Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 21:51 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

No właśnie - musi,że Wielka Dziura u nas jest i to od dawna. Giną nie tylko kocie zabawki,ale i wiele innych przedmiotów z różnych parafii.
Zaginęła na przykład łyżeczka do herbarty wyjątkowa (miała szczególnie odstre brzegi,przez co świetnie nadawała się do jajek na miękko),zaginął grzebień z prawdziwego rogu oraz wyjątkowe nożyczki do skórek (żadne inne nie były tak ostre)...

Rekonwalescentka czuje się dobrze,w każdym razie nie narzeka.Tyle,że mniej czasu poświęca zabawie,a więcej kontemplacji ;)
Wciąż ma słabość do naszej Pysi,jak Pyśka idzie do kuwety w łazience,to Wiki siada w progu i jej sekunduje :mrgreen: Nie spuszcza z Pyśki wzroku ;)

Goi się ładnie,choć może o gojeniu jeszcze za wcześnie,ale w każdym razie cięcie jest suchutkie,nic się nie dzieje,nie jątrzy,nie czerwieni,itp.

Wiki jest takim trochę psim kotem - owszem,daje się wziąć na kolana i spędza na nich często długie kwadranse,ale bywa i tak,że z nich zeskoczy po to tylko,by położyć się przy stopach... to takie nie kocie...chyba czuje się moją kotą,bo często przechodzi za mną z pomieszczenia do pomieszczenia,siada sobie gdzieś w pobliżu i to ją satysfakcjonuje...
Od paru dni śpimy też w moim pokoju - to jeden z niewielu kotów,jakie spotkałam,które nie śpią na łóżku. Kiedyś udało mi się ją namówić na dłuższe posiedzenie,ale teraz mi się to nie udaje.Ona się po prostu czuje niekomfortowo - woli przejść na regał przy głowie i ułożyć się na którejś półce.
Może ona chowała się w kurniku?

Poker,a nie jeździ tam ktoś od Ciebie do Poznania? Bo tam też bym ewentualnie miała transport...
A może dasz radę się dorzucić do transportu bezpośredniego?
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Czw sty 27, 2011 22:18 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

To ona jest z charakteru całkiem jak mój Bronek. Nigdy nie śpi z nami w łóżku (no, za kocięctwa mu się zdarzało), często leży na podłodze blisko nas, a jak jesteśmy w różnych pokojach to siada na środku w korytarzu. TŻ się śmieje, że to po to, żeby mieć wszystkich na oku ;) Czasem żartujemy, że on jest królem "na chacie" i nie sypia ze służbą.
Taki charakter :lol:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw sty 27, 2011 22:38 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

passa pisze:Poker,a nie jeździ tam ktoś od Ciebie do Poznania? Bo tam też bym ewentualnie miała transport...
A może dasz radę się dorzucić do transportu bezpośredniego?

no niestety kierunek poznan to jakiś zakazany chyba jest czy coś. warszawa i nazad tylko jest.

z transportem bezpośrednim mówiąc szczerze to wolę gotowiznę chować na "wszelkiwszelki" zaopiekowania Wiki. Nie chcę potem stanąc w sytuacji żeby nerkę u weta zostawiać za rachunek.
passa, dopytaj Boo jakby jej leżał wspólny transport do Wawy na początku lutego? już do dogadania między wami którego konretnie. i może ten znajomy co się machnie za zwrot by się za zwrot machnął do Warszawy? Jakby nie było dystans dwukrotnie krótszy, i wtedy dwa koty do podziału paliwa. Do 6tego kilka nawet dni może waletować u OKI, nie wiem czy nie lepiej bo wtedy jednak odpoczynek by między podróżami miała? może to jest warte rozważenia jednak?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw sty 27, 2011 22:47 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Taki charakter,ale dla mnie bardzo mało koci...choć na swój sposób ujmujący.
Ale kot,który nie śpi z ludziem w łóżku? To taki kot z ukrytą wadą :twisted:

Poker,mam możliwość pożyczenia naprawdę sporego transportera na drogę. Tylko pytanie,jak on trafi do mnie spowrotem?
Byłabyś go w stanie wysłać? Boo już wie,że też szukam - jak coś znajdzie,to da znać,jak nie,to być może sama pojedzie,ale wtedy też składkowo.
Jak będziesz mieć problem ze zdobyciem roferonu u siebie,to daj znać,może uda się przez fundację.

Co do OKI,to nie wiem czy jest w stanie waletować kota wymagającego izolacji przez kilka dni ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw sty 27, 2011 22:51 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

OKI wywaliła już Mamysz z łazienki. I jak jej Mamysz nie wnerwi za bardzo, to nie pójdzie kiblować, więc łazienka wolna będzie :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 28, 2011 9:18 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

passa pisze:Taki charakter,ale dla mnie bardzo mało koci...choć na swój sposób ujmujący.

