K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 9:58 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Martwię się Tosią. Ona prawie całe czas śpi. Czy to możliwe, że odsypia przebywanie na "wolności"? Wetka wczoraj nie zauważyła nic niepokojącego, koteczka ma apetyt, pije i załatwia się. Kiedy do niej pójdę natychmiast włącza traktorek, mizia się, przytula i udeptuje. Tylko tak dużo śpi i nie jest zainteresowana zabawą. Mam nadzieję, że to nie choroba.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie sty 30, 2011 10:08 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

anna09 pisze:Martwię się Tosią. Ona prawie całe czas śpi. Czy to możliwe, że odsypia przebywanie na "wolności"? Wetka wczoraj nie zauważyła nic niepokojącego, koteczka ma apetyt, pije i załatwia się. Kiedy do niej pójdę natychmiast włącza traktorek, mizia się, przytula i udeptuje. Tylko tak dużo śpi i nie jest zainteresowana zabawą. Mam nadzieję, że to nie choroba.

Mysle ze musi odreagowac stres i zmiane miejsca pobytu. Pisalas wczesniej ze jest troche wychudzona - moze po prostu musi zebrac sily, organizm w czasie snu sie zregeneruje, a ona przyzwyczai sie do nowego zycia :) Poza tym moje koty jak idzie zmiana pogody i np. mroz sie zwieksza, tez sa bardziej spiace i senne. Daj jej kilka dni na aklimatyzacje, z pewnoscia sobie poradzi. JEST PIEKNA :1luvu:
z tego co piszesz to jest typowy miziak, kot, dla ktorego ulica nie jest dobrym miejscem ani bezpiecznym. Nie wiadomo, co przeszla i jak zyla. Mozna sie tylko domyslac, ze czesto czula strach, lek, a to tez wyczerpuje. Teraz wie ze jest bezpieczna, ze nie bedzie glodna, wiec musi odpoczac, oswoic sie z nowa sytuacja, z Toba, nowymi zapachami, smakami, doznaniami..
bedzie dobrze, to normalne ze sie denerwujesz. Toska jestem Twoja fanka :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sty 30, 2011 12:42 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Pirat ma nie tylko chore serce, nerki i wątrobę. Nie tylko nie ma oka.

Pirat ma też śrut w kegach szyjnych zaraz koło głowy. Wreszcie wiem, co mu się przytrafiło. Musiał dostać dwa strzały: jeden wybił oko, drugi utkwił w szyi :-(
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie sty 30, 2011 13:15 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Akima pisze:Pirat ma nie tylko chore serce, nerki i wątrobę. Nie tylko nie ma oka.

Pirat ma też śrut w kegach szyjnych zaraz koło głowy. Wreszcie wiem, co mu się przytrafiło. Musiał dostać dwa strzały: jeden wybił oko, drugi utkwił w szyi :-(

czekaj, czekaj - TEN Pirat?
czy to nowy Pirat, inny Pirat? Czy Ty statek z korsarzami zdobyłaś?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie sty 30, 2011 14:07 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Cammi pisze:
Akima pisze:Pirat ma nie tylko chore serce, nerki i wątrobę. Nie tylko nie ma oka.

czekaj, czekaj - TEN Pirat?
czy to nowy Pirat, inny Pirat? Czy Ty statek z korsarzami zdobyłaś?

Wiem, ze to dziwne ale to ten stary Pirat. Jeszcze żyje.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie sty 30, 2011 14:18 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Akima pisze:Wiem, ze to dziwne ale to ten stary Pirat. Jeszcze żyje.

Nie to dziwne, że żyje - ino, że jeszcze śrut mo. On mo tyla tego wszestkiego, że pospołu z Rufinem szefowej to statystycznie 10 kotów nie ma tyle dolegliwości razem wziętych.
Ale twardy zawodnik jest i basta.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie sty 30, 2011 14:20 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Poranne wieści z kociarni dobre, Majeranek fika koziołki w klatce, Klara pomagała sprzątać (gdy kucnęłam przy kuwecie wskoczyła mi na ramię i tak już została - cudnie balansując :D ) Madame, rzeczywiście jakby łagodniejsza.
Olusiowi-Dzikusowi dałam jedzenie i wodę przez kraty klatki, od góry, nie mam odwagi włożyć ręki do środka, nawet w najgrubszej rękawicy :( o posprzątaniu kuwety nawet nie marząc - przepraszam. Nowe nabytki urocze, a Stalka aż ochrypła od miauczenia. Moneta osowiała, przy mnie nic nie zjadła :( Romeo i Katia OK.
Zostawiłam na jutro parę puszek Felixa i Winstona.
O ile się nie mylę Klarcia nie jest ogłaszana, a tak strasznie tęskni za człowiekiem ... czy ma jakieś zdjęcia?
Kocuria, jesteś wieczorem, może mogłabyś zrobić jej jakieś fajne fotki? moge sklecić jakiś tekścik :wink:
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Nie sty 30, 2011 14:27 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Kinga Warmijska pisze:Poranne wieści z kociarni dobre, Majeranek fika koziołki w klatce, Klara pomagała sprzątać (gdy kucnęłam przy kuwecie wskoczyła mi na ramię i tak już została - cudnie balansując :D ) Madame, rzeczywiście jakby łagodniejsza.
Olusiowi-Dzikusowi dałam jedzenie i wodę przez kraty klatki, od góry, nie mam odwagi włożyć ręki do środka, nawet w najgrubszej rękawicy :( o posprzątaniu kuwety nawet nie marząc - przepraszam. Nowe nabytki urocze, a Stalka aż ochrypła od miauczenia. Moneta osowiała, przy mnie nic nie zjadła :( Romeo i Katia OK.
Zostawiłam na jutro parę puszek Felixa i Winstona.
O ile się nie mylę Klarcia nie jest ogłaszana, a tak strasznie tęskni za człowiekiem ... czy ma jakieś zdjęcia?
Kocuria, jesteś wieczorem, może mogłabyś zrobić jej jakieś fajne fotki? moge sklecić jakiś tekścik :wink:

