TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 16:51 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Tak na marginesie na TVP1 leci o kotce która uratowała właścicieli :)
http://tvp.info/teleexpress/reportaze/b ... ia/3539243

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 26, 2011 16:58 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Bungo pisze:O tym nie pisano w prasie, bo sprawa zbyt codzienna...

Podkrakowska wieś, dwa psy. Jeden biega luzem, drugi - mały staruszek, całe życie na łancuchu, bez budy, karmiony, jak gospodarzom się przypomni. Latem wyje i płacze z gorąca i pragnienia, zimą - z zimna i głodu. Zgłoszone do TOZ, ale inspektorzy nie mogą zastać gospodarzy.
W razie czego służę namiarami na właścicieli psa na priv. Może, kiedy zobaczą kamery, przynajmniej zrobią biedakowi jakiś daszek nad głową.

ten temat zwrocil uwage dziennikarzy. Byli w tej miejscowosci i potwierdzili ta sytuacje. Natomiast jest prosba, aby podac wiecej takich przypadkow,zwlaszcza nagminnie praktykowanych. Czy jest miejsce, w ktorym trzymanie psa na lancuchu to norma w wielu domach? Druga rzecz moze dotyczyc wlasciciela ktory zle traktowal zwierze, po czym ktos go "nawrocil" i ten zrozumial ze postepuje zle?
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro sty 26, 2011 17:00 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko pisze:

Podkrakowska wieś, dwa psy. Jeden biega luzem, drugi - mały staruszek, całe życie na łancuchu, bez budy, karmiony, jak gospodarzom się przypomni. Latem wyje i płacze z gorąca i pragnienia, zimą - z zimna i głodu. Zgłoszone do TOZ, ale inspektorzy nie mogą zastać gospodarzy.
W razie czego służę namiarami na właścicieli psa na priv. Może, kiedy zobaczą kamery, przynajmniej zrobią biedakowi jakiś daszek nad głową.

ten temat zwrocil uwage dziennikarzy. Byli w tej miejscowosci i potwierdzili ta sytuacje. Natomiast jest prosba, aby podac wiecej takich przypadkow,zwlaszcza nagminnie praktykowanych. Czy jest miejsce, w ktorym trzymanie psa na lancuchu to norma w wielu domach? Druga rzecz moze dotyczyc wlasciciela ktory zle traktowal zwierze, po czym ktos go "nawrocil" i ten zrozumial ze postepuje zle?

Przepraszam, zaraz znów mnie zrugacie, ale nie mogę się powstrzymać :oops:
Tak, jest takie miejsce - Polska się nazywa...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 26, 2011 17:01 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

CatAngel pisze:Tak na marginesie na TVP1 leci o kotce która uratowała właścicieli :)
http://tvp.info/teleexpress/reportaze/b ... ia/3539243

widzialam to :1luvu:

Kumiko

Post » Śro sty 26, 2011 17:04 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Zofia&Sasza pisze:
Kumiko pisze:

Przepraszam, zaraz znów mnie zrugacie, ale nie mogę się powstrzymać :oops:
Tak, jest takie miejsce - Polska się nazywa...

to powiedz to dziennikarce! ona prosi o przyklady z jednej wsi, miasta, osiedla itp. Nie moga pozwolic sobie na pokazywanie jednej rodziny, z obawy o lincz. Chodzi jej o to ze jesli rzecz ma miejsce w jakiejs tam wsi, to nikt ze soba nie bedzie sie bil bo u nich to normalne traktowanie zwierzat. Jak inaczej lopatologicznie mam wyjasnic?

Kumiko

Post » Śro sty 26, 2011 23:30 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Zwyrol od psa na torach ma dziś postawione zarzuty. Grożą mu przepisowe dwa lata.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw sty 27, 2011 0:06 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Catnaperka pisze:Zwyrol od psa na torach ma dziś postawione zarzuty. Grożą mu przepisowe dwa lata.

kurcze, oby !

Kumiko

Post » Czw sty 27, 2011 1:23 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Cześć wszystkim,

To mój pierwszy post, nie mam kota, chociaż moja Mama ma cztery, znalazłam się na forum przypadkiem, podążając za linkiem, a zarejestrowałam się dlatego, że mam mały pomysł - może się Wam spodoba.

