poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 21:15 Re: poznajmy sie...:)

Witajcie! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sty 29, 2011 1:14 Re: poznajmy sie...:)

Witamy, junk65!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Nie sty 30, 2011 23:26 Re: poznajmy sie...:)

Witam :)
Mam na imię Marzena, moja ksywka to Sunshine, jestem z Górnego Śląska a mianowicie z Gliwic :)
Koooocham koty :1luvu: niedawno niestety odeszła moja kotka Zuzia, która była ze mną przez 13 lat :(
aktualnie czekam na transport zaadoptowanych przezemnie kocurków burasków Toma i Jerry'ego :kotek:
Jak będą już u mnie w domku to napewno wrzucę zdjęcia :)
może nie będę się rozpisywać tylko poprostu zaproszę Was do poczytania mojego wątku :)

viewtopic.php?f=1&t=123208&hilit=moja+kochana+Zuzia&start=0

Pozdrawiam :ok:

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Śro lut 02, 2011 15:23 Re: poznajmy sie...:)

Witam się :)

Podczytuję sobie Wasze forum już od paru miesięcy - zaczęłam w momencie podejmowaniu decyzji o nowym mieszkańcu. Przy okazji dzięki Wam wszystkim za masę przydatnych informacji!! Zebrało się tu już tyle wiedzy, że spokojnie można by z tego zrobić całą serię wydawniczą pozytywnie zakoconych :D

Ale do rzeczy..
Mam na imię Aśka, po latach mieszkania w Łodzi, całą rodzinką przenieśliśmy się do Gdańska (za chwilę stuknie roczek!) - z miłości do tego miasta. Rodzinką, czyli ja, małżonek i córa (teraz ok 2,5 roku). Do pełni szczęścia brakowało tylko futra :kotek:
Małżon jest alergikiem, m.in. kocim :roll: , więc nie naciskałam choć wiadomo było nie od dziś że koty to moja miłość i bez futra uschnę. Mój alergik też miłośnik kociastych - w końcu się złamał. Stwierdził że najwyżej się będzie odczulał, chodził na biorezonans i inne cuda, a ja dostaję przydział do kociej higieny. Pierwsza myśl - rasowiec, druga - kocia adopcja. Gdyby nie to forum, to pewnie w życiu bym nie wpadła na pomysł przygarnięcia/adoptowania :oops: Skończyło się na "adopcji nieformalnej" - przypadkiem trafiłam na ogłoszenie dziewczyny z okolic, której ktoś podrzucił do ogródka ciężarną koteczkę. Kocia mama znalazła dom w rodzinie dziewczyny, a dwie kocie sierotki musiały pójść w świat i to szybko (dziewczyna właśnie miała przed sobą wyjazd na studia w drugi koniec Polski). Jedna powędrowała, druga się ostała i już jej groził "wypad" na ulicę, ale wtedy my się zgłosiliśmy. W dniu w którym kotka miała do nas przyjechać, okazało się, że jej kocia siostra wróciła, bo nowa właścicielka była nastolatką na garnuszku rodziców, a ci nie zostali o kocie poinformowani ani się z niego nie ucieszyli :(
No i tym sposobem zamiast jednego futra mam dwa :D Właściwie myśleliśmy że to chłopaki, a okazało się że to dziewczyny, więc z Jacka i Placka zrobiły się Denden i Placuch vel Placek. Kociaste są z nami już (dopiero?) pół roku, mamy za sobą walkę z robalami (dzięki raz jeszcze za cenną forumową wiedzę!!), kotuchy są zdrowe, piękne i kochane i nie rozumiem jak mogliśmy wcześniej mieszkać bez nich. Co więcej, zrozumieliśmy dopiero teraz, czemu lepiej dwa koty zamiast jednego i wszystkim gorąco polecam dokocenia :wink:
A inne historie to już w innym wątku..
Aha - uprzedzam ew. wątpliwości - koty nie są i nigdy nie miały być zabawką dla córy!! Młoda kotuchy kocha równie mocno, opiekuje się nimi pięknie i serce mi rośnie jak patrzę na jej wrażliwość i empatię. Jeszcze sama ochrzaniła swojego 2,5letniego kolegę, który będąc u nas z wizytą próbował kotuchy gonić, straszyć i kopać 8O 8O :evil:

ganara

Od: Śro lut 02, 2011 12:04

Post » Śro lut 02, 2011 17:16 Re: poznajmy sie...:)

