Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 21:54 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

No i to jest jeden z elementów mojego kolejnego pomysłu. Właśnie płodzę pismo/wniosek/uprzejme żądanie, by koty - skoro według bubka i dziuni- są w super kondycji fizycznej, zostały przebadane przez zoopsychologa/behawiorystę. Albowiem ich ciągłe przebywanie na zamkniętej, niewielkiej przestrzeni, w dodatku po ciemku mogło niekorzystnie odbić się na ich psychice. I zaniosę bubkowi kolejne pisemko. I tak będę nosić i nosić i nosić. Bubek rzygał będzie pisemkami ode mnie :ok:
I niech się sprawa jeszcze powlecze. Czekam tylko na uprawomocnienie się ustawy o urzędniczej odpowiedzialności. Wejdzie w życie w chwili ogłoszenia w Dzienniku Ustaw i wówczas każdy urzędnik, który wykazał się niekompetencję czy popełnił błąd może być ukarany karą pieniężną do wysokości 12- krotności swojej pensji.
Już mi go szkoda....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt lut 04, 2011 21:58 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

a złożony jest wniosek o odebranie zwierząt? bo odebranie może być z urzędu, ale może również na wniosek organizacji "która w statucie ma zapisaną ochronę zwierząt".

edit: z ustawy wynika że bezpośrednie zagrożenie życia (tzw. sprawa nie cierpiąca zwłoki) może być podstawą do natychmiastowego odebrania przez policję lub inspektora toz z powiadomieniem urzędu. natomiast w odniesieniu do decyzji urzędu takiego zastrzezenia nie ma . coś się idiocie pozajączkowało albo sam nie wie co on jest. może jego też do zoopsychologa żeby się określił czy on jest upoważniony urzędnik czy co?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt lut 04, 2011 22:02 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Złożony. Od tego zaczęłam. Jednakowoż i bubek i dziunia uznali, iż jest on bezzasadny i nie widzą podstaw do odebrania zwierząt. Natomiast Krajowy Inspektor ds Dobrostanu Zwierząt, z którym konsultowałam sprawę twierdzi, iż nie było jeszcze takiego precedensu i w ogóle jest w szoku.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt lut 04, 2011 22:05 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

marija pisze: i w ogóle jest w szoku.

jest w szoku, że co? Że tak zostałyście potraktowane przez urzędasów?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lut 04, 2011 22:05 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Zenku, Pimpku wytrzymajcie jeszcze trochę, Olga działa :)

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pt lut 04, 2011 22:06 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

marija pisze:Złożony. Od tego zaczęłam. Jednakowoż i bubek i dziunia uznali, iż jest on bezzasadny i nie widzą podstaw do odebrania zwierząt. Natomiast Krajowy Inspektor ds Dobrostanu Zwierząt, z którym konsultowałam sprawę twierdzi, iż nie było jeszcze takiego precedensu i w ogóle jest w szoku.

ale w sensie że nie było precedensu wniosku o odebranie zwierząt czy że co? bo nie kumam 8O

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 22:08 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

marija pisze:I zaniosę bubkowi kolejne pisemko. I tak będę nosić i nosić i nosić. Bubek rzygał będzie pisemkami ode mnie :ok:

pamiętaj że na każde pisemko MUSI odpowiedzieć i to w określonym terminie. w innym przypadku możesz zgłosić zaniedbanie obowiązków.

nie, wcale nie podpowiadam wysyłania do jednej kwestii 10 pisemek, ależ skąd...

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 22:09 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Pan Piotr, ten inspektor znaczy mówi, że nie spotkał się jeszcze nigdy z odmowną decyzją urzędu ( to ten precedens- chyba, że tym razem ja coś pozajączkowałam :oops: )...Tym bardziej, iż we wniosku zaznaczyłam, że biorę koty na siebie i nie oddam do schroniska, odciążając tym samym miasto....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt lut 04, 2011 22:12 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

te cholerne urzędy powinni zrewidować i wywalić tą całą masę niekompetentnych ludzi, którzy albo niedouczeni, albo niezdolni podejmować decyzji :evil:

karolina w-n

Post » Pt lut 04, 2011 22:14 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

tym bubkom po prostu nie chciało się tego przerabiać, bali się, że związku z tą sprawą będą mieć dużo roboty :roll: :roll: :roll:

Sama jestem urzędasem, co prawda w księgowości, ale takie olewanie nawet by mi do głowy nie przyszło :evil:

WarKotka

Post » Pt lut 04, 2011 22:18 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

w Łodzi dużo osób jest z tzw. klucza partyjnego, w urzędach wszelkiej maści, jakie są tego skutki, wiadomo...

karolina w-n

Post » Pt lut 04, 2011 22:24 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

:evil: :evil: :evil:

WarKotka

Post » Pt lut 04, 2011 22:28 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

i to nie tylko o bubka chodzi ...

karolina w-n

Post » Pt lut 04, 2011 22:44 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kurcze, najgorsze w tym wszystkim to, że gdyby nie Bubek koty mogły by być już w fajnych domach a tak nadal tam siedzą :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 04, 2011 22:44 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

i niestety może to potrwać...

karolina w-n

[poprzednia][następna]