Kierskie stadko - przygody :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 11:31 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Dogadane z agnieszka1565 :)

Dzięki Aga!

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw sty 27, 2011 12:27 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

To jest transport. A mnie nie ma w Poznaniu, tak to bym zaraz pomogła.
Mam nadzieję, że się uda :kotek:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sty 27, 2011 16:23 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Za powodzenie akcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Czw sty 27, 2011 22:26 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Na początek wszystkim dziewczynom, które mi dzisiaj pomagały, bardzo dziękuję za pomoc:
agnieszka1565, iwonac, jerzykowka, MartaK.
Bez Was nic bym właściwie nie zrobiła.
A tak mamy złapane 3 koty:
1) Buraska - to kocurek, a nie kotka i chyba już wg mnie wykastrowany.
Totalny miziak. Wtulił mi się dzisiaj w szyję, jak wyciągnęłam go z transporterka.
Absolutnie wyluzowany - bez problemu zabrał się za jedzenie.
On napewno musi znaleźć DT - absolutnie nie nadaje się do życia na dworze.
Iwona opowiadała, że czekał na Nią jednego dnia 2 godziny przed budynkiem...
Niestety tam, gdzie teraz jest nie może zostać za długo.
DT pilnie potrzebny!!!
2) 2 czarne kotki - pierwotnie uważane za kocięta - ale to już są takie dość mocno podrośnięte młode kotki. Najprawdopodobniej w pn będą wykastrowane/wysterylizowane.
Nie udało nam się dzisiaj sprawdzić płci, ponieważ kotki były mocno zestresowane.
Zobaczymy, jak będą się zachowywać przez następne dni.

kasia_5000

Post » Czw sty 27, 2011 22:42 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

:ok:

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Czw sty 27, 2011 22:48 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

kasia_5000 pisze:Na początek wszystkim dziewczynom, które mi dzisiaj pomagały, bardzo dziękuję za pomoc:
agnieszka1565, iwonac, jerzykowka, MartaK.
Bez Was nic bym właściwie nie zrobiła.
A tak mamy złapane 3 koty:
1) Buraska - to kocurek, a nie kotka i chyba już wg mnie wykastrowany.
Totalny miziak. Wtulił mi się dzisiaj w szyję, jak wyciągnęłam go z transporterka.
Absolutnie wyluzowany - bez problemu zabrał się za jedzenie.
On napewno musi znaleźć DT - absolutnie nie nadaje się do życia na dworze.
Iwona opowiadała, że czekał na Nią jednego dnia 2 godziny przed budynkiem...
Niestety tam, gdzie teraz jest nie może zostać za długo.
DT pilnie potrzebny!!!
2) 2 czarne kotki - pierwotnie uważane za kocięta - ale to już są takie dość mocno podrośnięte młode kotki. Najprawdopodobniej w pn będą wykastrowane/wysterylizowane.
Nie udało nam się dzisiaj sprawdzić płci, ponieważ kotki były mocno zestresowane.
Zobaczymy, jak będą się zachowywać przez następne dni.

Super :!: :!: Kasiu czyli "burasek" :D to miziak nad miziakami ,"Wtulił mi się dzisiaj w szyję, jak wyciągnęłam go z transporterka." Kasiu on Cię ukochał że go zabrałaś z tamtego miejsca :)
A może założyć mu osobny wątek ? On musi iść do domku i to najlepiej DS ,trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Czw sty 27, 2011 22:53 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Na razie szukamy DT, ale jakby się znalazł DS, to byłoby super.
Wątek może na razie niech pozostanie jeden...

kasia_5000

Post » Czw sty 27, 2011 22:56 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

kasiu, a który to tak nam dołozył zapachów od siebie :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Czw sty 27, 2011 22:58 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

W Kiekrzu zostało jeszcze 3 kotki:
1) Biały/biała, która weszła do klatki i zjadła tylko karmę z przodu i sobie wyszła - 2 takie próby.
Cwany/a jest.
2) Bury z białymi skarpetkami - na moje oko kocur.
Nie dał się zwabić do klatki
3) Czarny z białymi skarpetkami - ślicznie wygląda i nie jest bardzo dziki. Wystraszył się tylko, bo widział jak nasz Burasek złapał się do klatki, więc później wolał się nie zbliżać do niej.

Na razie nie możemy po nie wrócić :(
Ale postaram się w przyszłym tyg. porozmawiać z kierownik w sprawie dokarmiania, chyba że Kumiko to załatwi, to wtedy ja już nie będę ingerować.

kasia_5000

Post » Czw sty 27, 2011 22:59 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

agnieszka1565 pisze:kasiu, a który to tak nam dołozył zapachów od siebie :ryk:

Jeden z tych czarnych kotków - chyba ten większy.
Biedny bardzo się zestresował :oops:

kasia_5000

Post » Czw sty 27, 2011 23:01 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

no wiem, że sters, ale walory zapachowe były pierwsza klasa :ryk:
za kotecki oby tylko zdrowe były :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Czw sty 27, 2011 23:12 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

to prawda, a z tyłu nawet chyba nieco intensywniejsze :ryk:

kasia_5000

Post » Pt sty 28, 2011 1:02 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Witam,
Na prośbę Ani wstawiam fotki koteczki z Kiekrza podejrzanej do niedawna o rozwiązłość i jej skutki

http://www.jantarowawataha.csvfoto.eu/a ... 11_003.jpg

http://www.jantarowawataha.csvfoto.eu/a ... 11_007.jpg

Kicia jest najprawdopodobniej sterylizowana, stąd jej szacowne rozmiary, dostała domowe imię Tekla. Kicha i psika, jest na lekach, ale ogólnie w bdb kondycji, sierść zdrowa, błyszcząca, oczka, uszy czyste.

Mam co do niej mieszane uczucia, mam wrażenie jakbym ja komuś zabrała. Czy takie zdrowe odkarmione koty żyją dziko?

Obrazek

Psychicznie Tekla jest wspaniała, ciągnie do ludzi, nic się nie boi, uwielbia głaskanie. Trochę ma doła, ciągle prosi o wypuszczenie na dwór. Dość sobie radzi z psami, unika bezpośredniego kontaktu, ale oswaja się z nimi z każdym dniem bardziej i sama podchodzi. Ma charakterek, jak któryś pies podejdzie albo gapi się za długo - dostaje strzał (w okolicę psa, sam pies nie dostaje).

http://www.jantarowawataha.csvfoto.eu/a ... 11_001.jpg

Dogadała się szybko z moją kotką która nie wychodzi, z druga kotką - jeszcze się sprawdzają ale bez agresji.
Pewnie u nas zostanie. Nie nadaję się na DT. No chyba, że ktoś by chciał właśnie JĄ :wink:
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 16:26 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotki przekraczające 640x640px zamieniłam na linki.

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Pt sty 28, 2011 6:08 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

zaznaczam sobie wątek,
jakby były znowu jakieś problemy z transportem to śmiało można się do mnie odezwać, zawsze w miarę możliwości pomogę, Marta ma do mnie numer w razie jakby trzeba było działać :D

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt sty 28, 2011 8:19 Re: KOTY DO LIKWIDACJI PILNIE DT POZNAŃ !!! są też kocięta

Wieczorem uzupełnię pierwszą stronę. Dziewczyny super, że działacie :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]