^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 7:50 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

:1luvu: :1luvu: jak się domyśliłeś :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt lut 04, 2011 10:57 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ja sobie też ten banerek wrzucę.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lut 04, 2011 11:22 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Dynia była dziś u weta, próbowaliśmy zlikwidować jej kolonię świerzbowców w uszach, oprócz świerzbowca ma jeszcze zapalenie ucha - przez najbliższe kilka tygodni trzeba stosować oridermyl, dodatkowo dostała stronghold; na swoje świsty i problemy z oddychaniem (które mogą jej już zostać na stałe, jeżeli to jest pozostałość po starej niewyleczonej infekcji) mam przez tydzień podawać unidox, dodatkowo immunodol cat.
Dynia ma 8-9 lat lub więcej i waży ok. 6kg. Powinna schudnąć trochę.
W ogóle nie jest agresywna, pięknie się zachowywała u weta.

Czekamy do środy na wyniki krwi Witolda - strasznie długo, ale będzie miał kompleksowe badania, dlatego krew bedzie badana w labie w Niemczech. Kastracja Witusia została na razie odłożona, żeby go dodatkowo nie osłabiać.
Ostatnio edytowano Pt lut 04, 2011 20:17 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 11:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Edyta, Dynię zostawiasz do adopcji czy wróci na wolność?

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pt lut 04, 2011 11:36 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Nie wróci na wolność, szczególnie do tego syfu na Pomorzanach. Ona spędziła kilka lat w mieszkaniu, później ktoś się jej pozbył.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 12:02 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Agiis następnym razem zrobię paczuszkę z bombą w środku 8)
Myślę ze baba z Podjuch chadza do kościoła w niedzielę - spróbujemy tam powęszyć pojutrze z rana. W razie czego jak baba kopnie naszą klatkę to śladem TurboDymoMana zawstydzę babę i kopnę ją dwa razy :evil: Tylko pytanie czy akurat natkniemy się na kotkę... A budkę postawić i tak możemy - o ile jakieś miejsce się znajdzie. Kojarzę ryneczek, ale tylko na tyle na ile się go widzi kątem oka przejeżdżając obok
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt lut 04, 2011 12:11 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Jak jedziesz od strony miasta, to na wysokości wejścia na Rynek masz światła. Za światłami jedziesz wzdłuż ogrodzenia Rynku i jak się ogrodzenie kończy, to od razu po lewej stronie jest wieżowiec. W nim własnie mieszka baba. Kotka w tym miejscu przechodzi przez ulicę. Baby balkon wychodzi na boczną ścianę Sułtana. Kotkę karmi pod ścianą takiego blaszaczka, w którym sprzedawane są firanki, nici i tego typu rzeczy. Ja tam zastawiałam klatkę, bo tam kotka czuje się pewnie i wie, że jest karmiona. Ale niestety klatka była sabotowana, bo baba widziała ją z okna. Niestety dużego wyboru miejscówek nie ma, więc przeniosłam się na drugą stronę, pod i na Rynek, bo kocica urzęduje też przy jego bramie i dalej w kierunku działek. Ale tam kręcą się ludzie i z klatką było jeszcze gorzej. Jak ją postawiłam zupełnie pod płotem ogródków, to raz o mało mi jej menele nie zdewastowali, a potem baba i tak przyuważyła i kręciła się w pobliżu. Zresztą rozmawiałam z nią na temat karmienia kotki właśnie gdzieś w okolicach działek, żeby nie musiała przechodzić przez jezdnię, ale to jest absolutnie wykluczone!! bo tam psy jej zjedzą, bo ona tam nie będzie chodzić, bo pańcia musi koteczkę ukochaną widzieć z okna, a jak kotek przyjdzie, to paróweczkę rzucić z balkonu.......... :evil:

edit

Budkę można postawić pod balkonem wieżowca, albo gdzieś na tyłach Sułtana, ale sądzę, że zostanie usunięta, niekoniecznie nawet przez babę. A znów za Rynkiem, na działkach, trzeba by jakieś spokojne miejsce wyczaić, bo tam pełno menelstwa z jabolami się kręci i zniszczą. Generalnie okolica niezbyt sprzyjająca dla kota, ja gdybym kotkę złapała, to chyba po sterylce próbowałabym ją zaaklimatyzować na innym terenie w Podjuchach. Na osiedlach jest raczej spokojnie, są karmicielki sterylizujące i naprawdę dbające.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pt lut 04, 2011 12:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Dzięki za namiary - zobaczymy w niedzielę co się da zrobić
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pt lut 04, 2011 18:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

A ja mam pytanko, jeśli można trochę offtopic ;) Mianowicie: czym, do jasnej ciasnej, mam z kota sprać jodynę? :| Doszłam do wniosku, że brąz jednak za cholerę nie jest dla niego twarzowy, a googlanie poddało mi tylko pomysły typu Vanish i inne takie i tu się obawiam, że imć Amziasty może mieć pewne obiekcje ;)

Sedith

Od: Pt mar 19, 2010 9:25

Post » Pt lut 04, 2011 18:29 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Trochę to potrwa, ale samo się zmyje; Masz teraz kocura trikolora :mrgreen:

są wyniki?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 18:47 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Nie ma się za bardzo jak zmyć, to jest w takim miejscu, że sam się do tego za cholerę nie dobierze ;) Obawiam się, że mu już tak zostanie, i naprawdę będzie trikolor ;P

I nie, nie przyjszły dzisiaj, trza czekać do poniedziałku :(

Sedith

Od: Pt mar 19, 2010 9:25

Post » Pt lut 04, 2011 19:43 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Długo strasznie trzeba czekać.

Mówię Ci z doświadczenia, że zejdzie z czasem: skóra się łuszczy a włosy wypadają.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 19:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kotka, którą złapałyśmy wczoraj okazuje się być fajnym mruczącym miziakiem, nie ma jeszcze roku i pewnie bardzo szybko by przywykła do życia w domu. Aż mnie skręca, że musimy ją wypuścić tutaj:

Obrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 20:08 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Kotka, którą złapałyśmy wczoraj okazuje się być fajnym mruczącym miziakiem, nie ma jeszcze roku i pewnie bardzo szybko by przywykła do życia w domu.

Pokaż kotę!
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pt lut 04, 2011 20:14 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Jutro jej zrobię zdjęcia, bo nie mam ich w mieszkaniu; dziś już dostały jeść, młoda wygłaskana, grzecznie siedzi w klatce. Drugi kot też.
Ale to taka marmurkowa buraska, wg mnie bardzo ładna.
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]