Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 19:40 Re: Zefirek - rudy kocurek - szuka domu już na zawsze

Przepraszam jeżeli domek poczuł się urażony ,że nie zawiadomiłam go ,że wybrałam gdzie zamieszka Zefirek.Po prostu telefonów było tak dużo ,że nie miałam czasu by do wszystkich telefonować . I nie wiedziałam ,które telefony skąd są ,a było ich naprawdę kilkanaście.Dwa dni temu napisałam ,że brane będą pod uwagę dwa domki w Olsztynie i Pruszkowie obydwa zapewniają podobne warunki mają kotka w domu i są w stanie po kota przyjechać.Domek z Olsztyna odezwał się wcześniej niż domek z Pruszkowa i dlatego tak zdecydowałam.Mam też nadzieję ,że będę mogła sama pojechać na wizytę po adopcyjną.Domek z Radomia był pierwszy niestety daleko, nikt też nie zgłosił się na wizytę przed adopcyjną z transportem też pewnie byłby problem bo domek nie mógł przyjechać.Kot nie mógł czekać dłużej ponieważ nie chcę by mocno przezywał zmianę miejsca zamieszkania i zmianę osoby do miziania.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lut 02, 2011 21:12 Re: Zefirek - rudy kocurek - szuka domu już na zawsze

Domek przeżyje i nie czuje sie urażony :) . To było tylko takie westchnienie rozczarowania .

Rudy kot dalej poszukiwany do dokocenia . :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Śro lut 02, 2011 22:02 Re: Zefirek - rudy kocurek - szuka domu już na zawsze

Będę szukać rudego kocurka u nas w schronie już prosiłam ,że gdy trafi coś rudego by dali znać to zabiorę.Byłam zdziwiona ,że było tyle chętnych na rude futerko ,dotychczas o żadnego kota nie było tak dużo telefonów.Jeżeli jesteś domkiem z okolic Warszawy to na pewno znajdziesz kota bo oferujesz na prawdę fajny ,doświadczony dom.Zefirek bardzo przeżyje zmianę domu bo boi się innych osób poza mną ,przyszła do mnie znajoma i chciała do niego podejść bo leżał na parapecie i strasznie się przestraszył i oczywiście uciekł.Troszkę się martwię jak on to zniesie. :ryk:Czy może być dorosły kocurek?
Ostatnio edytowano Śro lut 02, 2011 22:04 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Śro lut 02, 2011 22:03 Re: Zefirek - rudy kocurek - szuka domu już na zawsze

anawe pisze:Domek przeżyje i nie czuje sie urażony :) . To było tylko takie westchnienie rozczarowania .

Rudy kot dalej poszukiwany do dokocenia . :kotek:

Anawe, a może załóż wątek, że szukasz rudego na dokocenie. Może tak będzie łatwiej znaleźć jakieś futerko. Z tego co widzę często jak ktoś taki wątek zakłada to wpisuje się wiele osób, które mają na tymczasie właśnie te wymarzone koty.

Trzymam kciuki za znalezienie tego jedynego :ok:
po_prostu_kaska

Post » Czw lut 03, 2011 17:49 Re: Zefirek - rudy kocurek - szuka domu już na zawsze

Zefirek pojechał dzisiaj do domku do Kasztanowej.Spotkałyśmy się w Olsztynie w lecznicy gdzie leczyłam swoje zwierzaki i przekazałam kota.Zefirek strasznie przeżył podróż samochodem zgubił połowę rudego futerka i był przerażony.Obie zachowałyśmy się jak na prawdziwe kobiety przystało i się poryczałyśmy ,doktor patrzył na mnie jak na wariatkę bo kto płacze przy adopcji kota ale nowa pańcia taka sama wrażliwa dusza.Płacz był dla tego ,że jak patrzyłyśmy na przerażenie malujące się na jego pyszczku to czułyśmy się bezradne ,nie wiedziałyśmy jak je ukoić.Jestem przekonana ,że będzie miał świetny dom tylko muszą teraz przetrwać trudny czas i zobaczymy co na nowego lokatora rezydent.Nowe wieści napisze na pewno domek . :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Czw lut 03, 2011 17:55 Re: Zefirek - rudy kocurek - szuka domu już na zawsze

Basiu, trzymaj się :ok: Kolejne potrzebujące na Ciebie czekają :wink:

Ogromnie się cieszę, że Zefirek znalazł swój dom. Przeszedł biedy długą drogę, ale teraz będzie już tylko lepiej. A Ty Basiu jesteś wielka :1luvu: Uratowałaś kolejne kocie życie.

Kasztanowej życzę dużo cudownych chwil z Zefirkiem. Pisz nam jak u niego, jak się aklimatyzuje, no i zdjęcia :wink: Pewnie będzie na początku przerażony bo to jednak strachulec ;) Ale jak poczuje się bezpiecznie.. to już Basia wie do czego jest zdolny :wink:
po_prostu_kaska

Post » Czw lut 03, 2011 18:04 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Maleństwo na razie bardzo przestraszone. Jak tylko wypuszczę go z rąk to ucieka z łóżko. Mój starszy lokator na poczatku był zdziwiony, a teraz szuka go jak wejdzie za łóżko i zaczyna na niego ... warczeć...
No ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będzie fajnie nam razem :)

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Czw lut 03, 2011 18:13 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Jasne że wszystko będzie dobrze :)
dogadają się i będziesz miała cudne widoczki :1luvu:
możesz juz wyrzucić telewizor bo teraz będziesz oglądać już tylko hasające koty :ryk:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lut 03, 2011 18:17 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Dziękuję za słowa wsparcia :)
Widzę, że podoba mu się na łóżku. oczywiście jak leży musi byś oparty o poduszkę lub o mnie :1luvu:

kasztanowa7

Post » Czw lut 03, 2011 18:21 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

kasztanowa7 pisze:Widzę, że podoba mu się na łóżku. oczywiście jak leży musi byś oparty o poduszkę lub o mnie :1luvu:

I to już są dobre początki :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lut 03, 2011 18:37 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Tak bardzo dobre początki ja też zaczynałam od łóżka tam zawsze czuł się bezpieczny .Głaski ,łóżko od czasu do czasu daj mu odpocząć w bezpiecznym miejscu i będziesz miała drugie cudo bo jedno już masz. :lol:

horacy 7

Post » Czw lut 03, 2011 19:15 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

trzymam mocne kciuki za nowy domek i za gwiazdę wąteczku-Zefirka- :kotek: :ok:
Miziaczki od cioci Uli :ryk: :mrgreen:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Czw lut 03, 2011 20:49 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Jak stres minie to pokarze pańci jakim cudem jest,rude futerko to tylko dodatek do cudownej osobowości. :piwa:

horacy 7

Post » Czw lut 03, 2011 21:01 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

Oj, już nie moge się doczekać. Przez chwile pokazał jaki jest kochany. Wszedł na mnie i obijał się mordeczką o moją twarz i tak cudownie mruczał. :) :kotek:

kasztanowa7

Post » Czw lut 03, 2011 21:03 Re: Zefirek - rudy kocurek - pojechał do DS :)

no tak-ino myk i już będziesz tańczyć jak Zefirek zagra :ryk: :ok:Jak te kotki umieją wychować sobie człowieka :ryk: :ryk: :ryk: -nic tylko od nich się trzeba uczyć :ok: :P
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

[poprzednia][następna]