MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 04, 2011 1:21 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Jak by kłopotów było mało to jeszcze rozchorowało mi się kocięstwo. Grenada kaszle, Piernik kicha, Brutus kicha, a u reszty to pewnie kwestia czasu. Niedawno leczyłam zakichanego Burusa, pewnie sprzedał katar reszcie. Najbardziej martwi mnie Grenada, bo ona boi się bezpośrednich kontaktów i każde leczenie, odrobaczanie itp. tylko w niej wzmaga nieufność do człowieka. Będę musiała jej jakoś przemycić tabletki, a to znowu wymaga czasu i odrębnego karmienia. Halina niebawem jedzie do Anglii i zostanę sama z tym problemem.
Do końca miesiąca musimy uregulować rachunki u weta, oraz zapłacić za bilans i nie ukrywam, że bardzo pomocne były by w tym bazarki o których pisała już Ada. Fanty mamy, tylko rąk do pracy brak :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt lut 04, 2011 8:46 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

aassiiaa pisze:To ja uderzę z innej baczki :mrgreen:

Jak zobaczyłam ten szeroki uśmiech to sobie pomyślałam, że aassiiaa napisze:
- "z wielką radością przyjmę fanty na bazarki" :twisted:
:mrgreen:

Basia, ja mam jeszcze scanomune to Ci podrzuce dla kociastych :)

Wczoraj odebrałam jeszcze fakture z lecznicy na 708 zł za sterylizację 3 kotek i 4 kocurów (Pepa, Chloe, Sarah, Piotruś, Pipin,Yard i Sharpie) do tego doszczepienie Wowika, Koko i Sody + tabsy na odrobaczenie + badanie qpy ...i się nazbierało :(
Mam wrażenie, że z każdym miesiącem wszystko droższe jest.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt lut 04, 2011 9:38 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Adria pisze:Mamy sporo rzeczy na bazarki, ale potrzebna jest do tego osoba. My niestety czasowo nie wyrabiamy :(

ada, ja was cały czas podczytuje, ale cicho siedzę...
i mogę się zgłosić na ochotnika bazarkowego... tylko byście mi musiały podrzucić te rzeczy... co prawda nie wiem ile mi czasu to zajmie bo moja młoda rządzi i mnie do kompa prawie nie dopuszcza ale czasami babcia ją przyjmuje na kilka godzin więc wiesz... :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Pt lut 04, 2011 10:18 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Jusia_P pisze:
Adria pisze:Mamy sporo rzeczy na bazarki, ale potrzebna jest do tego osoba. My niestety czasowo nie wyrabiamy :(

i mogę się zgłosić na ochotnika bazarkowego... tylko byście mi musiały podrzucić te rzeczy... co prawda nie wiem ile mi czasu to zajmie bo moja młoda rządzi i mnie do kompa prawie nie dopuszcza ale czasami babcia ją przyjmuje na kilka godzin więc wiesz... :)

zgłoszenie na ochotnika bazarkowego przyjęte :) Jusia_P :1luvu:
Fanty Ci oczywiście podrzuce kiedy Ci będzie pasowało. Chociaż Ty i tak jeszcze wisisz Folkowi odwiedziny 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt lut 04, 2011 10:22 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Adria pisze:
aassiiaa pisze:To ja uderzę z innej baczki :mrgreen:

Jak zobaczyłam ten szeroki uśmiech to sobie pomyślałam, że aassiiaa napisze:
- "z wielką radością przyjmę fanty na bazarki" :twisted:
:mrgreen:

Czyżbyś Aduś sugerowała, że ja jeszcze i na to czas mam mieć :twisted: :mrgreen:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt lut 04, 2011 10:40 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Adria pisze:
Jusia_P pisze:

zgłoszenie na ochotnika bazarkowego przyjęte :) Jusia_P :1luvu:
Fanty Ci oczywiście podrzuce kiedy Ci będzie pasowało. Chociaż Ty i tak jeszcze wisisz Folkowi odwiedziny 8)

Jusia_P :1luvu: bardzo Ci dziękujemy :1luvu:
Przy okazji odciążymy Cię od zbioru kołderek i posłanek dla kotów, bo jak chyba już w tym tysiącleciu nie znajdę czasu na spotkanie :oops: :oops: :oops:
Niekiedy się zastanawiam czy życie na zasadzie praca, kuwety, kuwety, praca ma wogóle sens :roll:
W tym tygodniu wychodzę do pracy przed 12.oo, a wracam o 21,3o. Straszne marnotrawstwo czasu :twisted: Co by mnie tylko Bóg nie wysłuchał :roll:

Barbara Horz

Post » Pt lut 04, 2011 13:11 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

ada, wiem wiem... chętnie bym wymiziała folka i pozostałe pluszaki ale nastąpi to chyba dopiero na wiosnę... aktualna pogoda zdecydowanie mnie odstrasza od wszelkich eskapad z młodą... za dużo ubrań :) ale marzec / kwiecień jak tylko się z zimowej kurtki na płaszczyk przerzucimy to masz nas jak w banku :)

basia, kołderki, kocyki i inne szmatki zamieszkały bezpiecznie na stryszku...
wiem co znaczy praca na drugą zmianę bo mój k. tak też pracuje... pierwsze pół dnia się marnuje bo nic nie zaczniesz robić bo praca zaraz czeka...

