MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 29, 2011 22:31 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Jakbym miała balkon, to w obecnej sytuacji bym się tam wyprowadziła i zamarzła w spokoju :mrgreen:
O, a propos: muszę psa wyprowadzić.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob sty 29, 2011 22:33 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Że tak powiem... baw się dobrze :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob sty 29, 2011 22:35 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Jowita pisze:kciuki za Wowka
:ok:

EwKo

Post » Sob sty 29, 2011 22:57 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Mysza wybieram się do Krakowa i mam nadzieję, że dotrę :wink: Szukam wygodnego przejazdu, bo pociągiem to strasznie długo trwa, bo z Bytomia nie ma bezpośrednich, a nie wiem co się dzieje na dworcu w Katowicach, bo tam jakiś totalny remont :roll: Nie to, że ja leniwa jestem, ale muszę szybko obrócić i wrócić do moich gadów. Jak kogoś samochodowego znajdę to będzie nas na marszu więcej :wink:

Lenka po sterylce. Jest wkurw... i obrażona na mnie :roll: Ona nigdy nie była zbyt łaskawa dla mnie, ale teraz żeby ją zobaczyć muszę się dobrze naszukać. Niestety łazi w kaftaniku i to pewnie też jest dodatkiem do jej niezadowolenia. Nie pamiętam już która kotka interesowała się u mnie szwami po sterylce, bo nasze wet robi to tak, że kot nawet nie zauważa, że coś się stało. Lenka jednak została totalnie obgolona na brzusiu przez młodą wetkę, która asystuje obecnie przy naszym wecie i chyba ten goły brzuch zaskoczył Lenkę, że chciała go zalizać :wink:

Trzymam mocne :ok: za Wowika. Mam nadzieję, że domek się sprawdzi.
Majkowiec nie ma dostępu do kompa z powodu remontu, więc pewnie nie napisze radosnej nowiny :wink: Gremlinek ma domek stały :dance: :dance2: :dance: :balony: Jego sytuacja się za bardzo nie zmieniła, bo zostaje tam gdzie był :twisted: Skąd my to znamy :roll: Mi też było trudno rozstać się z niektórymi kotami, a teraz mam za swoje :roll:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie sty 30, 2011 0:04 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Odnośnie marszu potrzebujemy osoby, które będą:
1. porządkowymi - w czasie pochodu patrzyły czy nikt bomby nie rzuca, dzwoniły do odp służb jakby się coś działo
2. ulotkarzami - rozdawały ulotki, mówiły dlaczego to robimy i odp na mądre pytania przechodniów
3. transparentowymi - niosły transparent, który dostaną przed wymarszem
Osoby chętne do grupy 1 i 2 proszone są o kontakt z Tweety.
Osoby chętne do grupy 3 proszone są o kontakt z aassiiaa.

Wszystkim chętnym i przymusowym samozwańcom przeogromnie dziękujemy :1luvu:

Masz z czego zrobić transparent? Chcesz wykonać transparent? Zgłoś się do nas :) My powiemy Ci co na nim napisać.

Informacja o marszu pojawiła się TU i TU

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie sty 30, 2011 17:28 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

aassiiaa, jak zawsze profesjonalna organizacja :ok: :piwa:

Mocno za zdrówko wszystkich kocich wyciachanych dziewczynek :ok:

Basia, na dworzec w Katowicach to tylko od Pl.Andrzeja, ale jest tam totalny misz masz :evil: Do Krakowa czesto też kursują busiki a jakby co to auto w garażu stoi :) Tyle tys km przejechało 8)

Gratuluje Gremlinkowi nowego domku :kotek: Zgryz, mam nadzieje , że napiszesz jak tam kocisko w nowym domku sie sprawuje 8)

Ja miałam ostatnio straszne doświadczenie. Boksio Max spi ze mna w łóżku pod kołderką...i zlał sie do wyrka przez sen na leżąco :evil:
Jeszcze takie cos mi sie nie przytrafiło :oops: :evil: Chyba coś mu sie śniło :roll:

Poza tym czas rozliczeń i kupa papierkowej roboty :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Nie sty 30, 2011 18:16 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Ada, qrde, ja towarzystwa szukam, a Ty mi tu plan dworca przedstawiasz. Twoje towarzystwo też mi odpowiada :twisted:
A co do seledynowego meserszmita w garażu to muszę sobie najpierw przypomnieć czy ja w ogóle jeszcze potrafię jeździć :wink:
Mam jeszcze jeden chytry plan, jutro zobaczę czy uda mi się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :roll:

Lenka dalej się liże, że jej się qrde nie znudzi :evil: Czuję, że panna znowu w kaftaniku wyląduje :x

Barbara Horz

Post » Nie sty 30, 2011 20:10 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Świetne wieści o Gremlinku! :mrgreen:
Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak czułam...

