Uratowana od eutanazji. Złośliwy guz. Już w DT. Został dług!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 21:42 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

:dance: :dance2: :flowerkitty: :dance2: :dance:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob sty 29, 2011 21:49 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

CatAngel pisze: :dance: :dance2: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Kota jedzie 8) do Oli

Pamiętajcie, że potrzebna jest pomoc w postaci karmy dla Oli :oops: :) Pomoże ktoś :)

Mogę podmienić tekst na banerku, coś na kształt "zbieramy deklaracje na karmę". Będzie jeszcze ktoś używał banerka?
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob sty 29, 2011 22:50 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Wiecie co :? wypisuję się z tego :?

Poproszono mnie o pomoc w rozsyłaniu na FB i szukaniu DT.
DT jest cuuuudem, to ja się dowiaduję, że kota nie wiadomo czy tam trafi bo są u Oli koty, że trzeba będzie ją odizolować, że transport, że to, że tamto. Same przeciw :!: :!: :!: I zapewne tam nie trafi. No chyba, że z litości :!:
Nie rozumię myślenia ludzi.
SZKODA MI BĘDZIE KOTA :!: :!: :!: jeżeli nic nie znajdzie i ją UŚPIĄ. Pani ponoć dała jej jeszcze tydzień, wątpię, że coś innego się znajdzie. No chyba, że stanie się CUD :!:

Ja mam dość. Całe dwa dni poświęciłam na szukanie, błaganie ludzi na fb o jakiś kąt. W tym czasie mogłam pomóc innym kotom.

Jest DT to NIET bo to, bo tamto.

Wybaczcie za ton, ale ja poprostu nie wyrabiam :?

Mam nadzieję, że nie zobaczę tytułu z [*]

szkoda mi tylko kotki, oby ktoś się znalazł i dał jej dom

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sty 29, 2011 23:56 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

CatAngel pisze:Pamiętajcie, że dostałam propozycję awaryjnego DT w Warszawie JEŻELI NIC INNEGO NIE BĘDZIE Kamila dostała tel, ale jeszcze nie odczytała pw

nie dostałam na PW żadnego nr telefonu
przepraszam ale ja dopiero teraz dostałam sie do kompa
udało mi się jeszcze umieścić odpowiedź na fb - gdzie już zupełnie z błotem mnie zaraz zmieszają

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob sty 29, 2011 23:57 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

tojazofia pisze:Mam dziewczynę, która mi kiedyś przetrzymał kociaki małe DT. I powiedziała, że jest w stanie przechować kicię jeśli nic się nie znajdzie tylko, że koszt dzienny to 10 zł, bo ma obecnie ciężką sytuację finansową. Ona jest domkiem tymczasowym, ale głównie dla psiaków. Co wy na to?

dziękuję
odpisałam już na PW

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 0:14 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

CatAngel pisze:Wiecie co :? wypisuję się z tego :?

Poproszono mnie o pomoc w rozsyłaniu na FB i szukaniu DT.
DT jest cuuuudem, to ja się dowiaduję, że kota nie wiadomo czy tam trafi bo są u Oli koty, że trzeba będzie ją odizolować, że transport, że to, że tamto. Same przeciw :!: :!: :!: I zapewne tam nie trafi. No chyba, że z litości :!:
Nie rozumię myślenia ludzi.
SZKODA MI BĘDZIE KOTA :!: :!: :!: jeżeli nic nie znajdzie i ją UŚPIĄ. Pani ponoć dała jej jeszcze tydzień, wątpię, że coś innego się znajdzie. No chyba, że stanie się CUD :!:

Ja mam dość. Całe dwa dni poświęciłam na szukanie, błaganie ludzi na fb o jakiś kąt. W tym czasie mogłam pomóc innym kotom.

Jest DT to NIET bo to, bo tamto.

Wybaczcie za ton, ale ja poprostu nie wyrabiam :?

Mam nadzieję, że nie zobaczę tytułu z [*]

szkoda mi tylko kotki, oby ktoś się znalazł i dał jej dom

mnie też ręce opadają
pech chciał, że od wczoraj nie mogę wejść do neta
Beata też nie mogła odebrać wszystkich telefonów - ale w końcu odpowiedziała i na telefony i na maile

przypomnę, że na samym początku pisałam o tym, że pojawiła się propozycja DT w Warszawie i to od Ciebie
tylko, że oni do Warszawy wrócą dopiero w poniedziałek i wtedy decyzję podejmą
u nich jest 12 letnia kotka, dwa pokoje - możliwość izolacji

piszesz, że Ola zaoferowała cudem dom
Tylko napisz, że ona ma kotów 6 i mieszka w jednym pokoju
powiedz mi jak do licha będzie można je rozdzielić jeżeli dojdzie do agresji?
dla stada Oli to też będzie stresowa sytuacja - pojawienie sie nowego kota
to, że nikt nie ruszył na hurrraaa z kotką do Bydgoszczy - to również ze względu na koty Oli
jeżeli to będzie jedyna oferta DT - to napewno dziewczyny poproszą o to
i jest jeszcze coś - kwestia transportu z Bielska do Bydgoszczy, Warszawy, Lublina - to też nie jest jakaś tam wymówka
jeżeli możesz przyjechać z Warszawy zabrać kotkę i zawieźć nawet do Bydgoszczy - to proszę zrób to

w tej chwili sytuacja wygląda tak, że dwa koty pozostałe - jutro pojadę do domu

dziś nawet odbyła się wizyta przedadopcyjna - może właśnie wtedy gdy nikt telefonu nie odebrał
Pimpusia zostaje tam - tak długo aż nie znajdzie sie transport

czekamy przynajmniej do poniedziałku - na decyzję warszawskiego domu tymczasowego
jeżeli oni się nie zdecydują
będą rozważane kolejne
w Lublinie - tam są trzy koty - spokojne starsze i możliwość izolacji

weź też pod uwagę, że nikt nie wyśle kota paczką osobom, które zgłaszają sie na fb
zanim kot trafi trzeba taki dom sprawdzić
a potem "tylko" zorganizować transport

nie rozumiem powodów dla których piszesz tak paniczne posty
mam nadzieję, że teraz już wszystko jest jasne

