Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna MA DOM :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 14:49 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Mysza, serdeczne dzięki! W międzyczasie już się dodzwoniłam do swojego lekarza.

Kota ma dostać Synergal 2xdziennie po ćwiartce, 10 dni.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Śro lut 02, 2011 14:55 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Matko jaka ona piękna, taki kot to moje marzenie :1luvu: Całe szczęście, że na ciebie trafiła, teraz tylko żeby wyzdrowiała, na pewno dom się znajdzie.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro lut 02, 2011 19:25 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

biedna kicia :( ale na pewno szybko wyzdrowieje. czekam na wiesci w sprawie zdrowia i ew. adopcji :)

katija

Od: Czw wrz 30, 2010 19:20

Post » Śro lut 02, 2011 20:31 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Sandra, w niedzielę jeżeli mi się uda Dynię przetransportować, a Ona(nie)MaZeza będzie wymagała wizyty u weta, to ją mogę zabrać. (no chyba, że u Wita po badaniach okaże się, że u mnie kwarantanna jest wymagana)
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Śro lut 02, 2011 21:40 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

e-dita pisze:Sandra, w niedzielę jeżeli mi się uda Dynię przetransportować, a Ona(nie)MaZeza będzie wymagała wizyty u weta, to ją mogę zabrać. (no chyba, że u Wita po badaniach okaże się, że u mnie kwarantanna jest wymagana)

:ryk:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro lut 02, 2011 22:54

OnaNieMaZeza do niedzieli powinna być już, jak nowa, ale gdyby ze zdrowiem było jednak coś nie tak, to weźmiesz ją do doktoresa i będę Ci bardzo wdzięczna :piwa: Chociaż z drugiej strony JUŻ DOŚĆ DŁUGO przetrzymujesz moje triko, a wiesz, co ja sądzę o ZBIERACTWIE kotów! Oddawaj triko-Dynię! I nie myśl, że ot tak uprowadzisz kotę o azteckim imieniu.

Azteckie imię śpi aktualnie na kaloryferze. Dostała drugą ćwiartkę antybiotyku. Prycha, rzęzi, ale ma apetyt i jest trochę bardziej ożywiona, niż w ciągu dnia. No ale to nic niezwykłego - pozostałe koty także w dzień śpią, a o 03:40 nad ranem fantastycznie się bawią, np. w zrzucanie rzeczy z pułek (hitem tego tygodnia był fruwający budzik), albo sztućców z suszarki. Brzęk widelca na kaflach w środku nocy, ja się budzę, psy się budzą, sąsiedzi prawdopodobnie także się budzą. Mieszkanie jest akustyczne, pogłos nieziemski... szczególnie o 03:40. Ja "psik!psik!" a one (koty) na mnie w milczeniu, z tą kocią wyższością. Chwila spokoju, chwila bezruchu, a potem niedbały ruch łapką i znów coś leci na podłogę. Czasem ich nienawidzę, naprawdę.

proequo

Post » Śro lut 02, 2011 23:16 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Oj tam zbieraczka - może lepiej kolekcjonerka 8) , jak trza będzie to OnąCo(nie)MaZeza Ci gwizdnę
Dyniak dziś zaczęła się bawić

nie wiem czy tak wolno tu bluźnić o zbieractwie; Ty też bluźnisz o nienawiści - jesteś w kocim świecie bejbe :surprise:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Czw lut 03, 2011 17:11 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Koleżanka ze Szczecina, która rozważała adopcję OnaNieMaZeza, dziś podjęła decyzję i co bardzo mnie cieszy - zapowiedziała się na jutro na wizytę, która ma zakończyć się uprowadzeniem azteckiego imienia do Szczecina ;)

Dzisiaj kotę odrobaczyłam.

Edi, a jak MOJA Dynia się bawi, znaczy czym? Bo wszelkie zabawki przechwytywane są sprytnie przez pitbulle i przerabiane na wióry, więc ja w sumie nic nie mam, żadnych myszek, czy piłeczek. Ewentualnie kulki papierowe, albo szczeniak. A w nocy może sobie coś pozrzucać z mebli.

Rano robiłam zdjęcia, jak Rysiek bawi się (z) OnaNieMaZeza, jak zgram z aparatu, to wstawię ;)

proequo

Post » Czw lut 03, 2011 17:47 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Sandra proszę o zdjęcie tego zwierza o tak wyszukanym imieniu .....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lut 03, 2011 19:02 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Już zgrałam, już wstawiam.

Ale muszę się najpierw z Wami podzielić opowieścią o tym, co wyszło... a raczej chyba dopiero zaczęło z kota wychodzić w wyniku dzisiejszego odrobaczania. TO było sporo dłuższe, niż dłoń... Przepraszam, ale jest mi niedobrze, gdy o tym piszę, bo mam robala przed oczami, mimo że pięć minut temu wylądował w piecu. Zrobiłam mu zdjęcie, wstawię Wam... brrr... Na jednym pewnie się nie skończy.

I jak tu się dziwić, że kot lekki, jak piórko, a pod skórą i futrem same kości, chociaż je i je i je... i najeść się nie może :evil:

proequo

Post » Czw lut 03, 2011 19:48 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Obrazek

Wątek, gdzie są zdjęcia koty, dwie strony, zapraszam: http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3970&p=1

proequo

Post » Pt lut 04, 2011 11:26 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

proequo pisze:Koleżanka ze Szczecina, która rozważała adopcję OnaNieMaZeza, dziś podjęła decyzję i co bardzo mnie cieszy - zapowiedziała się na jutro na wizytę, która ma zakończyć się uprowadzeniem azteckiego imienia do Szczecina ;)

Dzisiaj kotę odrobaczyłam.

Edi, a jak MOJA Dynia się bawi, znaczy czym? Bo wszelkie zabawki przechwytywane są sprytnie przez pitbulle i przerabiane na wióry, więc ja w sumie nic nie mam, żadnych myszek, czy piłeczek. Ewentualnie kulki papierowe, albo szczeniak. A w nocy może sobie coś pozrzucać z mebli.

Dyńka ukradła moim kotom taka pluszową kuleczkę z piórkami nasączoną kocimietką i trzyma ją u siebie na legowisku, poza tym to uwielbia głaskanie nawet po łapkach i brzuchu i duuużo śpi, no ale to nie dziwota w jej wieku.

e-dita pisze:Dynia była dziś u weta, próbowaliśmy zlikwidować jej kolonię świerzbowców w uszach, oprócz świerzbowca ma jeszcze zapalenie ucha - przez najbliższe kilka tygodni trzeba stosować oridermyl, dodatkowo dostała stronghold; na swoje świsty i problemy z oddychaniem (które mogą jej już zostać na stałe, jeżeli to jest pozostałość po starej niewyleczonej infekcji) mam przez tydzień podawać unidox, dodatkowo immunodol cat.
Dynia ma 8-9 lat lub więcej i waży ok. 6kg. Powinna schudnąć trochę.
W ogóle nie jest agresywna, pięknie się zachowywała u weta.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 12:19 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Gdzie Dynia ma wątek?

proequo

Post » Pt lut 04, 2011 12:22 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

Nie ma
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pt lut 04, 2011 12:29 Re: Kotka czarna,półdługowłosa,kilkumiesięczna [Moryń/Szczecin]

A moż jej założysz?

proequo

[poprzednia][następna]