I teraz tak: potrzebne jest sprawdzenie potencjalnego domu w Będzinie. Wygląda na to, że Wowek ma dużą szansę na dom :D

EwKo

Post » Pon sty 31, 2011 21:39 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Podwinduję, bo a nuż ktoś się będzie wybierał do Będzina ;)

Myszka.xww

Post » Pon sty 31, 2011 21:54 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Namiary na szpiega Ewie przekazałam, ale nie wiem czy już nastąpił kontakt :)

aassiiaa

Post » Wto lut 01, 2011 14:51 Re: MiauKot 2(65+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

To za kontakt :ok:

Myszka.xww

Post » Śro lut 02, 2011 23:32 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Dzisiejszy dzień poświeciłam na "inwentaryzacje" zwierząt i opiekunów wirtualnych.
Na 66 (64 koty i 2 psy) zwierząt, które mamy tylko 32 ma swoich wirtualnych opiekunów :( Czyli niestety ponad połowa ich nie ma:( Niektóre zwierzaki dopiero od niedawna mogą sie cieszyć ze swoich opiekunów wirtualnych a niektóre nie miały takich nigdy :(
Każdy kto ma kota może sobie łatwo piliczyć ile kosztuje jego miesieczne utrzymanie, profilaktyka, leczenie. Nie oszczedzamy na naszych podopiecznych, ale z coraz wiekszą obawą patrzymy w przyszłość :( Adopcje zwierząt praktycznie stoją w miejscu.
Pod naszą opieką są koty, które czekają już bardzo długo:
od 2007 r. - Woland,
od 2008 r. - Aspazja,Negri, Paulo, Kropka, Dakar, Athena, Gabon, Libia, Gucci, Armani, Kair,Grenada, Nadieżda.

O niektóre nawet nikt nigdy nie zapytał, nie zadzwonił, nie napisał:(
Piekne, zdrowe koty. Jakie wiec szanse ma Avatar czy Elvis? :(
Jak my długo damy jeszcze rade finansowo :( Pieniądze, które wpływają na nasze konto idą tylko i wyłącznie na potrzeby zwierząt. Korzystamy z naszych prywatnych telefonów, samochodów,nie pobieramy pensji z tego tytułu. Zwierzeta sa w naszych domach wiec nie obciążamy konta fundacji rachunkami za prąd, wode, śmieci itp.

Ciągle jest nas jednak za mało. Osoby, które opiekują sie zwierzakami musza tez zadbac o finanse, rozliczenia, ogłaszanie kotów i swoją prace zawodową.

Teraz też czeka nas zrobienie bilansu, sprawozdań. Chcemy to zrobić dobrze, profesjonalnie, żeby było przejrzyście, żeby było jasne na co wydajemy pieniądze. Mamy zaprzyjaźnione biuro rachunkowe, ale nie zrobi tego za darmo.
Ostatnio edytowano Czw lut 03, 2011 16:26 przez MiauKot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Czw lut 03, 2011 11:31 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Od wczoraj mam okropnego doła. Przyszły kolejne rachunki do opłacenia i jeszcze czeka nas opłacenie księgowej. Po prostu horror :(
Wg wyliczeń powyższych wychodzi na to, że miesięcznie do samego utrzymania kotów dopłacamy ok. 1700 zł i pokrywamy 90 % kosztów leczenia, szczepienia i sterylizacji kotów :( Poniosłyśmy z Adą koszty postępowania sądowego jeszcze z CK. Strasznie to wszystko smutne :( Chyba już nie daję rady :(

Barbara Horz

Post » Czw lut 03, 2011 13:09 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

Mamy sporo rzeczy na bazarki, ale potrzebna jest do tego osoba. My niestety czasowo nie wyrabiamy :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw lut 03, 2011 16:22 Re: MiauKot 2(64+2): Banerki - 1% dla miaukotków-s.1.

To ja uderzę z innej baczki :mrgreen:

:1luvu: Przeogromnie dziękuję wszystkim, którzy wspierają nas finansowo, rzeczowo i mentalnie.
Gdyby nie Wy to nasze dotychczasowe i przyszłe działania nie byłyby możliwe.
Razem z Wami możemy wiele... :1luvu:

aassiiaa

[poprzednia][następna]