Klara ma zdjęcia, Katia też ma. Jak masz pomysł na tekst dla Klary, to grejt. Ja napiszę dla Katii i się roześle.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie sty 30, 2011 14:32 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

queen_ink pisze:Klara ma zdjęcia, Katia też ma. Jak masz pomysł na tekst dla Klary, to grejt. Ja napiszę dla Katii i się roześle.

To świetnie, że ma zdjęcia :D nie mam super pomysłu na ogłoszenie, ale spróbuje cosik napisać
A czy Klara jest wysterylizowana?
Obrazek

Kinga Warmijska

Post » Nie sty 30, 2011 14:40 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

zdaje się, że owszem, napisz o kocie naramiennym :).
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie sty 30, 2011 14:41 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

lutra pisze:zdaje się, że owszem, napisz o kocie naramiennym :).

:D
Obrazek

Kinga Warmijska

Post » Nie sty 30, 2011 15:45 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Kingo, czy Ty zajmujesz się Stefkiem ślepaczkiem? co tam u niego słychać?
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Nie sty 30, 2011 15:50 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

martwi mnie Monetka, ciągle ktoś pisze, że ona nie je. A jak jesteście przy niej? Ona jadła głaskana. Czy jak ktoś przychodzi na kolejną zmianę to jej miski pełne? Czy ktoś ją nakarmił na siłę convem? bo nam kot zejdzie z głodu w końcu ...

co do ogłoszeń, mowa była wielokrotnie ale powtarzam maniacko: w ogłoszeniu ma być informacja kiedy kot się urodził a nie ile ma tygodni, miesięcy czy lat, bo potem odbieram 10-ty telefon z rzędu o 6-tygodniowego Jasia z Krzysiem (abstrahując od numeru telefonu, że do mnie a nie do Edit_f).

Kosma, czy Ty masz już zgłoszenia do grafika? I czy masz już fotki i magnesy? każdą fotkę musimy ponumerować więc potrzebny do tego czas.
Do środy musi być wszystko dopięte na ostatni guzik, będziemy mieć gościa i nie zamierzam świecić oczami za organizacyjne niedociągnięcia. Wszyscy chyba wiedzą, że partyzantka to nie moja bajka a najlepsza improwizacja jest wtedy gdy jest starannie przygotowana.

Czekam cały czas na zgłoszenia na pw osób porządkowych (tzw ochrona) i do rozdawania ulotek. Mam jedną osobę do ochrony i są 2 do rozdawania ulotek. Do ochrony najlepiej faceci.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie sty 30, 2011 16:31 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

Tweety pisze:martwi mnie Monetka, ciągle ktoś pisze, że ona nie je. A jak jesteście przy niej? Ona jadła głaskana. Czy jak ktoś przychodzi na kolejną zmianę to jej miski pełne? Czy ktoś ją nakarmił na siłę convem? bo nam kot zejdzie z głodu w końcu ...

Wczoraj wieczór Monetka miała pustą miskę jak przyszłam. Włożyłam jej nowe mokre i sama jadła, nie łapczywie, ale jadła. Głaskana je lepiej :P
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 30, 2011 17:03 Re: K-ów, żegnaj Zuzanko ;(( u Puzona też cholerny FIP ;[[

miszelina pisze:
Tweety pisze:martwi mnie Monetka, ciągle ktoś pisze, że ona nie je. A jak jesteście przy niej? Ona jadła głaskana. Czy jak ktoś przychodzi na kolejną zmianę to jej miski pełne? Czy ktoś ją nakarmił na siłę convem? bo nam kot zejdzie z głodu w końcu ...

Wczoraj wieczór Monetka miała pustą miskę jak przyszłam. Włożyłam jej nowe mokre i sama jadła, nie łapczywie, ale jadła. Głaskana je lepiej :P

Dzisiaj rano miska Monetki była prawie pusta, dałam jej nowe mokre i przy mnie nie zjadła, ale pewnie potem ... martwi mnie, że jest smutna i bez energii ...
Obrazek

Kinga Warmijska

[poprzednia][następna]