Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Nowe zycie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 15:57 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

:ryk: :ryk: :ryk:

Ide do domu, bo sie jeszcze zesiusiam na krzeslo.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro lut 02, 2011 16:49 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Ale odjazdowe tematy :mrgreen: Fobie :D

Współczuję tej jazdy z czyszczeniem. Aż tak to nie mam ale też postafię niezły cyrk odstawić z czyszczeniem, szczególnie w nowym miejscu :mrgreen: A co do ocierania się obcych to zgadzam się - tego chyba nikt nie lubi. Nie jeździłam tramwajami i autobusami o dlat ale pamiętam, szczególnie w lecie jazdę z zapoconymi ludźmi trzymającymi się poreczy u góry o jesoooooo :twisted:
A moja największa fobia to kultura jedzenia ludzi, którzy siedza obok mnie. Dostaję szału kiedy ktoś mlaska, sapie lub w ogóle głośno je. Nie moge wtedy się na niczym skupić, wszystko przestaje istnieć słysze tylko to mlaskanie :mrgreen:

Dorotka, zbliża się dzień ZERO - 12 luty tak ? :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lut 02, 2011 17:15 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

SecretFire pisze:Ile razy jechalalam z powrotem do domu kupe kilometrow, bo myslalam, ze zostawilam piec wlaczony albo cos innego. Chociaz tego nie uzywalam w dany dzien.

Też tak mam :oops: Małż już nawet nie komentuje, tylko patrzy na mnie z politowaniem i zawraca :roll: Piekarnik, kuchenka, żelazko zawsze sprawdzam przed wyjściem z domu. Czasem kilka razy... :roll: Teraz przechodzę dodatkowy stres, bo nie mamy samochodu i nie byłoby jak wrócić do domu :roll:
Mam też fobię na punkcie kota zamkniętego w pralce lub zmywarce... Jak coś się pierze co jakiś czas sprawdzam, czy stan kotów się zgadza :oops:

Pachnących samochodów też nie znoszę. Szczególnie w upalne dni. Od razu zaczyna mnie boleć głowa od tej chemii...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro lut 02, 2011 21:08 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

:mrgreen: Widze, ze jednak jestem troche bardziej zfobiowana, ale jednak nie sama w tym gronie.

Akurat wrocilam od siostry. Bylam pozyczyc materac taki z gabki tylko, bo moj jednak nie idzie skleic. A jeszcze jedna noc na twardym laminacie to nie na moje plecy. Teraz sobie ladnie lozeczko zrobie i odespie ostatnia nocke. Ale z pakowaniem jestem dosc daleko. Tak na duzy pokoj jeszcze dobry karton, na kuchnie tez i pare workow w sypialni i bedzie jakos chyba. A ze w piatek ostatni dzien, to jakos ujdzie. W sobobe rozbieramy z sasiadem szafe w sypialni i fryzjerka przyjezdza. Zciac na krotko?

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 21:15 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

SecretFire pisze:Zciac na krotko?

kota? no co ty zmarznie, zima przecież ? :wink:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Śro lut 02, 2011 21:18 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Ja ma też fobię - nie dotknę żywej ryby. Jak przy mnie z akwarium wyskoczyła rybka (mój brat miał) to się darłam że mają ją natychmiast wrzucić z powrotem. Nie brzydzę się pająków, węży, robaków (poza chrząszczami majowymi, bo "bzyczą" tak i są ble :roll: ). Nawet żabka wodna która byłą w akwarium z rybkami jak raz wyskoczyła to mi skakała po twarzy jak spałam i też było git. Rybki nie tknę. I mi się na wymioty zbiera jak wyskoczy i się tak rzuca po podłodze :roll: 8O
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 02, 2011 21:22 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

O, to zbieramy nowe doswiadczenia, bo o takiej rybkowej fobi nie slyszalam do tej pory. Ale przyczyny nie znasz?

