Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 23:02 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

Hmm, tak sobie pomyślałam, że mogą być kłopoty z imieniem Dziuni, kiedy już wypuszczę na wolność. Bo przecież mamy już w stadzie Dunię, a Dziunia brzmi prawie identycznie :? Duńka i Dziuńka jeszcze gorzej :roll: Ale do Dziuni pasuje Dziunia, a Dziczyźnie po tylu latach nie będę przecież zmieniać. Trudno, koty podobno (na ogół, bo jednak nie zawsze. istnieją przecież w przyrodzie - i dobrze się mają ;) - dwa Chlory behemotki, Lizio Moniki, Mru Doroty, nasz Plu Plu :twisted: ...) są inteligentne, może nauczą się odróżniać :wink:
Jak to dobrze, że nie wzięłam żadnego chłopczyka o imieniu podobnym do Plunia :ryk: :ryk: :ryk:

Mała od rana wciągnęła 2/3 kartonika Bozity i pół sporej miseczki chrupek 8O
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sty 31, 2011 23:13 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

I niech jej na zdrowie wyjdzie :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lut 01, 2011 0:51 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia od s. 61.

No :ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lut 01, 2011 18:55 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia od s. 61.

Jesteśmy.

Mam już po kokardki swoich problemów ze zdrowiem. Chce mi się tylko kląć.
Znów przymusowe leżenie w łóżku (i to wcale nie tylko z powodu depki. znów to samo... a potem znów zrobi się z tego anemia, czyli następny problem :twisted: zapisałam się dziś do lekarki, ale najbliższy termin do ginki-kobiety w ramach NFZ-u był dopiero na 22 lutego :roll: a u faceta w życiu nie byłam... i jakoś nie mam ochoty być :oops: ) , a teraz znów - może z 'przespania' - łeb boli mnie jak wściekły, tak jakby ktoś walił w niego młotkiem.
Koty wrzaskiem i szaleństwami domagają się uwagi, dookoła mnie wszędzie kłębki footra, teksty do napisania 'na dwa tygodnie temu' ciągle nieruszone :oops: A ja chciałabym tylko wrócić do łóżka, zwinąć sie w kłębek i znowu zasnąć.

Dziuńka odrobinę lepiej. Nadal kicha i nadal ma zafaflunione oczy, ale chyba jest lepiej. Je jak smoczyca. Przy podawaniu zastrzyku broniła się jak prawdziwa młoda puma, byłam zmuszona przy użyciu kocyka zrobić z niej małego żółtego naleśniczka z czarnym nadzieniem :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto lut 01, 2011 19:00 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

Wielbłądzio pisze: Dziczyźnie po tylu latach nie będę przecież zmieniać.

Nie no, jasne. Mogłaby się już nie przyzwyczaić do nowego imienia ;)

Kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lut 01, 2011 19:16 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia od s. 61.

Napisałabym, że przyszedł czas na pasztet z Buśki. Ale ona jest za chuda, nie nadaje się nawet na pasztet :twisted:
Z uporem maniaka skacze na klamkę i otwiera sobie drzwi do małego pokoju :twisted: Kiedy ją wypuszczę, też skacze, bo chce wejść z powrotem. Kiedy wpuszczę, chce wyjść. I tak w kółko :twisted:
Teraz jestem przynajmniej w domu, więc mam nad tym kontrolę, ale BARDZO często obsługuje się też w ten sposób, kiedy mnie nie ma :twisted: A wtedy całę stado wparowuje do sypialni i robi tam generalną rozpierduchę :twisted: Dobrze chociaż, że Lil przestał szczać.
Aaa, a propos szczania to wczoraj zapytałam wetkę o bezpieczeństwo podawania kotu bioxetinu na dłuższą metę. No i okazuje się, że po 2-3 miesiącach KONIECZNIE trzeba zrobić przerwę, minimum 10-dniową. Także kończymy opakowanie i na dwa tygodnie odstawka. A tak już się przywyczaiłam do czystości i zapachu cynamonowego odświeżacza powietrza w mieszkaniu :( ...

Weszłabym sobie do wody, ale czekam na dostawę żarcia dla Ch. Ch. Telekarma zawsze przyjeżdża w przedziale godzin 18-22, do mnie na ogół nigdy wcześniej niż o jakiejś 20 - no ale teoretycznie właśnie tym razem MOGĄ przyjechać wcześniej i nie chciałabym natenczas siedzieć w wannie z namydlonym łbem :roll: Więc muszę czekać.

Zżeram czekoladowy serek homogenizowany.
Zasiłek z ZUS-u MA BYĆ, ale nie wcześniej niż koło 15 lutego :( ...

Wielbłądzio

Post » Wto lut 01, 2011 19:55 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia od s. 61.

Parę dzisiejszych fotek Młodej:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wielbłądzio

Post » Wto lut 01, 2011 20:23 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia od s. 61.