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 0:26 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

:wink:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 30, 2011 1:20 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Kamila
tytuł jest paniczny to i takie pozostałe reakcje.
Jeśli miałoby chodzić o życie Kota, to chyba nawet dt z 6 Kotami jest lepszy niż uśpienie.
Zawsze można nadal szukać innego dt.
No i zawsze przecież można wszystkie wątpliwości napisać na wątku, bo dla czytelników to wygląda trochę tak, że jest kilka awaryjnych możliwości dt a żadnej informacji na temat dalszych losów Kotki. Oczywiście każdy tu ma dużo zajęć (kocich i nie tylko) ale może, skoro założyłyście wątek z prośbą o pomoc, z, że tak powiem deadlinem do poniedziałku, to może warto by było czasem tu zajrzeć i napisać czytającym jak się ma sytuacja. Bo była niejasna.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie sty 30, 2011 1:28 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Carmen201 pisze:Kamila
tytuł jest paniczny to i takie pozostałe reakcje.
Jeśli miałoby chodzić o życie Kota, to chyba nawet dt z 6 Kotami jest lepszy niż uśpienie.
Zawsze można nadal szukać innego dt.
No i zawsze przecież można wszystkie wątpliwości napisać na wątku, bo dla czytelników to wygląda trochę tak, że jest kilka awaryjnych możliwości dt a żadnej informacji na temat dalszych losów Kotki. Oczywiście każdy tu ma dużo zajęć (kocich i nie tylko) ale może, skoro założyłyście wątek z prośbą o pomoc, z, że tak powiem deadlinem do poniedziałku, to może warto by było czasem tu zajrzeć i napisać czytającym jak się ma sytuacja. Bo była niejasna.

ja już próbowałam wyjaśnić - gdybym mogła to bym wcześniej się na wątku odezwała - przepraszałam - nie planowałam się nie oddzywać

oczywiście, że dom z 6 kotami jest lepszy
wiem, że tak jest, że większość nie czyta wątków od dechy do dechy i jak trafia na ostatnie strony - to widzi informacje typu - ktoś oferuje dom tymczasowy a założyciel się nie oddzywa, albo grymasi, że 6 kotów - i wtedy kogoś może zalać krew
ale wcześniej była informacja o DT z jednym kotem i że czekamy na ich decyzję do poniedziałku...
a jako, że nie miałam możliwości napisać nic to i zmienić tytułu również

ech...

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 1:41 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Ok, to już wszystko jasne ( a ja akurat i ten wątek, i ten zbiorczy od dechy..:)
Już też mniej stresująco, skoro jeszcze tydzień macie na ewentualne manewry.

I, oczywiście w miarę możliwości, proszę o info w poniedziałek.
Bo tu paznokcie gryzę:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie sty 30, 2011 1:43 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Carmen201 pisze:Ok, to już wszystko jasne ( a ja akurat i ten wątek, i ten zbiorczy od dechy..:)
Już też mniej stresująco, skoro jeszcze tydzień macie na ewentualne manewry.

I, oczywiście w miarę możliwości, proszę o info w poniedziałek.
Bo tu paznokcie gryzę:)

jeżeli mnie tylko nie odetnie technicznie - to jak tylko w poniedziałek dowiem się co Warszawiaki zdecydowały - umieszczę i tutaj i na fb i gdzie się jeszcze da
:-)

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 10:14 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

masakra, powinno się odebrać te koty, a Ci ludzie nie powinni o tym decydować co z nią dalej... z takimi zamiarami

tojazofia

Od: Pon sty 17, 2011 17:06

Post » Nie sty 30, 2011 14:40 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

Pimpusia, żebyś Ty dziewczyno wiedziała co się tu wyprawia żeby Ci pomóc !

Ale wierzę, że wszystko potoczy się dobrze i znajdzie się dla Ciebie cudowny domek.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

nemeless

Od: Pt sty 14, 2011 13:22

Post » Pon sty 31, 2011 10:26 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

czy kotka pojechala juz do oli? rozmawialam z budryskiem ona moze dac dt (ma tez inne koty) jest z żywca może podjechac do bielska po kotke !!!!!!!!!!napiszcie do niej pw lub cos
607 488 598 jej numer telefonu
gerardbutler

Post » Pon sty 31, 2011 10:50 Re: ZOSTAŁY 3 DNI!!! Wolą zabić niż oddać do schronu. Ma 10 lat.

mam tylko nadzieję, że właściciele faktycznie dają jej jeszcze kilka dni życia, a nie robią nas "w konia". Myślę, że im szybciej kotka od nich wyjedzie, tym lepiej. DT można zawsze zmienić. Teraz trzeba ją ratować.
Dlatego niecierpliwie czekam na dalsze wieści.
Nie zwlekajcie, proszę.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

[poprzednia][następna]