Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-część 14.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 10:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BAJKA-BB pisze:To nie jest prawda. Zarówno w tym roku jak i w poprzednich latach Koty-sos pokrywają koszty produkcji otrzymanych kalendarzy. Natomiast faktycznie projekt małego kalendarza z ubiegłego roku był gratisowy, kilkakrotnie dziękowałam Ci za jego zrobienie, a tym razem zapytam: na jaką kwotę wyceniasz swoją pracę? Chętnie rozliczę tę sprawę, bo gdybym wiedziała, że przysługa zostanie wypomniana to po prostu kupiłabym projekt.

Aaa...
to o to chodzi...

Nie pomyślałabym, że to aż takie proste...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt lut 04, 2011 11:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze: Powiedz mi tylko, skoro miau nie jest miejscem na szukanie domów dla kotów, to po co masz podwieszone banerki?

A czy możesz mi wskazać, który z moich bannerków prowadzi do wątku, gdzie szuka się dla kota DS?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 04, 2011 12:30 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

kota7 pisze:A swoją drogą moderacja tu jest niezwykle tendencyjna. To jest czysty uporczywy mobbing, a na każdym normalnie moderowanym forum takie coś dawno byłoby ukrócone.

Podpisuję się pod tym zdaniem rękami i nogami.
Od siebie dodam, że to nie tylko mobbing. Na tym forum padają zarzuty ciężkiego kalibru, takie jak niewłaściwa opieka, wyłudzanie pieniędzy czy też oszustwo dotyczące środków finansowych. Są to zarzuty pisane pod anonimowym nickiem, oczywiście bez dowodów, zarzuty pisane przez osoby, które nawet na własne oczy nie widziały osoby, którą pomawiają. Osoby, które piszą takie rzeczy, nie są przez moderatorów nawet upomniane, chociaż powinny zostać zbanowane. Osoby te czują się bezkarne, ufając w anonimowość internetu, jednak ciekawa jestem, jakie dowody mogłyby przedstawić w sądzie. Czy sprawa trafi do sądu, zależy od mirka_t, jednak na chwilę obecną to moderator powinien dbać o to, żeby na forum nie pojawiały się pomówienia (czyn zabroniony w świetle kk).
Chciałabym tez wspomnieć o obraźliwych tekstach w stosunku do innych osób - tu przydałoby się co najmniej ostrzeżenie od moderatora.
No chyba że miau.pl jest miejscem, gdzie można bezkarnie obrażać innych, jak również szkalować i pomawiać, chowając się za swoim anonimowym nickiem (jak pokazał niedawny przypadek filmu, w którym 3-latek znęca się nad kotem, anonimowość to fikcja, bo bardzo szybko można taką osobę zlokalizować, jak również sprawdzić jej tożsamość).

Wszystko to jest szczególnie przykre, ponieważ miau.pl wydawało mi się miejscem, gdzie spotykają się ludzie, których celem jest chęć pomocy kotom. Jest to forum publiczne. Trafiają tu ludzie, którzy chcą wziąć do domu kota. Co zrobią po natknięciu się na takie "dyskusje"? Najlepiej opisał to andrzej780, ja nic dodawać nie muszę, bo zgadzam się z nim w 100%.

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Pt lut 04, 2011 12:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Czarna z klatki otrzymała imię Inka i wyszła już z klatki. Jest płochliwa, ale bardzo ciekawa nowych zabawek. Uwielbia zabawy z piłkami i myszkami jednak chowa się za drapak gdy się zbliżam.

:arrow: Filmik, w którym gwiazdą jest Bączek. Inka to to czarne, nieśmiałe po prawej.

Dzięki sponsorce Inki mogłam zakupić Advocate dla całego stada.
:1luvu:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lut 04, 2011 12:41 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

kota7 pisze:Dawno nie wchodziłam i nie czytałam. Okazuje się, że to był dobry pomysł. Bo wiecie co, to, że oszołomstwo niszczy Mirkę i jej wątek, to jest w jakiś sposób naturalne.
....
Po jaką cholerę wdajecie się w te pyskówki? Czy ten pierdylion nastukanych postów w tym i poprzednich wątkach niczego Was nie nauczył??? Czy widzicie jakąkolwiek nadzieję na to, że cokolwiek się zmieni, jak będziecie z nimi gadać? Wszystko to przekroczyło już daaaawno granice absurdu. I naprawdę w tych watkach nie ma czego czytać. I to nie tylko one są winne.

