Trójkot birmański n° 3 - wreszcie wiosna!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 03, 2011 15:22 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

A ja dziś pierwsze przebiśniegi widziałam :dance: :dance2: Jeszcze w wersji "białym dziobem do góry", ale są. Brzydko dziś, szaro, topniejące resztki czarnego od brudu śniegu, psie łajna w różnym stadium rozmazania, śmieci...Ale te parę kiełków sprawia radość!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw lut 03, 2011 17:56 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Birfanka pisze:Tez sie musze obrobic :lol:
Dzis juz nie zdaze naladowac baterii, wkleje stary portret, na pulpit chyba sie nada :kotek:
A na nowe foty Rysia w umywalce juz sie ciesze :lol:

Obrazek

Jaka cudna. Jej Wysokość Puchatość. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lut 03, 2011 17:57 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Hańka pisze:A ja dziś pierwsze przebiśniegi widziałam :dance: :dance2: Jeszcze w wersji "białym dziobem do góry", ale są. Brzydko dziś, szaro, topniejące resztki czarnego od brudu śniegu, psie łajna w różnym stadium rozmazania, śmieci...Ale te parę kiełków sprawia radość!

Hańko, gdzie ty to wszystko widzisz, no gdzie? Nic takiego nie ma w Warszawie. :twisted: :wink:
Obrazek

mimbla64

Post » Czw lut 03, 2011 18:12 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Birfanka pisze:Tez sie musze obrobic :lol:
Dzis juz nie zdaze naladowac baterii, wkleje stary portret, na pulpit chyba sie nada :kotek:
A na nowe foty Rysia w umywalce juz sie ciesze :lol:

Obrazek

Wyjątkowo łagodnie wyszła Cesarzowa na tym zdjęciu :D .
Ja na pulpit nie odważę się jej dać, niestety. Wolę nie myśleć o zemście koalicjantów za zdradę, szczególnie Sybirka, który zwykł uważnie wpatrywać się w ekran :mrgreen: .

Mimblo, czarnego śniegu (w ogóle żadnego śniegu) u nas też nie ma, psich łajn niewiele, ale bazie napęczniałe mocno, przebiśniegi też wychodzą, a na działce w górach(!) zakwitła stokrotka mutantka (taka prawdziwa, nie Femkowa, tfu!!!) - 8O .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw lut 03, 2011 18:59 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

mimbla64 pisze:
Hańka pisze:A ja dziś pierwsze przebiśniegi widziałam :dance: :dance2: Jeszcze w wersji "białym dziobem do góry", ale są. Brzydko dziś, szaro, topniejące resztki czarnego od brudu śniegu, psie łajna w różnym stadium rozmazania, śmieci...Ale te parę kiełków sprawia radość!

Hańko, gdzie ty to wszystko widzisz, no gdzie? Nic takiego nie ma w Warszawie. :twisted: :wink:

Znaczy psi nie fajdają po ulicach czy przebiśniegów niet? :wink: Jeśli to drugie, to od lat mam obczajonych kilka zaprzebiśniegowanych ogródków, do których zerkam na przedwiośniu. Uwielbiam tę porę roku w całej jej wątpliwej urodzie :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Czw lut 03, 2011 19:13 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

No dobrze. Uwierzę Wam na razie na słowo. :wink:
Może moje nicniewidzenie bierze się z tego, że chodzę tylko po trasie praca - dom. Od poniedziałku mam 5 dni urlopu. Pójdę do lasu i będę szukać: bazi, przebiśniegów i stokrotek. :mrgreen:
Obrazek

mimbla64

Post » Czw lut 03, 2011 19:16 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

mimbla64 pisze:No dobrze. Uwierzę Wam na razie na słowo. :wink:
Może moje nicniewidzenie bierze się z tego, że chodzę tylko po trasie praca - dom. Od poniedziałku mam 5 dni urlopu. Pójdę do lasu i będę szukać: bazi, przebiśniegów i stokrotek. :mrgreen:

Uprzedzam lojalnie - temperatura w lesie jest zwykle o 2-3 stopnie niższa niż w mieście, możesz się rozczarować. Pozaglądaj lepiej do miejskich ogródków. Miłego urlopku!
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Czw lut 03, 2011 19:36 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Hańka pisze:
mimbla64 pisze:No dobrze. Uwierzę Wam na razie na słowo. :wink:

Uprzedzam lojalnie - temperatura w lesie jest zwykle o 2-3 stopnie niższa niż w mieście, możesz się rozczarować. Pozaglądaj lepiej do miejskich ogródków. Miłego urlopku!

Dzięki za życzenia. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Czw lut 03, 2011 20:03 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Hańka pisze:Uprzedzam lojalnie - temperatura w lesie jest zwykle o 2-3 stopnie niższa niż w mieście, możesz się rozczarować.

