mirka_t pisze:asfodel pisze:Szczególnie koniec filmiku jest interesujący, tak około 10:30
Grzdyl też tak potrafił.
Wiesz co? Ze wszystkich kotów, które były albo są u Ciebie, Grzdyl jest najfajniejszy.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:asfodel pisze:Szczególnie koniec filmiku jest interesujący, tak około 10:30
Grzdyl też tak potrafił.
Dziękuję! Zanotowałem sobie.Legnica pisze:Nie-wyczuwać w ręku-czy kot przybiera na wadze,czy nie,ale ważyć na urządzeniu o nazwie WAGA.
Do tego służy-WAGA-,nie ręka.
VVu pisze:...Ale czy to bezpieczne jest? Koty nie maja problemu z wydostaniem się z tego?
vega013 pisze:mirka_t pisze:asfodel pisze:Szczególnie koniec filmiku jest interesujący, tak około 10:30
Grzdyl też tak potrafił.
Wiesz co? Ze wszystkich kotów, które były albo są u Ciebie, Grzdyl jest najfajniejszy.
Agn pisze:Gibutkowa pisze:mirka_t pisze:"Opis produktu
Poczuj w swoim domu powietrze czyste jak w samym środku lasu. To nie wyobraźnia. Oczyszczacz powietrza Zelmer został wyposażony w niezwykle skuteczny, cztero-fazowy system przetwarzania powietrza. W pierwszym stadium filtr wstępny wyłapuje większe zanieczyszczenia. W drugiej fazie filtr HEPA usuwa między innymi roztocza, pyłki, czy też zarodniki grzybów. Faza trzecia to aktywny filtr węglowy, powstrzymujący niektóre lotne związki chemiczne oraz nieprzyjemne zapachy. Na koniec, generator jonów ujemnych neutralizuje obecne w powietrzu niekorzystne jony dodatnie. Oczyszczacz przeznaczony jest nie tylko dla alergików, ale dla wszystkich, którzy cenią sobie czystość domowego powietrza."
http://www.klimatsklep.pl/zelmer-23z030-cat-51-id-1050.aspx
Ten jest dość głośny i ma różne recenzje, ale ma wskaźnik zużycia fitra no i same fitry łatwo kupić.
Daj znać jak z ilością kłaczkowych kurzów sobie radzi. Jesteśmy z TŻ zainteresowani takim ustrojstwem albo takim coby kłaki wciągało
Do kłaków to się odkurzacz nazywa, a nie oczyszczacz.![]()
[Co by w konwencji dialogowej tego wątku się utrzymać.]
Gibutkowa pisze:... własciwie to poszukuję tez dlatego żeby mój chłop postanowi sam coś zmajstrować , gdyż ma zapędy majsterkowicza, a wychodzi mu zwykle to co na tej bajce czeskiej "Sąsiedzi" i tego się najbardziej obawiam
mirka_t pisze:Gibutkowa pisze:... własciwie to poszukuję tez dlatego żeby mój chłop postanowi sam coś zmajstrować , gdyż ma zapędy majsterkowicza, a wychodzi mu zwykle to co na tej bajce czeskiej "Sąsiedzi" i tego się najbardziej obawiam
Gibutkowa nie ograniczaj chłopa. A jeśli przypadkiem takie cuś wymyśli i opatentuje. No pomyśl.
BAJKA-BB pisze:Koty-sos mają z Vivą! dużo wspólnego, jest to akcja działająca w ramach Fundacji. Sposób grupowania wydatków jest dostępny w dwóch wariantach: wg daty wpłaty i w podziale na DT/karmicielki. Jak jeszcze miałyby być grupowane?Marcelibu pisze:BAJKA-BB pisze:(...)
Wszystkie pytania dotyczące szczegółów rozliczeń, ich przejrzystości, możliwości uzyskania pomocy ze strony Fundacji najlepiej kierować bezpośrednio do Vivy! (biuro@viva.org.pl), bo tylko odpowiedź z tego źródła nie pozostawi żadnych wątpliwości,
Mnie chodziło o słabą przejrzystość strony rozliczeniowej kotów.sos, a nie Viva! Bo zrozumiałam, że koty.sos nie mają wiele wspólnego z Viva! oprócz udostepnienia przez Viva! numeru konta i temu podobnych. A przejrzystość - miałam na myśli sposób grupowania wydatków, a nie manipulacje pieniędzmi czy tp.BAJKA-BB pisze:Pozwolę sobie odpowiedzieć cytatem (pogrubienia moje):Marcelibu pisze:Zajrzałam na koty.sos.pl - ta strona jest mało czytelna: Ty masz saldo ujemne, wydatki i przychody są jedne-po drugich, kwoty pomocowe z kosztami przelewów, nie ma zestawień kto-ile konkretnie. Trzeba by poświęcić wiele czasu na zrobienia sobie samemu zestawienia.asfodel pisze:Wiesz co, to nie moja wina, że nie radzisz sobie z googlem i obsługą stron internetowych. Może i faktycznie usability części tych serwisów leży i kwiczy, ale to że Ty nie możesz czegoś znaleźć nie oznacza, że tego nie ma. Zafunduj sobie jakiś kurs typu "internet dla początkujących", to może będzie Ci łatwiej znajdować różne rzeczy. I następnym razem zastanów się chwilę, zanim opublikujesz jakiś autorytatywny pogląd.
mirka_t pisze:Marcelibu zakończ tą dyskusję i pokaż nam (koty.sos.pl) inną stronę prowadzoną przez osoby podlegające pod Fundację ViVA!, która publikuje rozliczenia zadowalające Ciebie. Pokaż też zapis wymuszający publikowanie rozliczeń w taki a nie inny sposób.
vega013 pisze:mirka_t pisze:asfodel pisze:Szczególnie koniec filmiku jest interesujący, tak około 10:30
Grzdyl też tak potrafił.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 74 gości