 8)
Próbowałam wszystkich rodzajów żwiru - i tego normalnego, i silikonu, i drewnianego. I tego ostatniego nie zamienię na żaden inny.
Jest tani, wydajny, funkcjonalny (w kibelku można spuszczać). I najlepiej kupować jako pelet, bo wtedy naprawdę kosztuje grosze.

Erin

Post » Sob lut 05, 2011 16:37 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Erin ,a gdzie się go kupuje ????????????

Byłam z Tolą u wetki ,coś dziś mlaska mi i mlaska i jeść nie chciała ,więc transporter ,ocieplacz ,termofor i do wetki .
Gorączki nie ma ,gardziołko może troszkę zaczerwienione ,ale ciut ciut ,za to jelita okropne :cry: na razie zostawiamy juz odrobaczanie ,3 dni było powtórzymy za pare dni.
Dostała tylko witaminki i Ornipural ,wyniki wątrobowe troszkę podwyższone więc zadziałamy w ten sposób ,gdyby się sytuacja nie zmieniła jutro również wędrujemy ale już antybiotyk dostanie ,mam nadzieje że nie będzie trzeba .
Kicha nadal ,ale na takie kichanie wetka mówi ze nie ma co dawać antybiotyku.

Nakupowałam jej dobrych rzeczy (byłam w hurtowni ) a ona mówi dziękuję :cry:
dobrze że zjadła troszkę sparzonej piersi z kuraka ,teraz gotuje kuraka i indyka (szyjkę :oops: ale taaką wielką) moze na to będzie miała ochotę .
Obrazek

dorcia44

Post » Sob lut 05, 2011 16:54 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

może po tym odrobaczaniu sie źle poczula, toż to chemia w końcu.....
ale jej Dorciu dogadzasz, kochana jesteś :1luvu:

Erin podasz link do swojego żwirku?
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Sob lut 05, 2011 16:58 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Biedna malutka :? A co konkretnie jest z jej jelitkami?

Ja pelet kupuję u siebie w Białymstoku.
Tu lista firm dla Warszawy i okolic: http://katalog.pf.pl/Warszawa/pellet-W7P0R10C-m09.html

Erin

Post » Sob lut 05, 2011 20:57 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Tinka ok, własnie u niej jestem. Zdjecia beda jutro lub pojutrze, jak je zgram od tdt. A- jeszcze jedno, kotka po badaniach ma juz zapewniony ds :D
Niebawem więcej newsow....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie lut 06, 2011 8:31 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Obrazek Ale wiadomość?! Obrazek i to stały już czeka!!!!! Juhuuuu Obrazek.
Never dziękuję i proszę podziękuj Pani koleżance za opiekę nad Tinusią Obrazek.
Ależ dobre wieści :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Nie lut 06, 2011 8:37 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Ale cudnie :1luvu:

Erin

Post » Nie lut 06, 2011 12:51 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Wydaje mi się że z Tolą lepiej ,co chwile podchodzi i podjada ,bardzo jej smakuje rosołek z kuraka i indyka ,zrobiła się galaretka i ona to wsuwa aż miło.
Dziś więc do weta nie wędrujemy .
Co do domku ,ja na razie nie szukam ,ale gratuluje Tinusi :piwa:
chciała bym pierw Tole porządnie odrobaczyć ,aby wyzbyła się tego świństwa i wtedy zaczynamy ,oczywiście jak ktoś ma chęć na to małe cudo to zapraszam do rozmów :kotek:

ja też mam na nią ochotę ale odpadam w przedbiegach ,sama z sobą nie dojdę do ładu :twisted:

Tola tak jak Tytuś kołami do góry spi :wink: w dodatku wtulona w zgięcie ręki ,mogę tak z nią chodzić ,ona uwielbia pieszczoty .
Wołam Tola ,a ona już biegnie ,ten chudy ogonek wygnie aż na główkę i mruczy ,ech dziewczyny co to za kot :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lut 06, 2011 15:42 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Dorciu, a ile tabletki aniprazolu jej podajesz? Chodzi mi o to, jaką czesc tabletki?
Kazdy mowi co innego. Dla mnie kazali dziesiątego dnia powtórzyc,a inni już po 5 dniach podają znowu i to trzy dni. Ja dziesiątego dnia podawałam już tylko raz. Pewnie źle robiłam. Jednak nie chciałam wątroby obciążać, no i tak wet mi powiedział. Czytałam na innych wątkach, że nawet po 14 dniach sie odrobacza drugi raz.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Nie lut 06, 2011 17:43 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Irenko, ja daje przez 3 dni mniej niż ćwiartkę po 10-12 dniach powtórka ,po 5 dniach to uważam że za wcześnie :roll: potem zrobię badania kupy i ew. znów odrobaczanie.i tak do skutku.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lut 07, 2011 14:00 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Never pisze:Tinka ok, własnie u niej jestem. Zdjecia beda jutro lub pojutrze, jak je zgram od tdt. A- jeszcze jedno, kotka po badaniach ma juz zapewniony ds :D
Niebawem więcej newsow....

to czekamy cierpliwie :lol:
Obrazek Obrazek

ina11

[poprzednia][następna]