DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 27, 2011 14:00 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Marzenia11 pisze:smarti ma zepsutego laptopa i , niestety, nie będzie mogła byc często na forum.

Szkoda, bo nie sądzę żebyś Ty akurat mogła udzielić odpowiedzi, mam nadzieję jednak, że doczekam się odpowiedzi od smarti.

Marzenia11 pisze:Ja zacznę od pytania: po co pytasz?

Marzenia11 pisze:niestety podobnie odebrałam pytania zadane, ale postarałam się zignorowac moje wrażenia i odpowiedzieć. mam nadzieję, ze sie jednak myliłam i że to tylko zwykłe pytania.

To są normalne pytania, czy macie z nimi jakiś problem? Nie zamierzam kłócić się z Tobą albo Bibułkową, zadałam konkretne pytania, liczę na konkretne odpowiedzi od osoby opiekującej się kotem, a nie od kibiców.
Nie musisz też pisać kolorową czcionką, widzę tekst.
Marzenia11 pisze:Myślisz, że musiał je mieć robione? Trzeba było powtórzyć? Chyba nie ma sensu robienie badań krwi kotu codziennie, no chyba ze z jakiegoś powodu badania zrobione u Was sa niewiarygodne i trzeba było je powtórzyć.

Czy ja cos takiego napisałam – myślę, że Carlito powinien mieć zrobione badania? Zapytałam czy miał robione badania. Czy widzisz coś niestosownego w takim pytaniu? Coś dziwnego? Coś sugerującego, że badania łódzkie są niewiarygodne?
Marzenia11 pisze:Nikt go nie chce wyadoptowac jako zdrowego kota. To nieporozumienie.

No nie wiem skoro sama tak napisałaś
Marzenia11 pisze:Carlito- kochany Carlito, słodziak wtulający głaskany łepek w dłoń - już jest bardzo dobrze! :piwa: :piwa: :piwa: teraz jeszcze dwa tygodnie na renalu suchym i mokrym, morfologia i szukamy chłopakowi domu!!! Sz. Kocie - ruszaj juz do dzieła! :wink:

A poprawa niestety nie oznacza, że „już jest bardzo dobrze”. To właśnie mnie niepokoi.
Marzenia11 pisze: Choć za jego wynikami krwi weci podejrzewają nie pnn tylko ostrą niewydolność nerek związaną ze stanem zapalnym w pysiu i spróchniałymi zębami plus narkozą. Dlatego leczenie oraz dieta przez jakiś czas (i to sa chyba te dwa tygodnie) powinny dac efekt w postaci wytleczenia i powrotu parametrów nerkowych do normy.

Niestety onn często przechodzi w pnn.
Podejrzenie to zbyt mało, żeby wyrokować jak to jest. Jeśli to faktycznie onn, to leczenie może potrwać znacznie dłużej niż 2 tygodnie. Onn to nie jest pryszcz na nosie i źle leczona albo nie doleczona może mieć fatalne skutki.
Dlatego pytam jak on jest leczony:
- czemu nie dostaje już kroplówek (bo jak rozumiem już nie dostaje)
- jakie dostaje leki
- jakie badania będą robione w ramach kontroli – morfologia, biochemia, jonogram, mocz ewentualnie USG, żeby sprawdzić jak te nerki wyglądają?
Marzenia11 pisze: poza tym można znaleźć ds kotu nawet choremu na nerki, więc myślę, ze warto szukać.

Owszem, ale nie jest to proste, bo właściwe prowadzenie kota z pnn jest kosztowne i czasochłonne, z czego przyszły właściciel musi bezwzględnie zdawać sobie sprawę. Sama dieta stanowczo zbyt mało.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw sty 27, 2011 14:01 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

czytam i nadal się dziwię
dla mnie priorytetem byłoby zdiagnozowanie kota a nie szukanie mu domu w takiej sytuacji

no i nadal nie wiem jak leczony jest Carlito? Jakie leki dostaje? I co wyszło z jonogramu?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sty 27, 2011 14:06 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

casica - skoro widzisz kolorowy tekst to jeszcze go przeczytaj.

mam Kacpra z pnn i dobrze wiem na czym polega opieka i jak jest kosztowna.
Rozmawiałam ze smarti i bezpośrednio pisałam to co mowiła, ale oczywiście możesz poczekac jeszcze na jej odpowiedź.

