Moje kochane futra

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 11:04 Re: Lalunia , Franek i ich świat

U mnie słodkie mandarynki. Jakoś nie mam ochoty na ciastka. Chorować zaczynam czy jak? :roll:

Edytko, przykro mi z powodu urlopu. Nie da sie coś z tym zrobić? W takim razie szef powinien Ci zwrócić za rezerwację.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw lut 03, 2011 11:17 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Cześć Słoneczka! :)
Ja właśnie jem kiszkę ziemniaczaną, bardzo dobra :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 03, 2011 11:25 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Erin, przestań. Ja uwielbiam ziemniaki w każdej postaci. A dzisiaj mam tak napięty plan, że ledwie zdążę coś przekąsić.

sunshine

Post » Czw lut 03, 2011 11:26 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Przepraszam :oops:

Erin

Post » Czw lut 03, 2011 11:37 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Dziękuję za zrozumienie. A kiszki jeszcze nigdy nie jadłam. Chciałabym zrobić. Wtedy musiałabym całą sama zjeść, bo HSB nie lubi :P

sunshine

Post » Czw lut 03, 2011 11:59 Re: Lalunia , Franek i ich świat

hej,czytam Was zawsze bo milo tu u was ale pisać mam czas rzadko :roll:

i Edytka jestem ci bardzo wdzięczna że myślisz o Trisi-to slodka kotusia o bardzo aksamitnym futerku i przepięknym spojrzeniu.
teraz jest na sterylce-noc spędzi w klatce i zmienie jej jeszcze raz zwirek na ten Marzeni-moze wreszcie poskutkuje i będzie można jej szukać domku bez żadnych przykrych niespodzianek... :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 04, 2011 8:14 Re: Lalunia , Franek i ich świat

zobaczcie co dostałam w odpowiedzi na moją uwagę o bezsensownym mnożeniu zwierząt i po podesłaniu linku do kastracji/sterylizacji
:twisted: :twisted: ,

Piotrek T pisze:Poczytałem, dzięki. Ale sprawa dotyczy niechcianych zwierząt. O chcianych nie wspomina. :D . Poza tym zgadzam się z Tobą, trzeba podchodzić ostrożnie. Zwłaszcza do psów w trakcie rozmnażania :wink: . Zresztą kastrując na potęgę, skazujemy nasze wnuki na życie bez zwierząt. Czy to nie nazbyt samolubne? Taka zabawa w "kto ostatni pogłaszcze psa"?

moze ja nie rozumiem czegoś....w kórym ja wieku żyję :?: :evil:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 04, 2011 9:56 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Dzień dobry - wpadam z kawką :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 04, 2011 10:36 Re: Lalunia , Franek i ich świat

:D Obrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pt lut 04, 2011 11:12 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Cześć Kochani!
No cóż, niektórzy stali w kolejce po rozum, ale nie doszli :roll:

Erin

Post » Pt lut 04, 2011 13:07 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Powiedz Panu, że w schroniskach żyje ponad 100tys psów. Patrząc na to, ile z nich nie stać na kastrację czy zwyczajnie zaniedbują te sprawę - nie mamy się o co martwić...
A w Józefowie szczeniaków (z podrzutek!) jest tak dużo, że nie ma ich gdzie trzymać. Więc albo zamarzają, albo zostają pogryzione przez inne psy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 04, 2011 13:13 Re: Lalunia , Franek i ich świat

głupota niektórych aż razi !!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt lut 04, 2011 13:23 Re: Lalunia , Franek i ich świat

przeczytałam ..ale napisac nic nie potrafię.. :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 04, 2011 15:29 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Szalony Kot pisze:Powiedz Panu, że w schroniskach żyje ponad 100tys psów. Patrząc na to, ile z nich nie stać na kastrację czy zwyczajnie zaniedbują te sprawę - nie mamy się o co martwić...
A w Józefowie szczeniaków (z podrzutek!) jest tak dużo, że nie ma ich gdzie trzymać. Więc albo zamarzają, albo zostają pogryzione przez inne psy.

Piotrek T pisze:Mnie ten trend niepokoi z innego powodu. Liczbę psów w Polsce szacuje się na ok. 8-9 mln. W schroniskach według TONZ przebywało w 2009 roku 73 000 psów z czego połowa znalazła nowych opiekunów. Za 2010 jeszcze brak danych. Z nieznanych mi przyczyn proces ten nazwano "adopcją". Ilość psów w schroniskach to niespełna 1% ogólnej ich liczby. Jest raczej stały. Są to zwierzeta przez nikogo niechciane. Z tego powodu jest trend kastrowania i sterylizacji reszty.

W Polsce żyje ok 40 mln ludzi. W domach dziecka przebywa w obecnej chwili ok 17 500 dzieci, 1% z nich to sieroty, reszta ma rodziców. W rodzinnych domach dziecka jest ok 750 dzieci. Są to dzieci niechciane. Na ulicach i w schroniskach przebywa między 120 000 a 300 000 bezdomnych. Razem ca. 300 000 ludzi. Przez nikogo niechcianych ludzi. Jest to niespełna 1% ogólnej liczby ludzi w Polsce. Procent ten jest raczej stały.

Jeśli trend kastrowania i sterylizacji się przyjmie, a dojdzie do tego jeszcze strach przed nowotworem............nie , to nie jest dobre rozwiązanie. :wink:
Czy już powinienem zacząc się bać ? ;:224

EdytaB_a

Post » Pt lut 04, 2011 15:32 Re: Lalunia , Franek i ich świat

Edyta, dyskutujesz z tym trollem? Już kilka razy spotkałam się z wypowiedziami tego pana. Za każdym razem mnie mroziło.

sunshine

[poprzednia][następna]