Dla mnie EOT, w to gówno wchodzić więcej nie będę. Mogę pomagać Mirce poza netem.

A swoją drogą moderacja tu jest niezwykle tendencyjna. To jest czysty uporczywy mobbing, a na każdym normalnie moderowanym forum takie coś dawno byłoby ukrócone.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja czytam WYBIÓRCZO - ale coraz trudniej WYŁUSKAĆ cokolwiek O KOTACH u Mirki.

Może KIEDYŚ - a co pomarzyć nie wolno :ryk:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt lut 04, 2011 12:47 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

egwusia pisze:coraz trudniej WYŁUSKAĆ cokolwiek O KOTACH u Mirki.

duże litery to świetny pomysł :D

sky_fifi

Post » Pt lut 04, 2011 12:56 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
:arrow: Filmik, w którym gwiazdą jest Bączek. Inka to to czarne, nieśmiałe po prawej.

:mrgreen: :ryk: ale masz kolejkę do tej zabawki - jak za czasów mięsa na kartki :mrgreen: :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 04, 2011 13:05 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Tez mam tę zabawkę - uważam że jest świetna.
Moje koty też :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 04, 2011 13:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

A czy ja mogę poprosić o jakieś zdjęcia Fryzjera i Welli? (proszę pierwszy raz...) :kotek:

sky_fifi

Post » Pt lut 04, 2011 13:09 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Gibutkowa pisze:
mirka_t pisze:

:mrgreen: :ryk: ale masz kolejkę do tej zabawki - jak za czasów mięsa na kartki :mrgreen: :ryk:

Po obejrzeniu jednego z wcześniejszych filmików mirki_t, kupiłam moim kociastym taką samą zabawkę.

Filmik mogłabym oglądać na okrągło. Świetny jest :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lut 04, 2011 13:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Sky_fifi postaram się złapać aparatem Welle i Fryzjera, choć oni bardzo nie lubią się fotografować.

Przed chwilą doszła do mnie przesyłka od kolejnego sponsora. :1luvu: Taki sprzęcior.

Obrazek Obrazek

Oczyszczacz powietrza zawiśnie na ścianie w pokoju kuwetkowym. Lecę męczyć sąsiada, aby jeszcze dzisiaj wywiercił dziury w ścianie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lut 04, 2011 13:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Oczyszczacz powietrza zawiśnie na ścianie w pokoju kuwetkowym. Lecę męczyć sąsiada, aby jeszcze dzisiaj wywiercił dziury w ścianie.[/size]

a jak to cudo działa?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 04, 2011 13:55 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

"Opis produktu

Poczuj w swoim domu powietrze czyste jak w samym środku lasu. To nie wyobraźnia. Oczyszczacz powietrza Zelmer został wyposażony w niezwykle skuteczny, cztero-fazowy system przetwarzania powietrza. W pierwszym stadium filtr wstępny wyłapuje większe zanieczyszczenia. W drugiej fazie filtr HEPA usuwa między innymi roztocza, pyłki, czy też zarodniki grzybów. Faza trzecia to aktywny filtr węglowy, powstrzymujący niektóre lotne związki chemiczne oraz nieprzyjemne zapachy. Na koniec, generator jonów ujemnych neutralizuje obecne w powietrzu niekorzystne jony dodatnie. Oczyszczacz przeznaczony jest nie tylko dla alergików, ale dla wszystkich, którzy cenią sobie czystość domowego powietrza."

http://www.klimatsklep.pl/zelmer-23z030-cat-51-id-1050.aspx

Ten jest dość głośny i ma różne recenzje, ale ma wskaźnik zużycia fitra no i same fitry łatwo kupić.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lut 04, 2011 14:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Przed chwilą doszła do mnie przesyłka od kolejnego sponsora. :1luvu: Taki sprzęcior.

Obrazek Obrazek

Oczyszczacz powietrza zawiśnie na ścianie w pokoju kuwetkowym.

Koty już sprawdzają jakość oczyszczacza powietrza i jego przydatność do kocich celów :ryk: :ryk: :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lut 04, 2011 14:43 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Szczególnie koniec filmiku jest interesujący, tak około 10:30

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

[poprzednia][następna]