Z mojej strony EOT.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 27, 2011 14:07 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

mokkunia pisze:czytam i nadal się dziwię
dla mnie priorytetem byłoby zdiagnozowanie kota a nie szukanie mu domu w takiej sytuacji

no i nadal nie wiem jak leczony jest Carlito? Jakie leki dostaje? I co wyszło z jonogramu?

mokkunia - czy w schronie w Łodzi był robiony jonogram?????? Tam się dowiedz.
Czy ty możesz przeczytać to co napisałam? Carlito u smarti nie miał jeszcze robionych badan dlatego że miał je robione w schronie. Badania będą robione za 2 tygodnie. jak mam Ci to napisać abyś w końcu to przeczytała i przywsoiła informację?

Rownież EOT.

casica, mokkunia - przenieście się z klotniami na inne wątki.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 14:11 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Marzenia11 pisze:casica, mokkunia - przenieście się z klotniami na inne wątki.

8O 8O 8O ja tu żadnej kłótni nie widzę, tylko zywkłe pytania......
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw sty 27, 2011 14:11 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Skoro już przyjęłaś na siebie rolę rzecznika prasowego:
Marzenia11 pisze:1. Carlito w schronie dostał dwie kroplowki dożylne i dwie podskórne. Dlatego wetka smarti zdecydowała o dodaniu mu jeszcze 4 podskórnych kroplówek.

Przy takim wysokim moczniku jaki miał Carlito, to raczej mało.
Marzenia11 pisze:2. Oprócz kroplowek ma leki oraz karmę suchą i mokrą Renal.

Kroplówki się właśnie skończyły, jakie leki dostaje?
Marzenia11 pisze:3. Badania krwi będą powtarzane po 2 tygodniach leczenia.

Jakie badania, czy możesz napisać dokładnie
Marzenia11 pisze:4. Skąd macie pewność że to pnn? Jesli to jest podejrzenie to tak samo prawdopodobne jak podejrzenie ostrej niewydolności nerek wskutek leczenia w schronie i narkozy.

Nie ma takiej pewności. Ani co do onn, ani co do pnn. Właśnie to należy dobrze sprawdzić, a jeśli to podejrzenie onnn, to bardzo uważnie ją doleczyć (a nie zawsze się to udaje). I stąd pytania.

casica

Post » Czw sty 27, 2011 14:14 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Marzenia11 pisze:
mokkunia pisze:czytam i nadal się dziwię

mokkunia - czy w schronie w Łodzi był robiony jonogram?????? Tam się dowiedz.
Czy ty możesz przeczytać to co napisałam? Carlito u smarti nie miał jeszcze robionych badan dlatego że miał je robione w schronie. Badania będą robione za 2 tygodnie. jak mam Ci to napisać abyś w końcu to przeczytała i przywsoiła informację?

Rownież EOT.

Marzenia11 dziwi mnie Twoja reakcja na proste pytania. Tym bardziej, że jesteś opiekunem kota nerkowego.
I o jakich kłótniach Ty piszesz. Zadaję normalne pytania, na spokojnie, a Ty reagujesz nieco dziwnie :roll:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sty 27, 2011 14:15 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Marzenia11 pisze:mokkunia - czy w schronie w Łodzi był robiony jonogram?????? Tam się dowiedz.

Rownież EOT.

Po pierwsze przestań nas pouczać i przenosić, nie musisz być również agresywna i niegrzeczna, żadna z nas nie jest. Poza tym odpowieadasz na pytania, na które być może nie znasz odpowiedzi, czy nie lepiej więc dać szanse smarti, zamiast udzielać odpowiedzi w czyimś imieniu i być może wprowadzać w błąd?

Ja nie wiem czy Carlito miał w schronisku robiony jonogram, ale może smarti wie. Jeśli nie miał, to być może miał robiony już na miejscu - twierdzisz, że nie miał. Jako opiekunka kota nerkowego zapewne wiesz jak ważne jest to badanie, więc dziwi mnie Twoja reakcja.

casica

Post » Czw sty 27, 2011 14:19 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

no dobra to było nie na miejscu przy świeczce dla Szreka :oops:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 27, 2011 14:40 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Z innych wiesci bo zapomnialam napisac-Fiona i Devi z kazdym dniem czuja sie lepiej. Rokowania juz lekko optymistyczne sa ale ciagle ostrozne.
Dzis wykapany i czysciutki Babel zamieszka z Edisia! PRosimy o kciuki za dogadanie sie!

Mohito-ten kocurek od babki u ktorej sika-bez problemv korzysta z kuwetki. WYglada na to ze mamy kota jedynaka poprostu..podobno jest oblednie piekny..

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 14:48 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Mohito to ten 10-letni, prawda?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 27, 2011 14:51 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

Nie! BABka w koncu oddala jednego z tych mlodszych, bo tak chciala rodzina..