Jusia_P

Post » Pt lut 04, 2011 19:17 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Justyna, daj znać kiedy bedziesz miała chwilke wolną to przywioze Ci fanty i moge zabrać co tam CI zalega na strychu :)

ZGłosiłam MiauKota do głosowania w Krakvecie. Bardzo by sie nam taka pomoc w chwili obecnej przydała.
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt lut 04, 2011 22:12 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

ada, jeśli ci pasuje to może być środa - czwartek bo teraz jestem w opolu...

Jusia_P

Post » Sob lut 05, 2011 9:59 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Adria pisze:Justyna, daj znać kiedy bedziesz miała chwilke wolną to przywioze Ci fanty i moge zabrać co tam CI zalega na strychu :)

ZGłosiłam MiauKota do głosowania w Krakvecie. Bardzo by sie nam taka pomoc w chwili obecnej przydała.

Kobity trza się sprężyć, może tym razem uda nam się wygrać :oops: Prosimy też osoby zaglądające tu o głosy dla nas. Bardzo prosimy :catmilk:

Bardzo też przydał by się nam banerek :oops:

Barbara Horz

Post » Sob lut 05, 2011 11:54 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Optymistki, normalnie :lol:
Basiu, zdrowia dla stadka życzę :ok:

U nas luzik: KokoDylek znowu wylazł z kubraczka. Nie wiedzę, żeby gmerała przy cięciu na brzuchu, wiec mam ją w nosie. Kubrak leży teraz na transporterze, sznureczki dyndają w środku - koć ma superowską zabawę :mrgreen: Zrobię fotkę wdzianka... Koko jako kreatorka mody kociej - lato 2011... :roll:

Soda generalnie w transporterku czuje się zajefajnie 8O : kot, który zwiewał przede mną, cierpliwie czeka, aż wstawię kuwetę czy miski, wącha dłoń, bawi się , leży odprężona, no szok. Chyba siostry są ze sobą mocno zżyte: przed paroma dniami ustawiłam transporter z Koko na fotelu, przy łóżku - chciałam mieć na nią oko, bo majstrowała przy wdzianku. Rany! Ale Soda podniosła alarm :roll:

Obie są megaciekawskie: kiedy Junior wiózł wczoraj całą czwórkę do weta, Koko wisiała na kratce z przodu transporterka i patrzyła, co sie dzieje :lol: W gabinecie weta, kiedy się już z nimi skończy, nie siedzą skulone w kącie, tylko rozglądają się z uwagą po gabinecie :mrgreen:

Wowek po kastracji był biiiiiedny :( Taki smutny i w ogóle. Pomiaukiwał sobie i oczywiście jeszcze na pół przytomny szukał czegoś pod ogonem. By odsunąć tragiczny moment odkrycia prawdy :wink: , odziałam kawalera w kołnierz. Dzisiaj w nim je, pije, skacze, bawi się. To taki przesympatyczny bezproblemowy kociak :1luvu:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lut 05, 2011 22:03 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Barbara Horz pisze:
Adria pisze:Justyna, daj znać kiedy bedziesz miała chwilke wolną to przywioze Ci fanty i moge zabrać co tam CI zalega na strychu :)

Kobity trza się sprężyć, może tym razem uda nam się wygrać :oops: Prosimy też osoby zaglądające tu o głosy dla nas. Bardzo prosimy :catmilk:

Przypomnę - czy ktoś byłby uprzejmy zrobić nam banerek?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob lut 05, 2011 23:41 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Ewciu, no właśnie, że nie optymistki, tylko zdesperowane :wink:

Ja dziś pracowałam i jak wylazłam z domu, oczywiście po obrobieniu kociego stada i wyprowadzeniu psa, o godz. 5,40 to wróciłam o 17,30. Po drodze do pracy nakarmiłam podwórkowce, a po powrocie do domu musiałam dla się i mamy obiad zrobić, bo mamcia nie zdążyła :evil: Po obiedzie się mi przyspało i spałam bym do rana, gdyby nie to, że musiałam psa wyprowadzić, koty w domu i w kocięstwie nakarmić, kuwety posprzatać i żeby się dobić wykąpałam psa :twisted: Teraz siedzę mokra przed kompem, ale się cieszę, że Filip jest znowu w kolorze biszkopta, a nie herbatnika korzennego 8)

W kocięstwie Piernik na antybiotyku, Dyngos też. Grenada jakby lepiej, nie kaszle, ale mi dziś kichnęła. Na razie jej oszczędziłam terapii antybiotykowej.

Barbara Horz

Post » Sob lut 05, 2011 23:44 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

:D Uprzejmie proszę

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hc22w][img]http://wstaw.org/m/2011/02/05/banermiaukot.png[/img][/url]
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob lut 05, 2011 23:51 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Dziękujemy :1luvu:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[poprzednia][następna]