Piękna historia! :D
Witaj na MIAU, ganara!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro lut 02, 2011 17:18 Re: poznajmy sie...:)

witaj ganaro
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 03, 2011 8:40 Re: poznajmy sie...:)

Witaj ganara!
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Od: Pt sty 07, 2011 18:26

Post » Czw lut 17, 2011 21:56 Re: poznajmy sie...:)

Witam!
Nazywam się Ania i od lat mówią do mnie "kocia mama". Od 2 tygodni jestem szczęśliwa posiadaczką 2 dwumiesięcznych kociaków - Charliego i Wafelka. Charlie to puchata, czarna kuleczka, która jako 5 w miocie miała nie przeżyć. Został odrzucony przez matkę i dlatego jest trochę wolniejszy, ale szybko się uczy :) Wafelek to bura dawka energii, skacząca mi właśnie po klawiaturze.
Od dawna przeglądam forum miau i podziwiam Was za to, co robicie dla kotów.
Pozdrawiam

charlie_wafel

Od: Czw lut 17, 2011 21:43

Post » Pt lut 18, 2011 1:56 Re: poznajmy sie...:)

charlie_wafel pisze:Witam!
Nazywam się Ania i od lat mówią do mnie "kocia mama". Od 2 tygodni jestem szczęśliwa posiadaczką 2 dwumiesięcznych kociaków - Charliego i Wafelka. Charlie to puchata, czarna kuleczka, która jako 5 w miocie miała nie przeżyć. Został odrzucony przez matkę i dlatego jest trochę wolniejszy, ale szybko się uczy :) Wafelek to bura dawka energii, skacząca mi właśnie po klawiaturze.
Od dawna przeglądam forum miau i podziwiam Was za to, co robicie dla kotów.
Pozdrawiam

Dzień dobry, charlie_wafel!

Zawitałaś na forum akurat w Dniu Kota!
Pozdrawiam!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto mar 01, 2011 13:26 Re: poznajmy sie...:)

no to moze i ja sie przedstawie?
Alina z Olsztyna(37latek)
Dokoptowalam sie na to forum w sumie przez przypadek. Szukalam objawow choroby podobnych do tych, ktore mial moj kot, nie znalazlam :( , ale wciagnelo mnie forum. No i doinformowalam sie niesamowicie.
Zakocona jestem hm... od ilus lat, ale kota wzielam 1,5 roku temu. Niestety jak niektorzy juz wiedza moj kot zachorowal, nie udalo sie nam go uratowac :cry: Bolejemy z TŻ mocno. Znaczy ja mocniej bo co wspomne, to lzy leca :evil:
Pocieszajace jest to, ze myslimy o kolejnym kocie, bo dziwnie nam w chacie gdzie nic nie miauczy, mruczy i nie ma stu imion(typu aaaadraniu gdzie sie pchasz, czy cholernikumalynie gryzbocietezugryze hehe) :ryk:
aaa jeszcze dodam, ze nie moge namowic TŻ na dwa koty od razu :roll: kiedys sie uda.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto mar 01, 2011 13:56 Re: poznajmy sie...:)

