Tosia i Miecia.Problem Tosi.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 12:28 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

wiadomo że jajko ze sklepu z pieczątką. Podobno jajka mają dobry wpływ na sierść
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Czw sty 06, 2011 12:29 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

A wiesz-czasem ludzie kupują jaja "od baby",dlatego to napisałam.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto sty 18, 2011 14:16 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Do wiosny jeszcze trochę czasu, ale czy ktoś może mi powiedzieć jak przygotować kota do weekendowych wyjazdów na działkę, jak przygotować dom letniskowy? Miecia wiosną będzie jeździć tam skąd do nas przyjechała. Zastanawiam się czy będzie można ją wypuszczać z domku, jakie jest prawdopodobieństwo że nie wróci, czy też tak zabezpieczyć domek (ale w przypadku domku letniskowego będzie to bardzo trudne, jedynym pomieszczeniem z drzwiami jest łazienka), aby uniemożliwić jej wychodzenie mp duża klatka??, jeszcze będzie szczepiona na wściekliznę, białaczkę i chyba koci AIDS, w zależności od wyniku testu. W okolicy jest dużo dzikich kotów ściślej półdzikich, wczesną jesienią miałem na działce około 12 tki, z tej 12 Miecia i jeszcze jeden mały kotek znalazły domy, ile przeżyje zimę trudno powiedzieć ale są całą zimę dokarmiane przez działkowiczów i nie boją się ludzi. Zastanawiam jaka może być rekcja Mieci na te koty i odwrotnie. Co z oknami, balkonem, a domek musi być wietrzony ze względu na wilgoć
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Śro sty 19, 2011 8:50 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

ja przede wszystkim zabezpieczyłam wszelkie otwory w płocie i bramie ( siatka z OBI za 5 zeta za metr polecam) i na razie moja kotka jeszcze nie nauczyła się przez płot przeskakiwać
wprawdzie czasami mamy wizyty tubylców (koniecznie zaszczep p/ko wściekliźnie!) ale moja Gina nie wyrusza dalej jak 5 m od domu ;-)
przez pierwsze dni miałam ją na smyczy , teraz nie matakiej potrzeby poza tym zawsze przychodzi jak ja wołam
owszem zanim dobrze zabezpieczyłam bramę przede wszystkim , kotka wyruszyła zwiedzać okolice , co się najadłam strachu czy wróci to moje - teraz ma skutecznie zamkniętą drogę
na balkon wychodzi ale mam go niski , na okna nie próbuje
co do odwiedzin tubylców- Gina potraktowała każdego jak intruza, pogoniła, obsyczała i spokój
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro sty 19, 2011 9:25 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

A mnie sie wydaje, ze kicia jednak bedzie chciała wydostac sie poza ogródek, ponieważ stamtąd pochodzi. Ja na pewno osiatkowałabym okna i balkon. Wtedy mozna otworzyc a kot nie wyjdzie. Do mojego balkonu, dorobiłam specjalnie tzw."letnie drzwi" (mam starego typu podwójne drzwi) to dodatkowa rama drzwi, czyli wyciagam jedne drzwi z szybą a wkładam z siatką. W drugim balkonie mam z kolei zrobiony wybieg. Mąż zrobił prostą drewnianą konstrukcje, która przymocował do ściany a ja na całość załozyłam siatke. Wybieg miał byc wiekszy i wierzę, ze będzie 8) ale i taki jest ok. Stoi tam konar drzewa, rózne półeczki itd. Koty wyleguja sie i czuja się jak na dworze. Żałuje, ze nie mam wyjścia prosto na trawnik, wtedy na pewno zrobiłabym wybieg z domu na trawe, co byłoby jeszcze fajniejsze dla kotów. Mozna zrobiś taka konstrukcje przymocowana do okna przez, które kot bedzie sobie wychodził na dwór na osiatkowany wybieg :) Ja na Twoim miejscu bałabym sie wypuscic kotke na działkach, mysle, ze pójdzie zwiedzać "stare śmieci" 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sty 24, 2011 17:59 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

czylli nie ma co ryzykować tylko wziac sie do roboty
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Wto sty 25, 2011 10:31 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

:D

wiesz co hutek, strasznie Cię lubię za twoje podejscie. Nie szukasz i nie tworzysz problemów. tak btrzymaj!

zgadzam się, ze dziewczynka moze próbowac sie wydostać po za ogródek. Zabezpieczenia anty to minimalny koszt, troszke roboty - a głowa spokojna :ok:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto sty 25, 2011 10:57 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Tak wyglada, mini wybieg balkonowy :)

..Obrazek....Obrazek.....Obrazek.

....a tak dodatkowe, osiatkowane drzwi w balkonie

Obrazek

Iweta

Post » Śro sty 26, 2011 19:21 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Iweta fajny ten wybieg ale chyba nie mieszkasz w bloku
Mama Giny ja mam płotrk metrowy :D więc żadna przeszkoda
Nie wiem czy to możliwe ale wydaje mi się że Miecia ma nabrzmiałe sutki - jest po sterylizacji
Ostatnio edytowano Śro sty 26, 2011 19:29 przez hutek, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Śro sty 26, 2011 19:27 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Hutek ja mieszkam w bloku i mam podobnie zabezpieczony balkon-sama zrobiłam-dosłownie sama i to za pomocą wkrętaka,bez wiertarki.Co prawda miałam potem pęcherze na rękach,ale co tam-efekt się liczy!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 26, 2011 20:27 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Dopiero znalazłam ten wątek i ubawilam się setnie - od " kto ja weźmie, bo ja ABSOLUTNIE nie mogę" do "a kto ma naslodszego kotecka na świecie" :ryk: :ryk: :ryk:

Cudowne :1luvu:

Koty uzależniają :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sty 26, 2011 20:37 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

czasami tak bywa :ryk:.... w pewnym wieku :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Śro sty 26, 2011 21:02 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

hutek pisze:Iweta fajny ten wybieg ale chyba nie mieszkasz w bloku
Mama Giny ja mam płotrk metrowy :D więc żadna przeszkoda
Nie wiem czy to możliwe ale wydaje mi się że Miecia ma nabrzmiałe sutki - jest po sterylizacji

No nie mieszkam w bloku :) ale ten wybieg jest na balkonie i jest na prawdę mały. Zdjecie wkleiłam tylko żeby pokazac o czym pisałam. Jesli masz domek na działce to po prostu, zrobiłabym taka konstrukcje na trawniku, przylegająca do okna, zeby mogła wychodzic z domu przez okno (drzwi) wprost na trawke :D

Iweta

Post » Czw sty 27, 2011 10:24 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

hutek, wielu z miauowiczów mieszka w bloku i ma pozabezpieczane okna i balkony. Są też (nawet na miau) oferty takiej usługi, ale imho jak ktoś ma minimalne uzdolnienia majsterkowicza jest w stanie zrobić to samodzielnie :D
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw sty 27, 2011 19:02 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Martwią mnie trochę powiększone sutki Mieci, iść do weta?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

[poprzednia][następna]