Pannica ma fajny śliniaczek , prawie jak Alusia - nieomal moja pierwsza kocia panna z Miau 8) :wink:

bubor

Post » Wto lut 01, 2011 21:47 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

Spieprzyła mi się jeszcze drukarka :(
Zacięcie, ale z zewnątrz nie widać ani śladu zaciętego papieru, trzeba byłoby pewnie rozmontować całe ustrojstwo.
Sama tego nie zrobię i nie znam nikogo, kto potrafiłby i zechciałoby mu się mi pomóc. Z ogłoszenia nikogo nie wezwę, bo nie mam kasy.
Nie mam na czym wydrukować nawet tego swojego zas*anego CV :(

Chce mi się płakać i walić głową o ścianę.

Wielbłądzio

Post » Wto lut 01, 2011 23:27 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

A Młoda nadal młóci suche :roll:
Bozity nie będę już jej dokładać (chociaż usiłuje wylizać dno w misce), bo mogłaby bida pęknąć z przejedzenia, ale tych chrupek jakoś nie mam sumienia zabrać jej z klatki na całą noc :roll: ...

EDIT: Punkt druga.
Dziecinka śpi zwinięta w precelek :1luvu: (a leci z niej futro jak słoma ze starego siennika :roll: ma w klatce kremowy i jasnożółty kocyk, więc dobrze widać wypadnięte kłaki...)
Ja - napisałam jeden z zaległych tekstów (najkrótszy, reszta nadal czeka :oops: ) i też idę spać.

Wielbłądzio

Post » Śro lut 02, 2011 10:03 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

Dobrze, że zasiłek załatwiony, ufff, to chociaż parę groszy będziesz miała, zawsze lepiej to niż nic. Jak z drukarką, poradziłaś sobie?
U nas początek 2-tygodniowej kwarantanny chyba zaczniemy liczyć od jutra. Potem zapraszamy do nas i ja się wcisnę do Ciebie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro lut 02, 2011 14:13 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

Monia, tyle, że moja Młoda też ma paskudny katar i będzie na antybiotyku jeszcze co najmniej przez najbliższe 7dni :(
Ale żre jak świniak. Właśnie w okamgnieniu wciągnęła małego gourmeta i chyba domaga się dokładki :roll:

Z drukarką doopa. Od wczoraj jej nie ruszałam, ale sama raczej się nie naprawiła :(

Klara nadal jest agresywna wobec swojej nowej Pani. I nawaliła kupę na dywanie :roll: (siku do kuwety, więc wie, gdzie powinna :twisted: ). Pani Sąsiadka jest bardzo cierpliwa i wyrozumiała, ale obawiam się, że dostanę Lalkę z powrotem :( ...

Wielbłądzio

Post » Śro lut 02, 2011 19:28 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

Może jednak pannica wykorzysta swoją szansę :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Post » Śro lut 02, 2011 22:15 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

Kciuki, żeby Klarcia dostała jednak szansę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Powiedziałaś Pani, żeby zachowywała się tak jakby kota nie było? Ludzie czasami z dobrych chęci próbują nawiązać nadmierny kontakt ze zwierzakami. Ja też popełniłam ten błąd początkowo w stosunku do Różyczki, zwłaszcza, że naczytałam się o oswajaniu kotów na siłę :oops: :roll: Dopiero potem kupiłam sobie książkę i poczytałam jak trzeba sie zachowywać w stosunku do wystraszonego kota.
W książce był też przykład z kotem agresywnym. Atakował tylko Pańcię, która mu nadmiernie dogadzała, chciała głaskać i w ogóle. Poważał natomiast pana domu, któremu kot był obojętny. Kot szanował po prostu, to że mu się doopy nie zawraca.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lut 02, 2011 22:58 Re: Jedyne takie Dranie. I chuda chora czarna Dziunia FOTKI s.63

genowefa pisze:(...)
Powiedziałaś Pani, żeby zachowywała się tak jakby kota nie było? Ludzie czasami z dobrych chęci próbują nawiązać nadmierny kontakt ze zwierzakami.(...)

No właśnie ... Właśnie miałam zasugerować, żeby Wielbłądzio powiedziała Pani, żeby kotki nie nosiła :roll: To znaczy nie wiem, czy Pani ją nosi, ale tak przypuszczam... po qoopie :wink: U nas właśnie jest moja mama .... i mimo wielokrotnych próśb, żeby nie nosiła niestabilnej kocicy Tosi, ciągle to robi :roll: Efekt - rozbity łuk brwiowy, rozcięty policzek... a dziś jeszcze nos podrapany :roll: Oczywiście mamy - nie Tosi :evil: I jeszcze tłumaczenie, że chyba sama się w ten nos podrapała 8O

Myślę, że Klarcia zostanie u nowej Pańci na zawsze :ok: Tylko, żeby Pańcia pozostała w jednym kawałku :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

[poprzednia][następna]