Wlosy moje Andrzej :-) Kotkow bym nigdy w zyciu nie ogolila. Kobiety tak robia, ze jak sie nowe zycie zaczyna, to wlosy musza cierpiec. Ale ja nie chce potem zalowac. :mrgreen:

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 21:25 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

I ja po każdej przeprowadzce przerabiałam, w nowym miejscu oczywiście, sprzątanie tysiąclecia :twisted: Uzbrojona po zęby w rękawice gumowe i sprzęcior czyszczący wszelaki... :ryk: No jakoś bym prędzej wykitowała, niż miała spać bez tych, hmmm... "czynności bezwzględnie wstępnych" :roll:
Chrząszcze majowe są milutkie, ale gąsienice... bleeeeeeeee :evil:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Śro lut 02, 2011 21:27 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

SecretFire pisze:O, to zbieramy nowe doswiadczenia, bo o takiej rybkowej fobi nie slyszalam do tej pory. Ale przyczyny nie znasz?

Wlosy moje Andrzej :-) Kotkow bym nigdy w zyciu nie ogolila. Kobiety tak robia, ze jak sie nowe zycie zaczyna, to wlosy musza cierpiec. Ale ja nie chce potem zalowac. :mrgreen:

Jedyną ewentualną jaką kojarzę był koszmar z dzieciństwa w którym to mieszkałam w akwarium razem z rybkami :roll: Nie wiem co ja mam do tych rybek :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lut 02, 2011 21:29 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Szejbal pisze:I ja po każdej przeprowadzce przerabiałam, w nowym miejscu oczywiście, sprzątanie tysiąclecia :twisted: Uzbrojona po zęby w rękawice gumowe i sprzęcior czyszczący wszelaki... :ryk: No jakoś bym prędzej wykitowała, niż miała spać bez tych, hmmm... "czynności bezwzględnie wstępnych" :roll:
Chrząszcze majowe są milutkie, ale gąsienice... bleeeeeeeee :evil:

Chrząszcze majowe są bleeeee... gąsienice fajnie pełzają a tzw. glizdy (czyli dżdżownice) fajnie się za berbecia spod kamieni wyciągało :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lut 02, 2011 21:30 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Gibutkowa pisze:
SecretFire pisze:O, to zbieramy nowe doswiadczenia, bo o takiej rybkowej fobi nie slyszalam do tej pory. Ale przyczyny nie znasz?

Jedyną ewentualną jaką kojarzę był koszmar z dzieciństwa w którym to mieszkałam w akwarium razem z rybkami :roll: Nie wiem co ja mam do tych rybek :|

jak to mieszkałaś razem z rybkami w akwarium 8O syrena jesteś! więc to nie mity, ale fajowo :D
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Śro lut 02, 2011 21:31 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Nie wazne, skad sie wzielo. Dobrze, ze Cie nikt nie wysmiewa. Bo ze mnie sie smieja...

Rekawice i wiadro do sprzatania juz przygotowane. Jak zawieziemy tam moje rzeczy, zostajemy na noc. Moj brat bedzie szafe budowal a ja od sufitu do podlogi szorowac wszystko. Chyba, ze padne plackiem i to bede musiala przelozyc. :-)

Ide spac, ostatnia noc daje sie w znaki. Spijcie ladnie Serduszka moje. :1luvu:

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 21:32 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

O wow! Wampirzyce, wilkołaki i syrenki już mamy tutaj :mrgreen:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Śro lut 02, 2011 21:33 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

SecretFire pisze:Wlosy moje Andrzej Kotkow bym nigdy w zyciu nie ogolila. Kobiety tak robia, ze jak sie nowe zycie zaczyna, to wlosy musza cierpiec. Ale ja nie chce potem zalowac.

na krótkich zawsze możesz eksperymentowac z kolorami :wink:
dobrej nocki i wyspij się.
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Śro lut 02, 2011 21:36 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

andrzej780 pisze:jak to mieszkałaś razem z rybkami w akwarium 8O syrena jesteś! więc to nie mity, ale fajowo :D

hehe tsaaa syrena ;) w sumie to w chwili obecnej gabarytowo syrenę przypominam ale nie tą z bajki Disneya tylko taka "prawdziwą" zwaną również manatem lub diugoniami:
Obrazek
Obrazek

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]