Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 11:08 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Właśnie, nasza Helga też Cie koffa- nawet nie miauknie, gdy ją kujesz :D

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt lut 04, 2011 11:16 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

oooo, Czarno-Czarni mnię odwiedzili :love: Dobra, Dagmara-Olga się nie liczy ;) bo jest z "branży", ale rozumiem, że wszyscy wiedzą, że zwierzęta futerkowe to takie, z których robi się futra, tak?

Otóż moja szanowna koleżanka ze szkoły, kończąc trzeci, przedostatni semestr tech. wet. zrobiła prezentację. Temat owej brzmiał: "Chów i rasy mięsożernych zwierząt futerkowych" Owa koleżanka sama sobie ten temat wybrała. Dzieło komputerowe stworzyła i na ostatnich zajęciach zaczęła "prezentować". Zaczęła od psowatych. Ok, myślę sobie, zaraz będą lisy... troszkę się zdziwiłam, kiedy powiedziała, że ras psów jest bardzo dużo, więc poda może te najbardziej obecnie popularne, tak więc m.in. są to: owczarek niemiecki, yorkshire terrier oraz... uwaga! labLadoR :roll: zaczęłyśmy się dziwnie spoglądać po sobie wśród mojej grupowej "starszyzny", ale czekamy. No więc lis był, i owszem. Koleżanka podała okres ciąży, liczbę młodych, występowanie, po czym... przeszła do kotowatych... potem do niedźwiedziowatych... a potem zaczęła omawiać jakieś dziwolągi, których istnienia na świecie większość ludzi nawet nie podejrzewa. Na każdym slajdzie fotka i opis żywcem zerżnięty z tabliczek na klatkach w zoo...

Po dogłębnej analizie prezentacji i tego "co poeta miał na myśli" wyszło mi, że zwierzęta futerkowe to te, które mają futro! biedna dziewczyna, tyle ich... dobrze, że miała opisać tylko mięsożerne... i ptaki jej odpadły...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 04, 2011 11:19 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Jak ona przetrwała do trzeciego semestru ja sie pytam 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 04, 2011 11:31 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

dobra dobra :twisted: u mnie kolega się na zajęciach chyba z chorów, coś o pasożytach było - zapytał tonem zdziwionym szczerze do głębi:

"to chomiki też się leczy?"

według niego akurat leczy się tylko to, co można walnąć łopatą i zjeść albo sprzedać.

Psy to "sztachetowce" - bo można je walnąć sztachetą a nie łopatą. No i nie da się zjeść.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 04, 2011 11:35 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

dagmara-olga pisze:dobra dobra :twisted: u mnie kolega się na zajęciach chyba z chorów, coś o pasożytach było - zapytał tonem zdziwionym szczerze do głębi:

"to chomiki też się leczy?"

według niego akurat leczy się tylko to, co można walnąć łopatą i zjeść albo sprzedać.

Psy to "sztachetowce" - bo można je walnąć sztachetą a nie łopatą. No i nie da się zjeść.

:strach: :strach: :strach:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lut 04, 2011 11:39 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

... 8O 8O 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 04, 2011 11:40 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

bezcenne są opowieści o polowaniach z kolegami w stodole na szczury - widły w dłoń i kto nabije szczura - wygrywa. Albo walnie go celnie ....
Mam w grupie tzw. producentów - większość. Hodują bydło, trzodę, konie - mam czasem wrażenie, że ich odczucia względem zwierząt są rodem z horroru.. Wiem - hodują na rzeź , użytkowo - ale te opowieści o chorym psie, który "albo się wyliże albo nie" są okropne...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lut 04, 2011 11:46 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

dagmara-olga pisze:Psy to "sztachetowce" - bo można je walnąć sztachetą a nie łopatą. No i nie da się zjeść.

polemizowałabym: zapytaj Indian 8)

niestety takie poglądy wciąż często panują - nie urażając nikogo - na wsiach, bo tam taka krowa czy świnia to jest mięso, czyli pieniądz i trzeba ratować, żeby nie stracić kasy. Kiedyś spędzaliśmy na ranczu weekend. Byli też znajomi, wszyscy jakoś zazwierzęceni. W niedzielę, zaraz przed naszym wyjazdem przyjechał kuzyn TŻ-ta na rowerku, mieszka "za miedzą". Siedzi i patrzy, jak się wszyscy pakują. Kumpela woła psa - no ok. Pies jest zwierzęciem niejako użytkowym, bo pilnuje. Wołam koty. Piotrek zdziwiony: "to Wy je do miasta zabieracie???"
Chwilę później wychodzi siostrzenica TZ-ta z domu, niosąc klatkę ze szczurem... tego Piotrek nie zdzierżył, zabrał tyłek i pojechał. Przemyśliwał chyba ze dwa miesiące, w końcu doszedł do wniosku, że to szczur pewnie z laboratorium i Magda na nim jakieś badania wykonuje :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 04, 2011 11:50 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Bezczenne te Twoje obserwacje i komentarze.
Ja nie mam na codzien do czynienia z takimi ludźmi :roll:
Ale tego szczura z laboratorium to długo trzeba mysleć, żeby wykombinować :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 04, 2011 11:51 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Georg-inia pisze:Przemyśliwał chyba ze dwa miesiące, w końcu doszedł do wniosku, że to szczur pewnie z laboratorium i Magda na nim jakieś badania wykonuje :roll:

łoj.... jak to się mówi - Telewizor za dużo łoglądali...

Co do wsi - w mojej grupie oprócz 3 osób - reszta ma gospodarstwa - tylko jedna dziewczyna mówi o swoich zwierzętach jakoś tak... normalnie - o świniach, o ich chorobach bez akcji typu "metodą leczenia jest ubój"
A co do jedzenia psów.... ponoć mięso nutrii może bez problemu udawac wołowinę :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lut 04, 2011 11:55 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Kiedyś mieszkałam przez chwilę na wsi. Byli tam ludzie z W-wy, którzy założyli hodowle owiec. Takie inteligenty, którym sie wies zamarzyła - bardzo sympatyczni.
Pytałam ich o to, co robią z chorymi sztukami..
Okazało sie, że normalnie je grzebali jeśli padły.
Mój ówczesny teść, który był weterynarzem był zdumiony bo nikt wokół tak nie postępował :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 04, 2011 18:22 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Ech...
Inga, by ci trochę nastrój poprawić chciałam wysłąć słoneczko, ale okazało się, że w emotkach nie ma.
Więc wysyłam: :flowerkitty: :piwa: :piwa: :piwa: bo piwo podnosi serotoninę :) czyli hormon szczęścia :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt lut 04, 2011 19:40 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: jestem posikany georg-ina ty musisz napisać te książkę ja poprosze z autografem a tak co do psów to one ponoć tesz nadają się na stół azjaci tak twierdzą
Obrazek

KUBA73

Od: Pt lut 12, 2010 11:18

Post » Czw lut 10, 2011 10:46 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

Allo???
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw lut 10, 2011 11:56 Re: Georg, Gadget i Gabryś. Duża ma mniejszą chandrę ;)

No właśnie słoneczko pieknie świeci, przynajmniej u mnie, a tutaj tydzień żadnej nowej wiadomości nie było od autorki :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]