Tatuś 8O . :ryk:
Haniu, jakbym słyszała mojego tatę, jak szukałam działki. My wszyscy w rodzinie może nie genetyczni patrioci (ciężko sprawdzić) , ale na pewno genetyczni ciepłolubni (sprawdzić łatwo) :mrgreen: . Ponieważ Polska od morza do morza jakoś nie wyszła, mieszkamy, gdzie mieszkamy, a finanse sa jakie są, ciężko więc było o działkę na Morzem Śródziemnym czy chociaż Czarnym bez własnego samolotu. Szukałam więc w naszej okolicy, a logicznym wyborem były tereny na południe, więc raczej góry. Za każdym razem przedstawiając możliwy teren słyszałam od taty: "pamiętaj, że tam jest zawsze o 2-3 stopnie niżej". Teraz z rozkoszą pytam w lecie, czy na pewno chce przyjechać, gdy w Krakowie jest np. 36 stopni :mrgreen: . Na dodatek okazało się, że wskutek konwersji, na tym południowym stoku często jest cieplej niż w Krakowie, a różnica temperatur między wsią parę kilometrów dalej i sporo niżej potrafi wynosić 10 stopni na plus 8O . Birfanko, przepraszam za OT :oops:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw lut 03, 2011 20:17 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Monostra pisze:
Hańka pisze:Uprzedzam lojalnie - temperatura w lesie jest zwykle o 2-3 stopnie niższa niż w mieście, możesz się rozczarować.

Tatuś 8O . :ryk:
Haniu, jakbym słyszała mojego tatę, jak szukałam działki. My wszyscy w rodzinie może nie genetyczni patrioci (ciężko sprawdzić) , ale na pewno genetyczni ciepłolubni (sprawdzić łatwo) :mrgreen: . Ponieważ Polska od morza do morza jakoś nie wyszła, mieszkamy, gdzie mieszkamy, a finanse sa jakie są, ciężko więc było o działkę na Morzem Śródziemnym czy chociaż Czarnym bez własnego samolotu. Szukałam więc w naszej okolicy, a logicznym wyborem były tereny na południe, więc raczej góry. Za każdym razem przedstawiając możliwy teren słyszałam od taty: "pamiętaj, że tam jest zawsze o 2-3 stopnie niżej". Teraz z rozkoszą pytam w lecie, czy na pewno chce przyjechać, gdy w Krakowie jest np. 36 stopni :mrgreen: . Na dodatek okazało się, że wskutek konwersji, na tym południowym stoku często jest cieplej niż w Krakowie, a różnica temperatur między wsią parę kilometrów dalej i sporo niżej potrafi wynosić 10 stopni na plus 8O . Birfanko, przepraszam za OT :oops:

Się Birfanka zdziwi, jak jej tu offtopujemy :lol:
Mnie tam już nic nie zdziwi: imputowano mi niedawno na miau posiadanie ogona tudzież kopytek :twisted: W tej sytuacji nagłe odkrycie, żem tatusiem Monostry to czysta radość :mrgreen:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Czw lut 03, 2011 20:38 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Hańka pisze:W tej sytuacji nagłe odkrycie, żem tatusiem Monostry to czysta radość :mrgreen:

Miło mi :mrgreen: . Weź tylko pod uwagę, że przy rozmowie o nalewkach Bryska ostatnio odkryła we mnie mamę :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw lut 03, 2011 20:43 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

:ryk: :ryk: :ryk:
Mam zaleglosci i do rogow i ogona jeszcze nie doczytalam :lol:
Offtopowanie mnie nie zdziwi, lubie offtopowanie, mozna sie nieraz ciekawych rzeczy dowiedziec :P
Z ta temperatura na wysokosciach to faktycznie, jak sie pojedzie od nas 7 km dalej i 700 m (chyba) wyzej do zamku Allymes, to chlodniej wyraznie, w lecie fajnie, ale w zimie juz mniej, i snieg czesciej maja.

Co do psich kup, to tutaj mniej wiecej jednakowo przez caly rok :twisted:
choc nie narzekam, odkad jest nowa pani mer, czesciej sprzataja, a psiarzom z psami przylapanymi w akcji wala mandaty, to w miescie jest wyraznie czysciej :P
(na szczescie nie musze juz codziennie rano galopowac przez Lyon, tam to byl dopiero horror, i to na co dzien, bez stopnialych sniegow :strach: :x )
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw lut 03, 2011 20:45 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Monostra pisze:
Hańka pisze:W tej sytuacji nagłe odkrycie, żem tatusiem Monostry to czysta radość :mrgreen:

Miło mi :mrgreen: . Weź tylko pod uwagę, że przy rozmowie o nalewkach Bryska ostatnio odkryła we mnie mamę :twisted: .

Miau to jedna wielka rodzina najwyrazniej Obrazek

:lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Czw lut 03, 2011 21:13 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Ekhem, ekhem, o rogach nikt nie wspominał. Jak dotąd. Rozumiem, że mam już komplet :twisted:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Czw lut 03, 2011 21:47 Re: Trójkot birmański n° 3 - sen zimowy

Obrazek Obrazek Obrazek

No ladna wtopa, tak to jest, jak sie doczytuje i odpisuje w pospiechu pomiedzy fyfnastoma innymi czynnosciami :oops:
Haniu, przepraszam, kopytka mialy byc, jakas kalka skojarzeniowa mi sie wytworzyla i do kopytek i ogona dodala rogi Obrazek

... ale normalnie sie teraz poplakalam ze smiechu, jak doczytalam, co napisalam, oraz Twoja odpowiedz Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Rogi absolutnie nie, to pomylka! :oops:
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 23:42 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Bardzo proszę nie przesadzać z pustymi wierszami.
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]