Skoro robicie research dla tej dziennikarki, czy możecie wynegocjować, żeby ostatnią minutę każdego programu przeznaczyła na przedstawienie sylwetki jednego psa lub kota do adopcji, którego Wy wybierzecie? Dzięki temu (a) jakiś zwierzak ze specjalnymi potrzebami raczej niż nie pewnie znajdzie dom; (b) pewnie przez jakieś piętnaście minut po programie wzrośnie liczba w ogóle chętnych do adopcji, i może będziecie miały mniej tragicznych wątków adopcyjnych na kilkanaście stron. :)

E - i inny pomysł. Zrobienie części programu z perspektywy psa/kota (ulicznego). Trochę jak ten filmik Puriny na Youtubie. To jest raczej trick niż temat, ale chciałabym zobaczyć, jak kot widzi swoją karmicielkę! :)

No i osobiście bardzo chciałabym zobaczyć dzień z życia weterynarza z małego miasteczka. Z powodu czterech kotów Mamy, miałam do czynienia z kilkorgiem, i uważam, że to bohaterowie. I pewnie będą mieli swoje historie do opowiedzenia. Na pewno znacie takie osoby. :)

Maru
Maru

Post » Czw sty 27, 2011 12:15 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

cześć, Maru. To Ty? http://www.youtube.com/user/mugumogu?blend=1&ob=4
;)
pomysł brzmi nieźle, byleby tylko taka zachęta do adopcji nie zachęciła do "mamo, weźmy kotka!!" tych, którzy jednak nie powinni mieć zwierzaków :-/...
KotkaWodna

Post » Czw sty 27, 2011 13:27 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko pisze:
Catnaperka pisze:Zwyrol od psa na torach ma dziś postawione zarzuty. Grożą mu przepisowe dwa lata.

kurcze, oby !

wiecie , że za kradzież w ogóle, w tym zwierzęcia jest do 5 lat? A za jego zamordowanie do 2 lat.... fajne nie? :x
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw sty 27, 2011 13:35 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Dzisiaj cały dzień na TVN24 mówią o Schronisku w Gorzowie żeby ludzie brali na DT psiaki bo schronisku zagraża powódź. Wczoraj do dt poszło ponad 60 zwierzaków :1luvu:i dalej ludzie przychodzą nawet w nocy po zwierzaki :) . Jednak istnieją jeszcze ludzie z sercem :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sty 27, 2011 13:56 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

KONIECZNIE !!!!! ....czy to się kiedyś skończy !!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.tvn24.pl/12690,1690803,0,1,s ... omosc.html
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw sty 27, 2011 14:10 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko, wieś Jamnica, już pisałam.Materiału wystarczy na sto reportaży.Byłam tam, znam sołtysa, znam adresy.
A może moja Bogusia, kotka z przystanku? To akurat pozytywny przykład.Opiekuję się trochę Bogusią, czarną kotką, którą poznałam, kiedy czekałam na autobus.Wysterylizowałam ją, wożę karmę dzięki forum, bo robię bazarki.Jest tam też pies, obiecałam zebrać trochę pieniędzy na kojec (teraz jest na łańcuchu :cry: ).To fajni ludzie, dbają o zwierzęta, opiekują się kotami sąsiadów, które NIC nie dostają do jedzenia.
viewtopic.php?f=1&t=113959&hilit=bogusia+kotka+z+przystanku&start=60
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 27, 2011 16:04 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

ewar pisze:Kumiko, wieś Jamnica, już pisałam.Materiału wystarczy na sto reportaży.Byłam tam, znam sołtysa, znam adresy.
A może moja Bogusia, kotka z przystanku? To akurat pozytywny przykład.Opiekuję się trochę Bogusią, czarną kotką, którą poznałam, kiedy czekałam na autobus.Wysterylizowałam ją, wożę karmę dzięki forum, bo robię bazarki.Jest tam też pies, obiecałam zebrać trochę pieniędzy na kojec (teraz jest na łańcuchu :cry: ).To fajni ludzie, dbają o zwierzęta, opiekują się kotami sąsiadów, które NIC nie dostają do jedzenia.
viewtopic.php?f=1&t=113959&hilit=bogusia+kotka+z+przystanku&start=60

no wlasnie, jesli mozesz podaj mi na pw swojego maila a ja przekaze tej dziennikarce? moze tak bedzie lepiej?
Znasz wszystko od podszewki i takie osoby sa najbardziej wiarygodne :)

Kumiko

Post » Czw sty 27, 2011 16:24 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Jasne. Nawet mogę z nimi tam pojechać :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]