Mała Kropka- ma wspaniały domek u Archiesy:-)) operacja:-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2004 17:45

eve69 pisze:
Nelly pisze:Powiedzcie mi proszę czy takiemu maleństwu dawać całą ampułkę Lakcidu na dzień?

pol Nelly :lol:

Bardzo dziękuję Eve :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto lip 27, 2004 18:33

Nelly - głaski dla malutkiej (no i dla Maurycego oczywiscie) :D
Ata i dwa łobuziaki Czarny i Szary

Ata

Od: Sob lip 03, 2004 20:40

Post » Śro lip 28, 2004 14:16

Co słychac u kuzynki Miodka? Zdróweczko w porzšdku?

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Śro lip 28, 2004 15:06

Ato, oba pogłaskane :D

Malutka na razie jednak nic nie widzi. Mam nadziejęm, że wet Liliyi nie mylił się i jedno oczko da się uratować. Na razie jest nadal zasłonięte trzecią powieką (?) no chyba. I jest na nim taka gruba "mgła". Nie widać źrenicy. Mam wrażenie, że widzę kawałek tęczówki przez tą mgłę ale jest taka jakaś wykręcona w górę. No nie wiem. na razie oczka są na razie nadal nieciekawe.

Mnie ze zdenerwowoania aż boli żołądek drugi dzień :D a denerwuję się tak maleńką. Mamy dla niej morze uczucia i jestem rozbrojona jej taką nieporadnością słodką ale bardzo się denerwuję tym jak ona sobie poradzi (gdyby jednak nie widziała - która to myśl nie chce mnie opuścić). Wiem niby, że sobie poradzi, że się nauczy itd. ale to mnie nie uspokaja. Na razie jest taka mała, że sama nie schodzi z kanapy - bawi się na niej, śpi na niej. Noszę ją do jedzenia a potem na kuwetkę - jeszcze nie zrobiła nic poza kuwetką ale sama do niej nie dojdzie na razie. W nocy co prawda zwiała w jakiś sposób z łóżka - bo spała ze mną - może spadła? W każdym razie rano została znaleziona na podłodze ale w ciągu dnia nie wybiera się "poza kanapę". Na niej też czeka aż ktoś do niej przyjdzie i się z nią pobawi. Typowy kanapowiec siłą rzeczy :D Może jak trochę podrośnie i bedzie umiała sama zejść i iść tam gdzie chce to będę spokojniejsza, jak będę widziała, że sama potrafi to czy tamto. na razie jest zdana całkowicie na naszą opiekę - albo ja jestem nadopiekuńczą ciocią :) Gdybym ją postawiła na podłodze to chodziłaby po pokoju, ale to takie maleńkie jest, że po prostu boję się, że gdzieś mi wsiąknie, że wejdzie w jakąś "dziurę" i jej nie będę mogła znależć. Tym bardziej, że nie woła nas - nawet jeśli czegoś chce. Spokojnie, cierpliwie czeka aż ktoś z nas zainteresuje się nią - to jest takie rozbrajające.
Nie śpi dużo wcale jak na takiego maluszka. Pewnie dlatego, że bryka sobie tylko po kanapie, poleguje, nie zmęczy się przez to tak jak biegający po całym mieszkaniu kotek.
Do weta pójdziemy za kilka dni. Niech zacznie antybiotyk działać najpierw. Kochana "ślepinka"
Z wetem poczekamy kilka dni jeszcze aż antybiotyk zacznie działać działać.

Nelly

Post » Śro lip 28, 2004 15:31

Głaski od dalszej ciotki Sydney i pozdrowienia od kuzynek przede wszystkim :D Mam nadzieję, że wszystko jakoś będzie i maluda będzie widziała na jedno oczko :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw lip 29, 2004 11:10

Sydney pisze:Mam nadzieję, że wszystko jakoś będzie i maluda będzie widziała na jedno oczko :)

Też mam taką nadzieję, bardzo, bardzo bym tego chciała.

Mała została jednak na roboczo nazwana Kropką. Sama natura tak ją nazwała można powiedzieć, więc nie bedziemy ingerować.
Zdjęcie kropki na Kropce :D
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2004 10:35 przez Nelly, łącznie edytowano 2 razy

Nelly

Post » Czw lip 29, 2004 12:15

Kropka, ładnie :lol:
A Miodek tez ma taka kropkę 8O tylko rudą :wink:

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw lip 29, 2004 12:25

sliczna jest ta mala kropka
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw lip 29, 2004 12:30

Maja tez ma taka czarna :) sliczna Kropeczka
3mam kciuki
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Pt lip 30, 2004 10:01

Obrazek
Obrazek

Dlaczego "wchodzą" zdjęcia a nie linki do nich ???? :D Co ja znowu źle robię.
Kropeczka jest rozkocha :)
Posikała się do budki bo nie wstałam rano jej wysadzić na nocnik - miałam budkę z nią na swoim łożku. Ale do łóżka mi nie zrobiła tylko poszła do budki - czyli jakby do kibelka :)
Po podłodze już buszuje. Ale do kuwety na razie nie ma ochoty sama iść.
Jak idzie powoli to omija przeszkody. Jak podskakuje i podruguje - swoją drogą cudnie - to z rozpędu wpada na przeszkody, bywają to drzwi, lodówka nawet, no różnie.
Oczka bez zmain. Chociaż wczoraj miałam wrażenie, że patrzy tak boczkiem jakby, tym zdrowszym oczkiem, gdy się czemuś przygląda, ale TZ mówi, że to są moje pobożne życzenia. No nie wiem. TZ mówi, że ona słyszy i czuje prąd powierza - jak bawi się piłką na przykład, ja miałam wrażenie, że trochę widzi piłkę, tak samo jak moją rękę na którą polowała.
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2004 22:09 przez Nelly, łącznie edytowano 3 razy

Nelly

Post » Pt lip 30, 2004 10:14

Oba linki są identycznie wstawione. Ja nic nie rozumiem.
W dodatku to "słodsze" jest jako link a to drugie otwiera się. Hmmm...

Nelly

Post » Pt lip 30, 2004 10:19

Nelly pisze:Oba linki są identycznie wstawione. Ja nic nie rozumiem.

jezeli chcesz same linki to nie pisz tego url w nawiasach , omin to po prostu, wklej tylko sam link z uploadu

ten drugi url nie wyszedl jako zdjecie wstawione, bo dalas spacje po nawiasie :)
Obrazek

carmella

Post » Pt lip 30, 2004 10:26

carmella pisze:
Nelly pisze:Oba linki są identycznie wstawione. Ja nic nie rozumiem.

jezeli chcesz same linki to nie pisz tego url w nawiasach , omin to po prostu, wklej tylko sam link z uploadu

ten drugi url nie wyszedl jako zdjecie wstawione, bo dalas spacje po nawiasie :)

Dzięki :D jedno już rozumiem - ale "url" w nawiasie? :oops:

Nelly

Post » Pt lip 30, 2004 10:34

Słodka dziewuszka :) trzymam kciuki nieustannie za oczka
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt lip 30, 2004 10:44

Nelly pisze: Dzięki :D jedno już rozumiem - ale "url" w nawiasie? :oops:

mialo byc img , sorki :oops:
po prostu tez jest moglowosc kombinowania przy zdjeciach z urlem :)
Ostatnio edytowano Pt lip 30, 2004 11:06 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]