Łaciatek już w DS u Prue!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 15:57 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

No fajnie by było otowrzyć szeroko okno i się nie przejmować kotami... ale niestety... Elewacja zewnętrzna - ocieplenie, na dodatek nowe - nic raczej ten styropian nie utrzyma... a okna w starym budynku trzymają się na słowo honoru - ja się śmieję, że jakby się Tż dobrze rozpędził to by z całą ścianą i oknami na ulicę wyleciał...

Ale kiedyś będę miała ładne nowe mieszkanko albo dom i będzie tam raj dla kociastych :)

P.S. Mam sąsiadkę, która mieszka na 1 piętrze i ma 2 koty. Okna wiecznie otwarte, zabezpieczeń żadnych. Jeden kot nieustannie wyleguje się na parapecie, a drugi nawet się do okna nie zbliża. Ja się ciągle boję o tego kota, że on będzie chciał ptaszka złapać... ale tyle lat już tam mieszka i nigdy nawet nie próbował, a siedzi tam naprawdę całymi dniami... Wolę nie patrzeć w okna sąsiadki jak przechodzę... To się chyba nazywa fuks (bo że głupota, to rzecz jasna) Pewnie gdybym ja otworzyła okno, to by mi oba koty w ciągu trzech sekund wypadły na ulicę prosto pod auto... ja tam nei ryzykuję, za bardzo kocham te futrzaki :)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pon sty 31, 2011 16:05 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

a żeby każdemu pomysł trzymania kotka przy otwartym oknie ze łba wybić, polecam poczytać o Mru...

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon sty 31, 2011 16:13 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

ciekawa.swiata pisze:a żeby każdemu pomysł trzymania kotka przy otwartym oknie ze łba wybić, polecam poczytać o Mru...

No chyba podrukuję i zaniosę sąsiadce... albo lepiej... Mru jej zawiozę...

Zołzik

Post » Pon sty 31, 2011 17:23 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Do nas dziś przyszły zabezpieczenia.Co prawda nie siatki,ale takie co utrzymają okno w bezpiecznej pozycji :) Balkonu raczej nie otwieramy bo jest na stronie słonecznej, a w tym pokoju nikt nie mieszka, ale też takie zabezpieczenie będzie miał.

Dziś nam skuto 2/3 podlogi w przedpokoju...wszędzie jak po bombie...wszystko zaklejone i chodzimy po gazetach:P Nawet Fredzio dziś ze mną do pracy poszedł :) Na szczęście jest bardzo grzeczny :1luvu: Jutro koniec kucia i mam nadzieję że już zacznie kłaść te kafelki.

Edit.
Kurcze jakimś cudem cała strona waszego pisania mi umkneła :P A co do spania w łóżku i wskakiwania na ręce to mi się to podoba :) A z tymi naczyniami to będzie problem...Mój TŻ za to odpowiada i w ramach oszczędzania wody(tak wiem wiem...) myje gary raz na tydzień...póki nie uzbiera się cały zlew :roll:
A co do tych gąbek to powinnam je chowac zeby nie zjedli i sie nie pozatykali?:P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Wto lut 01, 2011 8:26 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Oj też bym chętnie myła naczynia raz na tydzień, ale mamy taki przerób, że zlew jest pełny dwa razy dziennie. Mój Tż uwielbia gotować i robi przy tym taaaaaaakkkkkkiiiii bałagan :) A ja potem tylko zmywam ;)

Z gąbkami Prue chodzi o to, że Ci rozniosą po cały mieszkaniu - tak jak chusteczki - mój maluch wlazi mi do torebki, wyciaga chusteczki i rozwala je na drobniutkie kawałeczki i roznosi po całym mieszkaniu ;)

Prue gdzie trzeba pracować, żeby móc ze sobą zwierza zabierać? Fajnie :)

Zołzik

Post » Wto lut 01, 2011 9:58 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

np. w IQcenter albo eljot-system drogi Zołziku 8)

ciekawa.swiata

Post » Wto lut 01, 2011 10:02 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

ciekawa.swiata pisze:np. w IQcenter albo eljot-system drogi Zołziku 8)

oj nie wiem, Ty masz specjalne układy z szefem ;)

Zołzik

Post » Wto lut 01, 2011 10:42 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

sugerujesz, że Pani G. przyprowadzająca pieska też? :mrgreen:

ciekawa.swiata

Post » Wto lut 01, 2011 10:52 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

ciekawa.swiata pisze:sugerujesz, że Pani G. przyprowadzająca pieska też? :mrgreen:

Pani G. to jest inna sprawa... ona nie pyta... ona oświadcza... :) Przecież to ona trzęsie nami wszystkimi ;) :ryk:

Zołzik

Post » Wto lut 01, 2011 11:33 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Może Tobą... mną trzęsą tylko gorączkowe drgawki i reakcja na zapach urobku Mru :lol: :ryk:

EDIT: Ok, trzęsie mną też cena tego nieszczęsnego rezonansu Lulu... i to bardzo :roll:

ciekawa.swiata

Post » Wto lut 01, 2011 12:13 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

ciekawa.swiata pisze:Może Tobą... mną trzęsą tylko gorączkowe drgawki i reakcja na zapach urobku Mru :lol: :ryk:

EDIT: Ok, trzęsie mną też cena tego nieszczęsnego rezonansu Lulu... i to bardzo :roll:

Mną trzęsą dreszcze i gorączka... na szczęście w biurze nic nie śmierdzi... tzn żadne zwierze... chociaż kto to wie... mniejsza o to... Jutro będziemy miały okazję wymrozić wszelkie bakterie - dziękuj swojemu bratu ;)

A o rezonans się nie martw - coś wymyślimy, przecież trzeba go Lulince zrobić!!

Zołzik

Post » Wto lut 01, 2011 19:25 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Ja otwarłam niedawno swój mały zakładzik fryzjerski :D I póki co nie ma wielu ludzi więc Tobiś stacjonował w łazience.Miał tam transporterek wylożony sweterkami, jeść,pić i kuwetkę:) Fretki w zimie śpia prawie całą dobę , więc mu było w sumie wszystko jedno.A domu cieli beton i nie chciałam go narażać na hałas :)

Zuziu szykuj się proszę na 12 tego:) I jeszcze mam pytanie, czy Łaciatek jest zaszczepiony?

A tu wypociny Pana od remontu :P Jutro kończy kafelki ^^ w pon. postaram się już załatwić wstawienie drzwi :)
Obrazek
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Pt lut 11, 2011 22:32 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Łaciatek już u mnie ! ^__^
viewtopic.php?f=13&t=119422&start=900 zapraszam tutaj, są zdjęcia :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

[poprzednia]