Super czarny Bager - kot bez wad....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 10:34 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Wiesz Mysza......
Ja jestem z siebie dumna:-). Generalnie to ja jestem dość porywcza i co tu kryć czarno - biała. W tym przypadku postanowiłam być otwarta.

Poza tym udało się doprowadzić do sytuacji, w której wyszłam z dwoma kotami z przekonaniem wszystkich, że tak jest lepiej. Chciałam sprawdzić.......

Pani nie robiłam awantury - bo ja naprawdę chciałam WIEDZIEĆ - a diabli wiedzą, moze któryś ma przeziębiony pęcherz, dziwne nawyki.......
Inna sprawa, ze wiecie doskonale, ze sprawdzić to sobie można ogólnie. To, że u pani było tak, nie znaczy, ze u mnie będzie tak samo.
A potem to mi się już nie chciało....

Ja oceniam te koty na:
- bardzo zżyte ze sobą. Wczoraj im Zuzka zrobiła zdjęcie jak śpią stanowiąc jeden wielki kłębuch....
- Bager zdecydowanie dobrze wpływa na Heksę, która jest z natury niejadek ( on zaczyna jeśc to ona też)
- ona go w żadnym razie nie dominuje, tylko jest zwyczajnie odważniejsza
- Bager jak sie wchodzi do pokoju to się chowa........bo czym wyłazi.............aaaa to ty.......
- oba są idealnie kuwetkowe.
- Bager ma niebywałą wrecz zdolność zwalania wszystkiego co się tłucze:-) na czele z doniczkami z kaktusami. JA to uważam za normalne. Ale cholera wie.......moze dlatego był "niegrzeczny"

W końcu żeby nie było - ja nie wierzę ludziom.
I tak jak pani przez tel powiedziałam - to nie jest problem w kotach, tylko u pani w domu.

Cudem by było, gdyby jednak poszły razem. Dobrze im własne towarzystwo robi. Zresztą one od lat żyły w stadzie......myślę, ze nie byłoby fajnie, gdyby były jedynym kotem.

Nemi - wielkie dzięki za ogłoszenie. :1luvu: Jest super........dodaj tylko plisss, że najlepiej do domu już posiadającego kota. Albo w pakiecie.

Mysza
skrócone wersje ( wielkie dzięki za wstawiennictwo):

Heksa - pięknie umaszczona, sterylizowana, odrobaczona, szczepiona. Typ miziaka, nakolankowa, proludzka. Świetnie radzi sobie w towarzystwie innych kotów. Stosunek do psów nieznany ( na razie ;-) ). Ma około 3 lat ( noo moze 4??)

Bager - idealnie czarny kot. Kastrat, większy od Heksy. Baaardzo proporcjonalny. Kuwetkowy, kastrowany, szczepiony, odrobaczony. Świetnie dogaduje się z innymi kotami. Chętnie jako drugi kot. W podobnym wieku. Nie jest bardzo przebojowy. Wysokopienny - lubi sobie wskoczyć na szafę;-)

Dziś będą miały wizytę zapoznawczą Gerarda.....fajnie by było gdyby się polubiły, bo na tydzień ferii bedą we Trójkę u Aganez. Moja Mama się 6 kotami nie zajmie.

Poza tym MUSZĘ zrobić jakiś bazarek, zbiórkę, coś........bo utrzymywanie od poł roku (noo od września ) 3- 4 tymczasów na raz......finansowo mnie dobija.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw lut 03, 2011 9:33 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Bager kurczaki kicha .........często bardzo.

Tak wiem powinnam pojechać do weta.......naprawdę nie bardzo jest już za co. Znów się mi nawarstwiło....

Jak przez chwilkę jest lepiej, to zaraz PIERDUT

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw lut 03, 2011 14:58 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

2-3 razy dziennie po pół tabletki. I lepsza rutinacea, ale rutinoscorbin tez może być.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lut 03, 2011 15:29 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Mysza pisze:2-3 razy dziennie po pół tabletki. I lepsza rutinacea, ale rutinoscorbin tez może być.

Dałam:(. Je, kupale ok, ale kicha.....I ogólnie to on w pierwszym kontakcie jest taki wycofany - jakby się bał. Ale jak już się uda namówić na głaskanie.......to warto zobaczyć co świr wyprawia. Wczoraj robił regularne fikołki..... Czorny jest fajny:-)

Heksa jest namolna małpa.

Ale generalnie, to są dwa ideały...

Obrazek

Neigh

Post » Pt lut 04, 2011 23:22 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Ogłoszenia dla Heksy

http://www.voila.pl/394/f4m9w/
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt lut 04, 2011 23:27 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Wielkie dzięki:-)

Obrazek

Neigh

Post » Sob lut 05, 2011 21:18 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Niech spadają do domków :P

Neight - spójrz, proszę, czy taki taki tekst może być. Wzięłam z "psom na pomoc" i dodałam formułkę.

Bager to około 3 letni dorodny kastrat. Jest zaszczepiony, odrobaczony. Idealnie czarny kocur - od nasady pazurków aż po końce wąsów bez najmniejszej białej plamki. Idealnie dogaduje się z innymi kotami. Kuwetkowy. Spokojny, nakolankowy, miziasty.

Wysokopienny - lubi popatrzeć na świat z wyżyn na przykład szafy. Absolutnie bezproblemowy. Polecany do adopcji jako drugi kot (do tej pory mieszkał z kocicą Heksą)

Kocurek obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Warszawą. Zostanie wydany po wizycie przedadopcyjnej i podpisaniu umowy. Adopcja poza aktualnym miejscem zamieszkania kota - jest możliwa na terenie obejmującym działanie wolontariuszy.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie lut 06, 2011 22:17 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Hopsniem :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 09, 2011 10:34 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Byłam z Bagerem i Heksą u weta.......zostawiłam tam 126 zł. Bager jest przeziębiony, ale na szczęście nie wygląda to poważnie. Ma niewielki wrzód na pycholu - też żadna tragedia - bo wykazuję wolę wchłonięcia.

Heksa dostała antybiotyk i pobrano krew do badania. Ma poważny stan zapalny pychola........

A ja chyba nie mam już siły .......

Obrazek

Neigh

Post » Śro lut 09, 2011 20:33 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Jejku no....co z tymi pysiami się porobiło? :(
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 10, 2011 22:46 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

A szkoda gadać.......na razie z badań krwi wiadomo, ze trzeba osłaniać wątrobę, bo jest w dolnej granicy normy i takie tam różne o których na razie nie mam siły pisać.

Obrazek

Neigh

Post » Pt lut 11, 2011 10:00 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Jestem :) Witam szanowne Cioteczki :)
To z Heksą to coś poważnego? Brzmi kiepsko :(

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Pt lut 11, 2011 10:53 Re: Super Czarny Bager i szylkretowa Heksia - znów szukamy domu

Kociabanda2 pisze:Jestem :) Witam szanowne Cioteczki :)
To z Heksą to coś poważnego? Brzmi kiepsko :(

No dobra powiem - ma maskarę w pysku. Ale niestety nie wygląda na efekt kamienia nazębnego. Mówiąc obrazowo stan zapalny jest tak duży, ze nijak nieadekwatny do reszty. Zrobiono jej badanie krwi......nooo i wyszło, ze wątroba powinna być osłaniana oraz że jest wskazanie do zrobienia testu białaczkowego.
Nie zrobiłam bo zwyczajnie nie mam już za co.

Na razie jedzie na metrodnidazolu. Mam sie z nią pokazać ( mogę 22.02 - jak Gerarda na operację odstawię). Także mało śmiesznie.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]