Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 19:27 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Schroniskowa Kropeczka już odebrana po sterylce i jest w Kociej Chatce, troszkę się boi ale całkiem z niej miziasta koteczka a przy głaskaniu mruczy jak traktor :D natomiast mała wije się jak piskorz dosłownie bo za wszelką cenę chce ściągnąć kubraczek - niezłe figury akrobatyczne odstawiała :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 27, 2011 21:17 Re: Schronisko Sosnowiec ...

terenia1 pisze:Schroniskowa Kropeczka już odebrana po sterylce i jest w Kociej Chatce, troszkę się boi ale całkiem z niej miziasta koteczka a przy głaskaniu mruczy jak traktor :D natomiast mała wije się jak piskorz dosłownie bo za wszelką cenę chce ściągnąć kubraczek - niezłe figury akrobatyczne odstawiała :ryk:

Kropeczka do nowego domu jedzie w niedzielę :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw sty 27, 2011 21:23 Re: Schron. Sosnowiec - mamy nadzieje koniec pp

mar_tika pisze:Po każdej niedzielnej wizycie w schronisku umieszaczam aktualizację kotów jakie znajduja się w kociarni schroniskowej.Każdemu kotu robię fotkę i opis kota,Aktualizuję też str Nadziei i zakładkę "Czekają na dom w schronisku".
Zdjęcia można śmiało ściągać i umieszczać na str schroniskowej

Na dzień dzisiejszy w schronisku jest :
KWARANTANNA
-Piękna trikolorka ok 1 roczna .Bardzo wystraszona .Ma problemy z zębami .Jeden górny kieł urwany do samego dziąsł(korzeń został),drugi w połowie ubity.Dolny kieł nachodzi na górną wargę ,wygląda na to że ma koteczka krzywy zgryz:)Dziś z mordki leciała jej krew.Ogólnie zęby żółte z lekkim nalotem kamienia ale nie tragedia.Monika mówiła że może ją mordka boleć
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szpitalik
APASZ -łobuz juz dużo fajniejszy ,miziasty ale wyglada tragicznie jak jakiś zbir.Zjada wszystko co mu sie pod paszcze położy.Aha Apasz jest jednojajeczny byc może drugie jadro jest w pachwinie,więc nie proponowałbym kastrować go w schronisku.Super doktor moze nie podołać temu zadaniu,a szkoda Apaszowi cierpiena dodawać
Obrazek
KROPECZKA koteczka ok 6 mies .Przesliczna,ale wystraszona
Obrazek

Jutro na Dt jedzie trikolorka ze schroniska .Od kilku dni nie je ,a na dodatek 24 .01 była szczepiona jak nie bedzie codziennie karmiona na siłę to ma marne szanse na przeżycie.
Czyli w schronie zostanie sam Apasz.Chłopak o wyglądzie bandziorka ,więc o domek będzie trudno(kilka mięsięcy w klatce:(? ) ,może go przerzucić do KCH :oops:

mar_tika

Post » Czw sty 27, 2011 21:25 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Znalazłam i dalej pomagam

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt sty 28, 2011 9:13 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Bona44 pisze:Znalazłam i dalej pomagam

Dziękuję :1luvu: za wszystkie dary dla schroniska.W środę na kociarnię zawiozłam liglinę do czyszczenia bokasów,rękawiczki jednorazowe i worek kocyków i podkładów do boksów.
Na psy pojechało 6 worków kołder i poduszek podarowanych przez Bożenę :1luvu:

mar_tika

Post » Pt sty 28, 2011 13:39 Re: Schronisko Sosnowiec ...

witam..tu mąż Filomen:)
dzisiaj tricolorka pojechala do bytomia - ciezko ja bylo zlapac.
na kwarantanie sa 2 nowe koty czarny i bialo-pregowana. w szpitaliku ostal jeden koteczek.
po czarnego ma podono przyjechac wlasciciel 1.02 - zobaczymy. mam nadzieje ze w schronie maja namiary na wlasciciela??

