kota7 pisze:A swoją drogą moderacja tu jest niezwykle tendencyjna. To jest czysty uporczywy mobbing, a na każdym normalnie moderowanym forum takie coś dawno byłoby ukrócone.
Podpisuję się pod tym zdaniem rękami i nogami.
Od siebie dodam, że to nie tylko mobbing. Na tym forum padają zarzuty ciężkiego kalibru, takie jak niewłaściwa opieka, wyłudzanie pieniędzy czy też oszustwo dotyczące środków finansowych. Są to zarzuty pisane pod anonimowym nickiem, oczywiście bez dowodów, zarzuty pisane przez osoby, które nawet na własne oczy nie widziały osoby, którą pomawiają. Osoby, które piszą takie rzeczy, nie są przez moderatorów nawet upomniane, chociaż powinny zostać zbanowane. Osoby te czują się bezkarne, ufając w anonimowość internetu, jednak ciekawa jestem, jakie dowody mogłyby przedstawić w sądzie. Czy sprawa trafi do sądu, zależy od mirka_t, jednak na chwilę obecną to moderator powinien dbać o to, żeby na forum nie pojawiały się
pomówienia (czyn zabroniony w świetle kk).
Chciałabym tez wspomnieć o obraźliwych tekstach w stosunku do innych osób - tu przydałoby się co najmniej ostrzeżenie od moderatora.
No chyba że miau.pl jest miejscem, gdzie można bezkarnie obrażać innych, jak również szkalować i pomawiać, chowając się za swoim anonimowym nickiem (jak pokazał niedawny przypadek filmu, w którym 3-latek znęca się nad kotem, anonimowość to fikcja, bo bardzo szybko można taką osobę zlokalizować, jak również sprawdzić jej tożsamość).
Wszystko to jest szczególnie przykre, ponieważ miau.pl wydawało mi się miejscem, gdzie spotykają się ludzie, których celem jest chęć pomocy kotom. Jest to forum publiczne. Trafiają tu ludzie, którzy chcą wziąć do domu kota. Co zrobią po natknięciu się na takie "dyskusje"? Najlepiej opisał to andrzej780, ja nic dodawać nie muszę, bo zgadzam się z nim w 100%.