Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 27, 2011 18:06 Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

DeJot (dla weterynarzy DJ) oraz Winyl - dwa cudowne chłopaki, rozrabiające całe dnie :) Uwielbiamy jeść, spać i przychodzić o 4 rano na głaskanie! :twisted:
Szczególne pozdrowienia dla slapcio (za odchowanie DeJotka :) ) oraz ewar (za odchowanie Winylka:) :1luvu:

Witamy! :ryk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Czw sty 27, 2011 18:18 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Witamy ! :ryk: :ryk:
A tu link do wątku Kubusia, teraz Winyla. viewtopic.php?f=13&t=120926
To ja dziękuję za super domek dla kotka. :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 28, 2011 10:13 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

siem melduję 8)

po lekturze Twoich opisów na poprzednim watku Winyl&spólka zdecydowanie musze zlozyc wniosek o FILMIK :twisted: :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto lut 01, 2011 13:11 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

No i co tak cicho na wątku? Marysiu, napisz coś,proszę!

ewar

Post » Wto lut 01, 2011 13:53 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Już się melduję (miałam sesję i mało czasu :oops: )

Kociaki super, Winyl coraz bardziej przyzwyczaja się też do nas i dostrzega zalety głaskania przez cżłowieka, a nie tylko przytulania się do Dejota :)

Przygotowujemy się do zmiany żwirku ze zwykłego na silikonowy... niedługo przyjedzie do nas kurierem i zobaczymy, mam nadzieję, że chłopaki zaakceptują zmiany ;)

slapcio, jak tylko się dorwę do kabla od telefonu a później do kompa (teraz TŻ ma sesję i zajmuje komputer non stop) to wrzucę filmik :)

Edit: A tak w ogóle zastanawiamy się z Hubertem nad BARF em... Chłopaki lubią i surowe i gotowane mięsko z kurczaka, ale nie wiem jak będzie z resztą.. (np wątróbkę wcina tylko Winylek, Dejot obchodzi ją szerokim łukiem...), no i warzywa też nie bardzo Paniskom smakują :twisted:
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Wto lut 01, 2011 17:30 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Dzięki,że napisałaś.Wymiziaj kotki ode mnie, proszę.
Zastanów się nad tym żwirkiem silikonowym.Wypróbowałam wszystkie, silikonowy też.Koty zachwycone nie były,ale posłuszne, załatwiały się do niego.Dla mnie jednak był najgorszy ze wszystkich, nie zużyłam wszystkiego, wyrzuciłam.Zdecydowanie najlepszy jest drewniany kruszon.To oczywiście moje zdanie.

ewar

Post » Wto lut 01, 2011 22:39 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

kociaki wymiziane i właśnie się bawią. Dostałam dziś zamówioną karmę (Brit, chciałam kupić Orijena, ale na razie słabo z kasą, więc uznałam że Brit to najlepsze co mogłam znaleść za tą cenę, dostają oprócz tego kurczaka, więc powinno być dobrze) i wcinały jak złe :)

Chcemy spróbować tego silikonowego, bo strasznie wygodnie wydaje nam się wyrzucanie "prezencików" do toalety, ten zwykły wymieniamy co 2-max 3 dni i tak częste wynoszenie worów śmieci nas troszkę dobija (wiem, leniwce z nas okropne :P)
Też myślałam nad drewnianym, ale nie wiem czy to nie będzie aż tak wielka zmiana że się nie przestawią...
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Śro lut 02, 2011 9:41 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

No różnie to z kotami bywa. Moim na przyklad obojętne czy w kuwecie silikon, drzewny czy bentonit. A inne tylko do jednego rodzaju robić raczą :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro lut 02, 2011 10:19 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Marysiu, drewniany kruszon Pinio, który kupuję w workach 35 litrowych ( siedem kotów :oops: ) wyrzucam do WC.Na pewno się nie zatka, słowo.Drewno, ładnie pachnie, jest naturalne.Zbryla się, kulki są nieduże, jest więc też ekonomiczny.Polecam.

ewar

Post » Czw lut 03, 2011 12:14 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

DeJot przestał robić ładne qpki a zaczął bardzo brzydkie... zaczął też miauczeć tak dziwnie, jakby miał chrypę... dziś weterynarz.. dzwoniliśmy już do niego, będzie prześwietlenie płuc, co oznacza, że znowu będzie trzeba DeJotka uśpić.. moje biedne kociątko.. co mu się mogło stać? :cry:
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Czw lut 03, 2011 12:18 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Może to wciąż ta sama choroba tylko nie wyleczona, a właściwie nawet nie zdiagnozowana?

ewar

Post » Czw lut 03, 2011 12:23 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

możliwe.. on dostał wtedy antybiotyk, wszystko zostało zbadane, no ale nie bardzo była możliwość zrobić czegoś więcej, żeby kota nie usypiać tysiące razy... możliwe że to jednak jest zapalenie gardła, dlatego będzie miał dzisiaj prześwietlenie...

Dejotowi niedawno skończył działać tamten antybiotyk.. więc może dlatego pojawiły się znowu objawy a przez chwile byłło dobrze...

nie wiem, wariuję..
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Czw lut 03, 2011 14:59 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Dziś prześwietlenie płuc w lecznicy na Modlińskiej (za godzinę) i zobaczymy co jeszcze da się zrobić i co wymyśli lekarz.. Na razie podejrzane choróbska to : zapalenie gardła, zapalenie płuc, zapalenie oskrzeli..

DeJot zostanie tam na noc (bo oczywiście będziemy musieli go uśpić....)

Jutro po pracy jadę do przychodni dr. Borkowskiej z wynikami skonsultować opinie weta z Modlińskiej i pomyśleć czy coś nie zostało przeoczone...

Chyba zacznę mu podawać srebro koloidalne, bo kocio zdecydowanie za dużo choruje!
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Czw lut 03, 2011 19:01 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Sama stosuję srebro, mnie pomaga na gardło, ale poczytaj o l`lizynie.Handlowa nazwa Enisyl-F.Mojego Zusia leczona antybiotykami, sterydami i nie wiadomo, czym jeszcze.L`lizyna dała radę.

ewar

Post » Pt lut 04, 2011 7:33 Re: Hiphopowe kociaki czyli DeJot i Winyl :)

Więc po pierwsze - Dejot dał się zbadać na "trzeźwo" :o zostały zbadane węzły chłonne, wet go osłuchał, zmierzył temperaturę. To zapalenie gardła :)

Na kolejny antybiotyk się nie zgodziliśmy, dostał tylko lek przeciwzapalny + podaję mu srebro i chcemy żeby sam się wyleczył.

Czuje się lepiej, dzisiejsza qpa :ok:

Winylek też dostaje srebro żeby się nie zarazić :ryk: już dziś kocio sobie pogadał, nie słychać żadnej chrypki :)

a ja jak zawsze panikowałam :oops:
Obrazek Obrazek

Maria.S

[następna]