Oj tam ;) Jakby to była jedyna wada ukryta naszego Bronka, to niech sobie ja ma. Taka mnie filozoficzna refleksja naszła (bo jak go braliśmy od Pani, to nie wiedzieliśmy, że jest Felv+, a musiał już wtedy być, bo u nas jest niewychodzącym jedynakiem. Pani go oddawała, bo nie był persem i nie był biały, a takiego jej wcisnęli 8O to dopiero wada "nie-ukryta" :lol: )
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Pt sty 28, 2011 9:19 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

passa pisze:Taki charakter,ale dla mnie bardzo mało koci...choć na swój sposób ujmujący.

Oj tam ;) Jakby to była jedyna wada ukryta naszego Bronka, to niech sobie ja ma. Taka mnie filozoficzna refleksja naszła (bo jak go braliśmy od Pani, to nie wiedzieliśmy, że jest Felv+, a musiał już wtedy być, bo u nas jest niewychodzącym jedynakiem. Pani go oddawała, bo nie był persem i nie był biały, a takiego jej wcisnęli 8O to dopiero wada "nie-ukryta" :lol: bo on rudy jest i normalny z pycholka ;))
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Pt sty 28, 2011 11:17 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Nie wiem,jak komuś,kto chce białego persa,można wcisnąć rudego niepersa :lol: Tym bardziej jestem pełna podziwu dla zdolności marketingowo-akwizytorskich osoby wciskającej ;)
Jak nie miał kontaktu z innymi kotami,to faktycznie pewnie tego wirusa już przyniósł. Ale nie tak wiele osób testuje koty przed adopcją/przed wydaniem do adopcji. Raczej większość nie.Jeśli poza tym jest zdrowym, pełnowartościowym kotem,to jak powiedział dr B,leczymy pacjenta,a nie wyniki ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Pt sty 28, 2011 21:28 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Szczerze mówiąc podejrzewam jakiś szwindel ;) ale spuśćmy na to zasłonę milczenia. Bronio jest nasz, jaki by nie był, biały czy rudy, persowaty czy nie... :lol:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Sob sty 29, 2011 12:30 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Testowanie planuję na poniedziałek.
Wikulinda ma się dobrze. Jednak okres rekonwalescencji trzeba przejść - kicia bawi się,ale są to krótkie epizody,nieporównanie krótsze od poprzednio uprawianych rozgrywek.Aczkolwiek z dnia na dzień coraz dłuższe.
Przynajmniej apetyt jej dopisuje i na to nie mogę narzekać.

W nocy udaje,że mnie nie zna - śpi wszędzie w pokoju,byleby nie ze mną w łożku ;) Za to rano,jak gdyby nigdy nic,łasi się,mruczy, pogruchuje. Tabula rasa,normalnie.

Wczoraj dałam radę wyczyścić tylko jedno ucho - ona jednak ma tendencję do histerii gdy jest przytrzymywana (stąd prawdopodobnie jej pierwotna niechęć do przebywania na rękach i kolanach). A trzymanie jej na siłę daje tylko tyle,że histeryzuje jeszcze bardziej i to po prostu nie ma sensu. Poza tym ona chyba nie kojarzy nawet tego przytrzymywania ze mną - bo potem się z całej siły wtuliła mi gdzieś pod pachę.Przyspieszony oddech,poszerzone źrenice,jakby jakieś tortury u weterynarza przechodziła. A uszy zdrowe ma.
Ostatnio edytowano Sob sty 29, 2011 20:14 przez passa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Sob sty 29, 2011 19:26 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Nie mogę się już doczekać tego drugiego testu.
Musi być dobrze. :ok:
A Pani rekonwalescentce proszę nie przeszkadzać jakimś czyszczeniem uszu. No!

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob sty 29, 2011 20:52 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Jako interludium pozwolę sobie zaprezentować Pysię - może ktoś sobie ją weźmie :twisted:

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Sob sty 29, 2011 20:55 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

passa pisze:Jako interludium pozwolę sobie zaprezentować Pysię - może ktoś sobie ją weźmie :twisted:

Obrazek

Kotek czuje przeprowadzkę - już się nawet zapakował :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 29, 2011 21:09 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

Ona się tak zapakowywuje codziennie - desperatka... :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Sob sty 29, 2011 21:57 Re: Pięknooka Wiki:(FeLV+?) - ma DT :) szuka DS / OPOLE

wikusiu kochanie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

arrrrh. to zdjęcie jest tak przeboskie, że gdybym miała możliwość, wzięłabym pannę... :1luvu:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]