POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 10:14 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - KOMU POMOŻEMY? GŁOSOWANIE STR. 88!!!!!

Ja głosuję na Eustachego
Obrazek
Obrazek

MariolaK

Od: Śro wrz 29, 2010 21:45

Post » Czw sty 27, 2011 16:29 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - KOMU POMOŻEMY? GŁOSOWANIE STR. 88!!!!!

MariolaK pisze:Ja głosuję na Eustachego

Twój głos na Eustachego dopisany :ok:
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Czw sty 27, 2011 22:42 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!

mamut pisze:Głosowanie - Kandydaci zgłoszeni do pomocy finansowej w m-cu styczniu.

1. Aśk@ która nie przejdzie obojętnie wobec żadnego kota potrzebującego pomocy, która leczy, szczepi i sterylizuje koty na własny koszt. Aśk@ ma dwa wątki: jeden tutaj viewtopic.php?f=13&t=119453&start=0 a tu jest jej drugi wątek viewtopic.php?f=1&t=118094&start=0

2. To maltretowana kotka Marika z filmiku z YT z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=121944 Ten wątek ma już drugą część tutaj viewtopic.php?f=1&t=122106&start=0 i część trzecia viewtopic.php?f=1&t=122700&start=0
Kotka została przygarnięta przez panią wiceprezes KTOZ Monikę Krzyżanowską - Dziennik Polski z 08.01.2011 http://www.dziennik.krakow.pl/pl/magazy ... waniu.html

3. Kot Eustachy u Justa&Zwierzaki viewtopic.php?f=1&t=107213&start=0 Jest to kot po wypadku potrzebujący pieniążków na karmę, leki i pieluchy.

1.mamut - kot Eustachy
2.Ja-Ba - Aśk@
3.Gibutkowa - kot Eustachy
4.Rakea - kot Eustachy
5.Alexis_86_ - kot Eustachy
6.KarolinaS - kot Eustachy
7.cynamon i wanilia - kot Eustachy
8.Irenka - kot Eustachy
9.martalusia
10.dagmara-olga - kot Eustachy
11.banshie - kot Eustachy
12.ksb - kot Eustachy
13.Sylwia1982 - kot Eustachy
14.SecretFire - kot Eustachy
15.MariolaK - kot Eustachy

Koniec głosowania styczniowego:

1. Za pomocą dla Aśk@ zagłosowała- 1 osoba
2. Na kotkę Marikę nikt nie oddał głosu - 0
3. Na kota Eustachego u Justa&Zwierzaki zagłosowało - 13 osób

Jedna osoba nie głosowała, a jeśliby nawet oddała swój głos, to nie będzie miał wpływu na wynik głosowania.

Tak więc oprócz schroniska w Koninie, drugim beneficjentem do pomocy finansowej z Funduszu Pokrzywkowego w styczniu został kot Eustachy u Justa&Zwierzaki z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=107213&start=0

- Władysław Bartoszewski
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Post » Pt sty 28, 2011 11:58 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Mamutek wielki podziw, ze nie zgubisz sie w tych wszystkich postach. Ja to przezywam i jakos mi sie rece trzesa, jak o takie rzeczy chodzi.
W lutym moze byc, ze mnie nie bedzie, ale w razie czego, to zaznaczam, ze przylaczam sie do wiekszosci, jak by brakowalo. Postaram sie ale miec podlaczenie do sieci.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt sty 28, 2011 13:29 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

SecretFire pisze:Mamutek wielki podziw, ze nie zgubisz sie w tych wszystkich postach. Ja to przezywam i jakos mi sie rece trzesa, jak o takie rzeczy chodzi.
W lutym moze byc, ze mnie nie bedzie, ale w razie czego, to zaznaczam, ze przylaczam sie do wiekszosci, jak by brakowalo. Postaram sie ale miec podlaczenie do sieci.

Wiesz, też przeżywałam na początku, że sobie nie poradzę, ale jak już w tym siedzę i na bieżąco śledzę wątek, to nie jest to takie trudne :)
SecretFire, niejedna z nas wie, że przeprowadzka przewraca życie do "góry nogami' i zrozumiemy, że przez jakiś czas może Ciebie nie być na wątku. Będziemy trzymać :ok: :ok: :ok: za udaną przeprowadzkę, za Twoje footerka, za nową pracę, no i oczywiście będziemy czekać na Ciebie tu - na wątku.

Gdyby w lutym nie udało Ci samej zagłosować, to o oddaniu Twojego głosu w lutowym głosowaniu będę pamiętać, dlatego pozwoliłam sobie zaznaczyć Twoją wypowiedź co by mi nie uciekła :ok:

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Pt sty 28, 2011 19:49 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Ok, to dobrze, ze zaznaczylas. Czas mi ucieka, bo jeszcze pol mieszkania nie spakowane a za dwa tygodnie ruszam. Jakos nie moge sie polapac. Ta moja grypa mnie strasznie do tylu rzucila z przygotowaniami.
O futerka tez sie najbardziej boje, bo takiej dlugiej podrozy jeszcze nie robilismy razem. Ale nie chce ich truc jakimis tabletkami uspokojajacymi. Postaram sie feromonami pracowac w transporterkach.

