Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 12:00 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Efi we wtorek ma isc na zabieg przeplukania kanalikow lzowych jest to zabieg w znieczuleniu, wiec od wieczora poniedzialku nie ma dostac jedzenia tylko pic i zamknac ja w boksie.
Tereniu to do Ciebie bo masz dyzur w pon.wieczor :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro sty 26, 2011 12:04 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara S pisze:
jadziaII pisze:
Mara S pisze:Królisia ma jakiegoś strupa (?) na prawym żebrze nieopodal kręgosłupa - nie wymycałam dokładnie bo jak wiadomo to wariatka :ryk:

Mara piszesz o jakims strupie u Krolisi, to Belmondo ma cos podobnego juz w 4 miejscach, widziala to wetka, wskazane byly zeskrobiny ale na razie dala takie lekarstwo jest to taki gesty szampom leczniczy ktory sie rozrabia w malej ilosci wody i wciera w te zmnienione miejsca 1 x dz.
w tym szamponie jest unikonazol lub mikonazol /nie umiem rozczytac/ + chlorhexydyna.
To do stosowania tydzien zobaczymy czy pomoze, jak nie to trzeba zmienic leczenie albo dac do badania zeskrobiny.
Wiec mysle ze u Krolisi moze to byc cos podobnego, jak bede na KCh to zerkne i powiem czy to tak samo wyglada.

Ok ale Królisia podobno jutro jedzie do domku :wink:
Czyli Belmondowi z 1 "strupo-grzybo-cosia" zrobiły się już 4 :?:

No tak z tego co mial na grzbiecie i sie wyleczylo uleglo sie 4 to samo czy inne nie wiadomo.
Jesli nowi opiekunowie Krolisi beda odpowiedzialnymi ludzmi to zaraz pojda do weta i ustala co to jest i zaczna leczyc, trzeba to im powiedziec a jak nie wyraza zgody to nie wiem zo zrobic :(
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro sty 26, 2011 12:19 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

jadziaII pisze:Efi we wtorek ma isc na zabieg przeplukania kanalikow lzowych jest to zabieg w znieczuleniu, wiec od wieczora poniedzialku nie ma dostac jedzenia tylko pic i zamknac ja w boksie.
Tereniu to do Ciebie bo masz dyzur w pon.wieczor :lol:

Jadziu muszę sobie zapisać w kalendarzu :ryk: bo mam pamięć dobrą, ale krótką :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 26, 2011 12:25 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Pozdrowienia od naszaj białaczkowej Tani i jej chłopaka Czesia
Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sty 26, 2011 12:30 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

całek pisze:Hej!

Mamy sponsora na antyramy dla NdD :>)

Kwota będzie w okolicach 200 - 250zł (niebawem się okaże). Jak ogarniemy pilniejsze sprawy związane z Dniem Kota, to wtedy zorientuję się w antyramach, cenach itp.

Będzie można robić częściej takie akcje :>))

Pozdrawiam

Marcin może lepiej kupić fotoramy bo z doświadczenia wiem że antyramy ze względu na brak ramek w transporcie i oprawie bardzo często ulegają potłuczeniu. A koszty nowych szyb są wysokie i to się nie kalkuluje.
Ja zrobię rozeznanie cenowe u naszych dostawców i dam ci znać.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sty 26, 2011 13:08 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

a ja juz dostałam przypinki i są ładne ale tylko 50 sztuk, musimy wydzielać po trochu :D

Filomen

Post » Śro sty 26, 2011 13:12 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dorota Wojciechowska pisze:Marcin może lepiej kupić fotoramy bo z doświadczenia wiem że antyramy ze względu na brak ramek w transporcie i oprawie bardzo często ulegają potłuczeniu. A koszty nowych szyb są wysokie i to się nie kalkuluje.
Ja zrobię rozeznanie cenowe u naszych dostawców i dam ci znać.