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sty 28, 2011 20:34 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Filomen pisze:witam..tu mąż Filomen:)
na kwarantanie sa 2 nowe koty czarny i bialo-pregowana. w szpitaliku ostal jeden koteczek.
po czarnego ma podono przyjechac wlasciciel 1.02 - zobaczymy. mam nadzieje ze w schronie maja namiary na wlasciciela??

Ciekawe miejsce na "hotelik"dla kota sobie znaleźli :evil: Ludzie nie maja pojęcia co to schronisko :evil:
Triśka która pojechała na Dt stracila kolejnego zęba.Nie może jeśc suchej karmy.Przelałam z mojego prywatnego konta 60 zł na mokrą karmę :? Jak kotka zaklimatyzuje się w nowym miejscu ma z nią iść do wet.Biedulka zęby ma w fatalnym stanie.
Jakby ktoś miał mokra karmę na zbyciu z chęcia dla koteczki przyjmiemy:)

mar_tika

Post » Sob sty 29, 2011 0:21 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Można pokombinować z suchą namoczoną - mój bezzębny na początku tak jadł aż zaczął podjadać innym kotom suchą i tak zostało - chyba połyka w całości no bo niby jak :roll:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Sob sty 29, 2011 0:38 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Jutro a właściwie dziś Piotrek przywiezie Apasza ze schroniska do Kociej Chatki.
A schroniskowa Kropeczka po sterylce ma się bardzo dobrze, ranka ok dziś oglądałam , a tak ogólnie to super fajna i śliczna mała cizia :1luvu:

terenia1

Post » Nie sty 30, 2011 13:51 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Apasz już nie w schronisku tylko w Kociej Chatce :)
Obrazek

terenia1

Post » Nie sty 30, 2011 20:19 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Filomen pisze:witam..tu mąż Filomen:)

Wczoraj zadzwonił do mnie Pan który 27.01 przywiózł biało-pręgowanego kota do schroniska.Nie mam pojęcia skąd miał mój nr tel :roll: Mniejsza z tym
Pan ma dwa koty swoje osobiste mieszka w mieszkaniu ok 30 m .Kota (który trafił do schronu)ktoś z jego bloku lub bloku obok wystawił przed blok .Kot koczował tam ok 2-3 dni nie ruszając się z miejsca.Pan wziął go pod pachę i zawiózł do schroniska.Zdeklarował się że pomoże w ogłoszeniach i oferuje pomoc finansową
Super że Apasz już w Kch :ok:

mar_tika

Post » Nie sty 30, 2011 21:27 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Jak Dorotka przekazała schroniskowa Kropeczka o 10.30 pojechała z Kociej Chatki do swojego domku :D

terenia1

Post » Pon sty 31, 2011 22:51 Re: Schronisko Sosnowiec ...

Apasza dziś wypuściłamz boxu na kociarnię bo łobuziak strasznie miaukolił w boksie - troszkę sobie posyczeli na siebie z Puchatką i Efi ale wszsytko w miarę :D trezba mu tylko smarować oczko bo ma niezbyt ładne ale tak chłopak ok :) taki śmieszny jest ma wielki łebek i takie gule na pyszczku jak chomik który sobie coś schował :D nie jest już wycofany i wystraszony :)

terenia1

Post » Wto lut 01, 2011 10:23 Re: Schronisko Sosnowiec ...

jajca trzeba ciachnąć tylko ma jedno schowane, to niestety operacja go czeka :|

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lut 01, 2011 19:38 Re: Schronisko Sosnowiec ...

terenia1 pisze:Jak Dorotka przekazała schroniskowa Kropeczka o 10.30 pojechała z Kociej Chatki do swojego domku :D

P.Paulina dzwoniła z małą jest wszystko w porządku i wcale nie jest wystraszona jak dotychczas w schronisku. 8O Kobitka śpi w łóżki i biega po domu za zabawkami 8O

mar_tika

[poprzednia][następna]