SecretFire

Post » Pon sty 31, 2011 21:57 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

W styczniu ze składek uzbieraliśmy - 245 zł + wpłata dodatkowa - 82 zł z bazarku cynamona i wanilii. Razem mamy 327 zł. Po podziale pieniążków wychodzi po 163,50 zł dla schroniska w Koninie i dla kota Eustachego u Justa&Zwierzaki.

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Wto lut 01, 2011 0:33 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Mamut,zapomniałaś o moim bazarku - na razie jest 40zł bibuś obiecała dosłąć jeszcze 5zł! -wtedy rozliczą bazarek
ale kwotę przynajmniej 40zł można już doliczyć do styczniowej?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto lut 01, 2011 16:55 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Rakea pisze:Mamut,zapomniałaś o moim bazarku - na razie jest 40zł bibuś obiecała dosłąć jeszcze 5zł! -wtedy rozliczą bazarek
ale kwotę przynajmniej 40zł można już doliczyć do styczniowej?

E tam, fffcale nie zapomniałam o Twoim bazarku :) :ok: :1luvu:
Rakea, na razie nie mogę doliczyć bo jeszcze ich nie mam :oops: Dopiero jak przekażesz pieniążka z bazarku, to wtedy doliczę jeszcze do stycznia jeśli taka jest Twoja decyzja.
Wtedy te pieniążki powiększą jeszcze pulę styczniową.

A może kaskę z tego bazarku zostawić na luty :?: Jak myślisz :?:

Do piątku chciałabym zrobić przelewy, bo na razie wstrzymałam się właśnie w związku z Twoim bazarkiem.

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Wto lut 01, 2011 20:04 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

na luty można by tez pomóc jakoś viewtopic.php?f=1&t=118368&start=120 ? to tylko moje luźne propozycje ;)

pozdrawiam ale nie całuję bo grypsko mam :C
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Wto lut 01, 2011 21:12 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Dobrze, że się przypomniałaś z bazarkami, ja bym się kapnęla po miesiącu albo i lepiej :roll:
Puściłam przelew na całą kwotę z obydwu bazarków - czyli 65zł i myślę żeby to poszło na styczeń.
A w lutym - może coś jeszcze mi się nawinie, to wystawię :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto lut 01, 2011 21:25 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Rakea pisze:Dobrze, że się przypomniałaś z bazarkami, ja bym się kapnęla po miesiącu albo i lepiej :roll:
Puściłam przelew na całą kwotę z obydwu bazarków - czyli 65zł i myślę żeby to poszło na styczeń.
A w lutym - może coś jeszcze mi się nawinie, to wystawię :ok:

OK. Mówisz i masz. Dopiszę kaskę do stycznia :1luvu: :1luvu: :ok: :ok:

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Śro lut 02, 2011 12:52 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

Mamutek takie wystawy kotkow ze schroniska sa powodzeniowe? Kotki nie maja przez to stresu i dobrze jest to organizowane? Jakies towarzystwo nad tym czuwa i pilnuje? Kurcze, wyobrazilam to sobie jak one wystraszone tam siedza i mi lezki naplynely. :oops:

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 12:53 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

banshie pisze:na luty można by tez pomóc jakoś viewtopic.php?f=1&t=118368&start=120 ? to tylko moje luźne propozycje ;)

pozdrawiam ale nie całuję bo grypsko mam :C

Ten wateczek znam i tez chcialam kiedys pomoc, ale mi kasy zabraklo...

SecretFire

Post » Śro lut 02, 2011 19:07 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - ZAPRASZAMY DO NASZEGO GRONA!!!

SecretFire pisze:Mamutek takie wystawy kotkow ze schroniska sa powodzeniowe? Kotki nie maja przez to stresu i dobrze jest to organizowane? Jakies towarzystwo nad tym czuwa i pilnuje? Kurcze, wyobrazilam to sobie jak one wystraszone tam siedza i mi lezki naplynely. :oops:

Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Kierowniczką schroniska i pani Ania mówiła, że w tym roku na tej wystawie będą koty z DT. Wystawa jest organizowana w związku z Dniem Kota (17 luty - Światowy Dzień Kota). Ponieważ nie każdy ma odwagę odwiedzić schronisko czy też odezwać się na ogłoszenie z DT żeby znaleźć dla siebie przyjaciela, to takie wystawy mają sens, bo kociastym stwarza się dodatkową szansę na adopcję.
Secret, koty na pewno są zestresowane (zmiana otoczenia, obcy ludzie i obce zapachy), ale też mają cały czas zapewnioną opiekę przez dziewczyny. :1luvu:
A pani Ania też na pewno będzie czuwać nad wszystkim :1luvu:

W ubiegłym roku na wystawie prezentowały się koty ze schroniska i kilka znalazło swoje DS.

Żeby Ci rozjaśnić sytuację i żeby Twoje oczka nie płakały, pozwoliłam sobie na wklejenie zdjęć z konińskiego wątku viewtopic.php?f=13&t=88862&start=1035 z ubiegłorocznej wystawy:
cynamon i wanilia pisze:pierwsze foty z wystawy :twisted:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

- Władysław Bartoszewski

mamut

[poprzednia][następna]