Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
shalom pisze:Sliver a podrzuć ściage gdzie co i za ile z tych suplementów można kupić?jeśli masz ją na kompie np
sliver_87 pisze:Ach, shalom napisze ci to juz teraz, bo potem nie wiem co mi sie przytrafi i czy laptop wytrzyma..
a więc tak.
ZOOPLUS:
Mączka kostna- 400g- 29 zl, 2x400g- 45 zl
Tran z wątroby dorsza- 250 ml- 20 zl
Tauryna- 100g- 40 zl, 200g, 80 zl
Fortain- 250 g- 56 zl, ale zamiast Fortainu można kupić żelazo w kroplach lub w tabletkach, polecane gdzieś było Biofer firmy Pharbio Medical (w 1 tabletce jest 9mg żelaza)- u mnie w aptece 40 tabletek ok 16 zł kosztuje, wiec sie na to chyba zdecyduje
ANIMALCARE:
Tauryna- 100g- 38zl (nie wiem czy tu kupie czy w zoo)
Węglan wapnia (dopóki skorupek nie nazbieram:P)- 100g- 8zl
Mączka z alg- 250 g- 15 zł
EKOZWIERZAK:
Olej z łososia- 500ml-41, nie wiem czy sa mniejsze...
Drożdże piwne- 5 kg (!!!!)- 45 zl - chętnie się nimi podziele
Potem jest jeszcze sprawa witaminy E- okazuje się, że u nas w aptekach jest na recepte, ale zamiast niej można olej z kiełków pszenicy wykorzystać, to w sklepie ze zdroą żywnościa, na necie 250 ml-33 zl, mniejsze też widziałam gdzieś, chyba 50 ml bylo za 13 zł, jakoś tak.
sól kamienna niejodowana z kłodawy, smalec wieprzowy warzywka, jajka mięso ryby to w spożywczakach i mięsnych u siebie już
Dużo to będzie kosztować. Ale jak się podzielić drożdzami, algami to mniej będzie
Aha, no i jeszcze przesyłka:/
Pozdraawiam.
P.s. Weihaiwej- jesli tu zaglądniesz, a będziesz wiedziała, że coś mozna kupić jeszcze taniej gdzies to daj znać
shalom pisze:Sama też poszukam i poczytam, ale dopiero po egzaminach. Ale tak pamiętam ze swoich analiz wcześniejszychzreszta jakby nie było myślę ze na początek starczy jeden odpowiednik. Ja mam teraz 1 kg zmielonych skrzydełek, więc zobaczę jak koty na to reagują i czy zjadają.
shalom pisze:Czyli jak mielę skrzydłą to dodaję już tylko albo węglan albo cytrynian?
a z tymi olejami jak? jeden wystarczy?
shalom pisze:Tak czy siak ja zacznę od jednego wariantu. Inaczej nie dam rady, tym bardziej że chcę zainwestować w maszynkę, wagę...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 57 gości