DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 28, 2011 16:52 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Ja od lipca trace [chyba, na 99%, -warunek= wszystkie koty wywalę-taki warunek mam)prace...tomograf mam za co najmniej pól roku....2 koty..stare moge wziać, slepe na stałe obie zostawię jak są(albo odddam,zeby nie był ,że dozbieram"....Szukałam adopcyjnych dla dwóch białaczkowych,ale "lepiej uśpić",wiec zostaja na amen.Niestety,,,Moge oddac 4 moje adoptusie juz zdrowe ,piekne,ale domów nie sprawdzę...nie umiem, zawiodłam sie kilka razy.dlatego mam ich "za dużo"dla niektórych....Kocham te "zdechlaki"teraz ładne....nie chec,zeby trafiły do gorszych domów niz mój, a uwazam,ze mój dom jest dobry,bo w nim pracuje i ciagle maja kompanie do zabawy...Jak cos to proszę o kontakt
Nie musi byc OFICJALNY
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 28, 2011 16:59 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Ja znikam z netu. Jakby co to proszę o SMS na nr 695-063-783 (nie odbieram z nieznanych n-rów)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sty 28, 2011 17:18 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zauważyłam kątem oka, że w "Prosto z Polski" znowu coś ma być o Korabiewicach.

Edit - masakra!!
Kontrola odbyła się dzisiaj a wczoraj została zapowiedziana :!: :!: Wg ludzi, którzy tam byli dzisiaj (ale nie inspektorzy weterynaryjni) schronisko było "odpicowane" i nie ma się tam do niczego wielkiego przyczepić. Pytali o konkretnego psa (taki rudy, bardzo wychudzony) ale dowiedzieli się, że nikt nie wie o którym mowa, nikt nic nie kojarzy. Po południu przyjechał samochód z mięsem czyli dzisiaj psy były nakarmione, pracownicy uwijali się jak w ukropie, jest nowa słoma.
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 17:30 przez 1969ak, łącznie edytowano 1 raz
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt sty 28, 2011 17:25 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

właśnie leci ma TVN 24
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sty 28, 2011 17:27 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Tia...

wszystko posprzątane, zwierzaki mają swieżą ściółkę i dostały mięso
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt sty 28, 2011 17:40 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

i znowu zakopią pdo dywan, rozlozą rece.
Masakra. Jedna wielkia.

Ryczec sie chce

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Pt sty 28, 2011 17:43 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

nie zdązyłam zobaczyć.
Piszesz że "posprzątane"!!?
niemożliwe , to jakaś paranoja. Wyników kontroli jeszcze nie przedstawili , prawda?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 28, 2011 17:47 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Asia, nie wpuścili dziennikarzy na czas kontroli.
Z wypowiedzi nieoficjalnych nie ma się do czego przyczepić - w boksach posprzątane, jest świeża ściółka, dziś był samochód z mięsem, więc dziś psy dostały posiłek stosunkowo wartościowy.

Dziennikarz zapytał o psa - rudego, bardzo chudego. Nie było go. Pani wykrzyczała, że nie było żadnego innego psa, że mają już dziennikarze wyjść.

Tak więc gdzie jest ten pies?!
Obrazek

carmella

Post » Pt sty 28, 2011 17:51 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Moim zdaniem pewnym problemem dowodowym może być fakt, że filmowano tylko szczegóły, bez odjazdu na szeroki kadr, żeby było widać jednoznacznie, że zdjęcia pochodzą właśnie z tamtego schroniska.
Bo właśnie pokazano tego chudego pieska, ale nic koło niego. Także zawsze można powiedzieć, że tego psa tam nie było. Tak samo jak zdjęcie tego psa (opisano jako rodząca suka) zjedzonego w połowie - jest zdjęcie, ale nie widać nic wokoło. Takie zdjęcie można było zrobić na jakimkolwiek polu gdzieś.
To na pewno będą argumenty "obrony"
Obrazek

carmella

Post » Pt sty 28, 2011 17:55 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

a sławną szczurzarnię ktoś zwiedzał?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt sty 28, 2011 18:02 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

To było tylko kilka minut.

Ale wczoraj w Faktach czy Uwadze mówili, że dziś znów coś na temat Korabiewic będzie.
Obrazek

carmella

Post » Pt sty 28, 2011 18:14 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

1969ak pisze:
Kontrola odbyła się dzisiaj a wczoraj została zapowiedziana :!: :!: Wg ludzi, którzy tam byli dzisiaj (ale nie inspektorzy weterynaryjni) schronisko było "odpicowane" i nie ma się tam do niczego wielkiego przyczepić. Pytali o konkretnego psa (taki rudy, bardzo wychudzony) ale dowiedzieli się, że nikt nie wie o którym mowa, nikt nic nie kojarzy. Po południu przyjechał samochód z mięsem czyli dzisiaj psy były nakarmione, pracownicy uwijali się jak w ukropie, jest nowa słoma.

No nie ma to jak zapowiedziana kontrola :!:
Masakra :?

Maciek123

Od: Czw sty 20, 2011 15:53

Post » Pt sty 28, 2011 18:33 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Zofia&Sasza pisze:
naline pisze:Jak już pisałyście wcześniej schronisko - to organizacja, "firma". Zarządzanie, Marketing, PR, to podstawa. Do tego potrzeba masę wolontariuszy, którzy pomogą. Samo zarządzanie to jedno, ale podstawą prężnej działalności schronisk są wolontariusze, którzy znają zwierzęta lepiej niż pracownicy, których często jest za mało. Wolontariusze mogą dobrać zwierzę do charakterku, preferencji przyszłego domu!
A materiał straszny... Ogromny żal zwierząt!

Dodam - odpowiednio "zmenedżerowani" wolontariusze :wink: Bo jak tak działają na zasadzie "każdy sobie", to więcej szkody niż pożytku.

Dlatego zarząd, podlegający kontroli społecznej, jest najważniejszy.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sty 28, 2011 18:47 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

najgorsze jest to , że może się okazać, niestety że nie tylko schronisko było przygotowane na kontrolę ale i Kontrola od 2 lat co najmniej była przygotowana. Oby tak nie było. Poczekajmy na wyniki.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt sty 28, 2011 19:15 Re: PIEKŁO W KORABIEWICACH - Szukamy doświadczonych DT!

Nie oglądałam dzisiejszego materiału, przeczytałam tylko wpisy.
Ale podsumuję to tak: jeśli mam zapowiedzianych gości, zazwyczaj mam posprzątane, co nie znaczy, że np. w szafie nie leżą papiery, gazety i pochowane naprędce bzdety...
Czegóż można się spodziewać przy kombinacji: cwana kobieta + zapowiedziana inspekcja + inne dupokrytki dla - podejrzewam - wielu stołków (nie tylko wet. powiat.)
:evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]