Na szczęście TŻ-ci często pękają. :D Życzę szybkiego dokocenia i serdecznie witam na MIAU!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto mar 01, 2011 14:00 Re: poznajmy sie...:)

alma_uk pisze:no to moze i ja sie przedstawie?
Alina z Olsztyna(37latek)
Dokoptowalam sie na to forum w sumie przez przypadek. Szukalam objawow choroby podobnych do tych, ktore mial moj kot, nie znalazlam :( , ale wciagnelo mnie forum. No i doinformowalam sie niesamowicie.
Zakocona jestem hm... od ilus lat, ale kota wzielam 1,5 roku temu. Niestety jak niektorzy juz wiedza moj kot zachorowal, nie udalo sie nam go uratowac :cry: Bolejemy z TŻ mocno. Znaczy ja mocniej bo co wspomne, to lzy leca :evil:
Pocieszajace jest to, ze myslimy o kolejnym kocie, bo dziwnie nam w chacie gdzie nic nie miauczy, mruczy i nie ma stu imion(typu aaaadraniu gdzie sie pchasz, czy cholernikumalynie gryzbocietezugryze hehe) :ryk:
aaa jeszcze dodam, ze nie moge namowic TŻ na dwa koty od razu :roll: kiedys sie uda.

Milo widziec kogos z Olsztyna :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto mar 01, 2011 14:58 Re: poznajmy sie...:)

Tez sie ciesze:)

alma_uk

Post » Pt mar 25, 2011 10:19 Re: poznajmy sie...:)

Dzień-do-bry!
Mam na imię Monika. Zerkałam na Wasze forum już jakoś od roku(odkąd pojawił się kociak :kotek: ), ale dopiero dziś postanowiłam zostać częścią Waszej wspaniałej rodzinki :).
Całe życie uwielbiałam(i nadal uwielbiam!) psy. W dzieciństwie nigdy nie mogłam jednak na psa liczyć, ponieważ moja kochana mamunia bardzo się tych zwierzaków bała.
Lubiłam koty, ale niewiele o nich wiedziałam. Każdy, kto ma kota i psa wie, że zupełnie inaczej się je "czyta". Inny język ciała, inaczej reagują na niektóre rzeczy...
I zawsze miałam to nieodparte wrażenie, że koty wszystko zawsze i wszędzie drapią.
Mimo wszystko wiedziałam, że gdyby "przytrafił mi się" kot, na pewno bym się nim zajęła i najwyżej zaczęłabym permanentnie nosić te śmieszne rękawice sokolników - jako ochraniacze przez pazurami ;).

Od 11 miesięcy Fatumka i ja mamy nowego przyjaciela - kota Gremlina. I pewnie Was to nie zdziwi, że cała moja wyżej wymieniona wiedza o kotach poszła w diabły :). Nauczyłam się rozumieć go doskonale, wiem, kiedy jest poirytowany i lepiej go puścić, wiem, kiedy chce się bawić, a kiedy tulić...

To wcale nie takie trudne, wystarczy tylko chcieć :). Bardzo się cieszę, że mam i psa i kota, wspaniale się dogadują, mimo wielu różnic. I dziękuję Wam za to, że tworzycie takie wspaniałe forum, gdzie ludzie są tak pomocni i otwarci. :)

PS. Dodam tylko, że i Fatumka i Gremlin są przygarniętymi zwierzakami(Fatumka od znajomych, gdy jeden z ich dalmatyńczyków pozwolił sobie na mezaliansik z ich wielorasową sunią i szukali domu dla szczeniaków, a Gremlin z podwórka) i zawsze wszystkich zachęcam, by decydowali się na adopcję zamiast na kupowanie kota czy psa z hodowli.
Wiem, że kiedy moja sytuacja życiowa na to pozwoli spróbuję dobrać Gremlinowi i Tumce kolejnych towarzyszy ze schroniska :) .

Mooniak

Od: Pt mar 25, 2011 9:19

Post » Pt mar 25, 2011 18:17 Re: poznajmy sie...:)

witaj serdecznie Monika :lol:

i :piwa: za koty i psy:) i ich dobre domki.

alma_uk

[poprzednia][następna]