Marzenia11

Post » Czw sty 27, 2011 15:02 Re: DT SMARTI- SZREKUŚ ZASNĄŁ..[']...

casica i mokkunia-już odpowiadam skoro sobie tego życzycie :D
Nie piszę ostatnio prawie wcale bo laptop mam nieczynny a poza tym skupiam się na opiece nad kotami które mam obecnie-wymagają zbyt wiele uwagi i wizyt u weta abym mogła pozwolić sobie na pisanie z komputerów do których mam daleko.
dopóki nie będę miała swojego laptopa to się nie zmieni.
Dlatego na moją prośbę, o ważnych sprawach, pisze Marzenia i to chyba lepiej że pisze skoro ja nie mogę-bp gdyby nie ona nie byłoby żadnych informacji z mojego DT..

Co do dania ogłoszeń dla Carlita-dobry domek poczeka tyle ile będzie trzeba wiem to z dośw niejednego mojego kota.A żeby dobry domek znależć nie wystarczy zazwyczaj jeden pakiet ogłoszeń niestety.
Żaden kot nie opuścił dotąd mojego DT bez końcowego "przeglądu" i kompletu potrzebnych badań/szczepień(oraz końcowego odrobaczenia).Wszystkie które idą do DS są przeze mnie doprowadzone do idealnego stanu zdrowia i nie inaczej będzie z Carlitem.

Carlita wzięłam do swojego DT w tzw."dobrej wierze."
Oznacza to że-
Carlito jest pod opieką dwu najlepszych lecznic jakie ja znam (każda skupiająca po 6-ciu wetów różnych specjalności) i jest robione dla niego wszystko to, co w danej chwili jest potrzebne,zupełnie niezależnie od kosztów-nie ma dla mnie górnej granicy finansowej leczenia kota, jeśli jego powrót do zdrowie by tego wymagał.
Ja nie jestem wetem i nie uzurpuję sobie prawa do bycia mądrzejszą od wetów.
Postępuję wg.ich zaleceń i czy Wam się to podoba czy nie tak pozostanie, a z zaleceń wetów doprawdy nie jestem w stanie się tłumaczyć.

Moim zdaniem również, ton Waszych pytań jest napastliwy,ale mogę się oooczywiście mylić-ze wzgl.czasowych,nie mam możl.prześledzić wypowiedzi,które byłyście uprzejme zamieścić,choć oczywiście bardzo bym chciała.
Bardzo mi miło że tak jesteście zainteresowane Carlitem i zapewne Wasze intencje są zbożne,ale rzeczywiście- nie pamiętam Was z wątku schronu wtedy kiedy Carlito był w największej potrzebie ani potem,(choć przyznaję że nie analizuje gdzie kto pisze)...

W zw. z powyższym,aby zapobiec wszelkim sporom i spekulacjom-
mam zamiar nadal postępować idealnie zgodnie z zaleceniami moich wetów,
a o stanie zdrowia Carlita, poza tym co jest pisane na wątku ( i ze swej natury nie zawsze jest w pełni wyczerpujące) będę informować (i konsultować się) szczegółowo tylko Duszka i Ruru jako osoby od których kicia dostałam, a także Anka22-jako jedyną dotąd osobę która wsparła finansowo leczenie Carlita.

To wszystko co mogę na ten temat napisać i proszę Was abyście nie podważały na moim wątku decyzji lekarzy prowadzących Carlita.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 27, 2011 16:08 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

z tego co wiem to o 16-tej wizyta pa u sunshine.

no i jeszcze dwa bardzo sensownie wyglądające domki z Wawy okazały się być chętne na mój dwupaczek 8O -podobno w ogóle nie ma kociaczków teraz-zresztą nie dziwne-przecież to mądre zwierzątka są..
ale nie spodziewałam się takiej konkurencji :piwa: :kotek: :kotek: :piwa:

tak czy inaczej muszę i w tych domkach wizyty przeprowadzić, bo zgodnie ze świętą zasadą Miau ciąży na mnie odpowiedzialność, wybrania tego najlepszego.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 27, 2011 16:25 Re: DT SMARTI- Shrekuniu['].. życie musi toczyć się dalej...

już po wizycie przez Gosia.B :) dzięki wielkie :D
także teraz zostaje mi chyba czekanie na kocurki :) (?)
tak już bym chciała aby Tom i Jerry były już w domku bo wiem że będą moimi dwoma oczkami w głowie zupełnie tak samo jak była dla mnie Zuzia..
smarti - pw
Ostatnio edytowano Czw sty 27, 2011 16:34 przez Sunshine307, łącznie edytowano 1 raz

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

[poprzednia][następna]