Ok, super :>))

To się w takim razie też podowiaduję o fotoramy.. ale jeśli możesz mieć rabaty od Waszych dostawców, to pewnie będzie taniej ;>))

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Śro sty 26, 2011 16:25 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

mar_tika pisze:
toycia pisze:z prędkością światła do biega Psotka vel Mania - papierowe kulki łapie w locie ze szpagatem po drodze :) Proszę o której w czwartek rano jest dyżur???

Ja będę o 11:30 P.Dagmara przyjeżdża po Królisię.Jezeli będziesz w okolicach tej godz napisz mi prosze na gg żebyśmy się nie minęły:)

ja mam dyzur rano jutro bede około 10 tej
jak cos chyba wsszyscy maja moj numer
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro sty 26, 2011 16:43 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

reklamujemy dzien kota na FB :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro sty 26, 2011 17:27 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Ja wysyłam zaproszenia wszystkim znajomym z n.k. którzy mieszkają w Sosnowcu :D może przyjdą po południu z wnukami :D
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro sty 26, 2011 17:32 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

też rozpowiadam o dniu kota :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro sty 26, 2011 18:11 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Poprosilam o urlop na ten dzień, powinno byc OK. Niestety załapałam cusik i na razie - do poniedzialku leżę na L4. Panią z małym kociakiem jakoś ugadam lub załatwię inaczej - raczej się do Chatki nie wybiorę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 26, 2011 19:15 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

mam osoby zaiteresowane kotką z adhd :D , do 4 miesięcy? oraz kotką pręguską starszą (zaproponowalam Efi) mamy jakieś maluchy?

Filomen

Post » Śro sty 26, 2011 20:08 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Filomen pisze:mam osoby zaiteresowane kotką z adhd :D , do 4 miesięcy? oraz kotką pręguską starszą (zaproponowalam Efi) mamy jakieś maluchy?

Ewa pamiętaj o kotkach z Klimontowa :!:
Dziś właśnie zawiozłam mamuśkę całej ferajny i jedną z koteczek na sterylkę do Almavetu - kotki strasznie płakały podczas transportu, chyba jeszcze nigdy nie opuszczały swojego miejsca zamieszkania, w piatek zabieram je spowrotem. I będę też umawiała resztę na zabiegi - jeszcze 4 kocurki i 2 koteczki.
Widać, że babka nie ma lekkiego zycia, na zasiłku, dziś mi wspomniała, ze nawet nie ma co kotom kupić do jedzenie i będą do jutra głodne jak od kogoś nie pozyczy pieniędzy - widać że jest z nimi związana każdy z nich ma imię siedzi w kuchni z tymi wszystkimi kociakami przy malutkim grzejniczku - a po obydwu stronach grzejnika poduszki dla kotów, kurcze przykre to wszystko :cry: Mówiła że gdyby pracowała to dałaby je radę utrzymać i nie wydawałaby ich ale niestety :(
Więc co miałam robić zabrałam z Kociej Chatki suche jedzonko i 2 duże puszki jedzonka (odkupię i oddam), i zawiozłam jej jeszcze bardzo była wdzięczna normalnie się popłakała :oops:
Dziewczyny gdybyście chciały wesprzeć dokarmianie tych kociaków byłoby super :)
A do kociarni przywiozłam z Almavetu 2 nasze kontenerki i karton próbek sucheg jedzonka - przepraszam zostawiłąm na stole bo nie miałam czasu rozpakować :oops:

terenia1

Post » Śro sty 26, 2011 20:10 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 31.01.-06.02.2011
31.01. pon. rano brak wie. Teresa
01.02. wt. rano brak wie. brak
02.02. śr. rano brak wie. MaraS
03.02. czw. rano Bogusia, Asia wie. MaraS
04.02. piat. rano brak wie. brak
05.02. sob. Martyna wie. brak
06.02. niedz. rano brak wie. brak

terenia1

[poprzednia][następna]