TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 11:17 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

ewar pisze:Dodam jeszcze coś.Wieś Jamnica, ok 10 km za Stalową Wolą w kierunku Tarnobrzega.Dwa lata walczyłam o psa w klatce 2X2 m, oprócz tego na łańcuchu, takim metrowym.Duży, wyżłowaty.Nikt nie chciał się tym zająć, ani policja, ani sołtys, żadna fundacja.W końcu p.Derwisz zadziałała.Pies żył 8 lat w takich warunkach.Sprawa u prokuratora.
Temu psu zawiozłyśmy budę.Kochany, łagodny, dostaje głównie żur.Nazywa się Maksio.To ta sama wieś.Materiału starczyłoby na kilka seriali.Wystarczy przejść przez wieś, zajrzeć do obory.
Obrazek Obrazek Obrazek

o wlasnie, chodzi o to zeby podac im cos w kilku zdaniach i dolączyc adres,reszta zajmą się sami
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Wto sty 25, 2011 12:02 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Też mam info od reporterki :)

"Podobali się między innymi zoopsychologowie pomagający "wychowywać" niesforne zwierzaki, akcje darmowych sterylizacji kotów, mody na daną rasę, sytuacja sklepów zoologicznych, mity w temacie ciąża i kot. Co z tego wyjdzie w praktyce i da się przełożyć na reportaż, zobaczymy. Mam nadzieję, że jak najwięcej!"

Miło :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto sty 25, 2011 12:05 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko pisze:
ewar pisze:Fragment ogłoszenia jakie wisi w przychodni u nas pod Hutą:
w skrócie:
"dzikie koty są nosicielami wielu groźnych chorób, nie należy ich karmić, a kto będzie to robił będzie ukarany i sprawa skierowana do sądu grodzkiego"
Podpisał to lekarz, kierownik przychodni.Podobno rozwieszono je również w innych.Pan doktor nie był pewno na TYCH zajęciach.To Podkarpacie.Na Helu spotkałam się z opinią,że jedyną metodą antykoncepcji wśród kotów jest nie dawanie im jedzenia.

dziewczyny macie jakies obszerniejsze info o tym?

Velvet powinna mieć zdjęcie tego ogłoszenia, to ona je wklejała.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 25, 2011 12:52 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

animalon pisze:
Kumiko pisze:
KotkaWodna pisze:Kumi, daj spokój, niektórzy są niereformowalni...

wiesz, takie riposty po prostu obrzydzają pobyt na tym forum... jak widać niektórzy są nafaszerowani złośliwością i cynizmem. Jak myślisz Kotko Wodna, klikanie po wszystkich możliwych wątkach i zaczepki są dobrym sposobem na dowartościowanie się?
8)

... nie przejmuj się :ok: - Zofia&Sasza tak ma - wpaść , "wrzucić" komuś do pieca i już, nic konstruktywnego nie wnosi , tylko przytyki i wszystko podwarza , więc trzeba się nauczyć pomijać zaczepki i robić swoje :ok: :ok: :ok:

dziewczyny, zgłaszam was do moda za chamstwo i wrzuty na osobę.
z&s być może się źle ujęło, a wy jedziecie po jej zdrowiu psychicznym.
gratuluję dobrego wychowania! :|

catnaperko - :ok: :ok: :ok: brawo! :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto sty 25, 2011 12:55 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocuria pisze:dziewczyny, zgłaszam was do moda za chamstwo i wrzuty na osobę.

to pogratuluj przy okazji pani z&s. Bez przerwy marudzi "to się nie uda, tamto źle, tu niedobrze; a ty brzydko mówisz; a do tamtej napisała dziennikarka, a ja nie rozumiem czemu, a tralala". I przy okazji zgłoś też tę samą panią również za wycieczki osobiste. Bo rozumiem, że mamy jedno prawo dla wszystkich, czy też może "wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze"?
KotkaWodna

Post » Wto sty 25, 2011 13:00 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Ty mowisz o dobrym wychowaniu? przejrzyj sobie posty Zofii i zwroc uwage jak ona kazdemu wrzuca! to zachowanie zaczyna byc conajmniej obrzydliwe, nie jest to pierwsza sytuacja kiedy ona najezdza na kogos z nikad, podwazajac czyjes zdanie a tym bardziej wolajac swoje zwolenniczki do pomocy. Zglaszaj do moda co chcesz, tylko takie osoby jak Ty i ona, uniemozliwiaja niesienie pomocy w slusznej sprawie,ale coz miejmy nadzieje ze ona dziala w tych tematach na tyle, ze nasza pomoc w tej sytuacji jest zbedna!
krotko mowiac zal.pl

Kumiko

Post » Wto sty 25, 2011 13:01 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

KotkaWodna pisze:

to pogratuluj przy okazji pani z&s. Bez przerwy marudzi "to się nie uda, tamto źle, tu niedobrze; a ty brzydko mówisz; a do tamtej napisała dziennikarka, a ja nie rozumiem czemu, a tralala". I przy okazji zgłoś też tę samą panią również za wycieczki osobiste. Bo rozumiem, że mamy jedno prawo dla wszystkich, czy też może "wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze"?

miejscem na tego typu dyskusje jest pw, gg, maile i spotkanko przy kawce. nie bardzo dobry merytoryczny wątek, który ma przełożenie na potencjalnie świetne rezultaty w ogólnopolskiej telewizji.
powstał diabelnie niesmaczny personalny offtop, o którego usunięcie poprosiłam moderatorów.

kumiko, zanim zaczniesz po mnie jechać, sprawdź, czy masz jakąkolwiek ku temu podstawę... :roll:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto sty 25, 2011 13:10 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocuria pisze:miejscem na tego typu dyskusje jest pw, gg, maile i spotkanko przy kawce. nie bardzo dobry merytoryczny wątek, który ma przełożenie na potencjalnie świetne rezultaty w ogólnopolskiej telewizji.
powstał diabelnie niesmaczny personalny offtop, o którego usunięcie poprosiłam moderatorów.

powtórzę: zwróć się także do pani z&s z tą kwestią, bo nie byłoby tych offtopów, gdyby nie jej zachowanie. Nieodparcie nasuwa mi się wrażenie, że znów gra szafa z piosenką pt "ukorzcie się, albowiem macie za mało postów".
mnie także mało bawi przerzucanie sobie klocka do ogródka co pięć minut, wolałabym czytać tutaj wyłącznie merytoryczne i mądre wypowiedzi, co na szczęście w 95% i tak ma miejsce.
KotkaWodna

Post » Wto sty 25, 2011 13:12 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

zapiszę sobie
ja w pracy akurat mam dużo pozytywnych przykładów podejścia do zwierząt
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sty 25, 2011 13:12 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocuria pisze:
KotkaWodna pisze:

miejscem na tego typu dyskusje jest pw, gg, maile i spotkanko przy kawce. nie bardzo dobry merytoryczny wątek, który ma przełożenie na potencjalnie świetne rezultaty w ogólnopolskiej telewizji.

kumiko, zanim zaczniesz po mnie jechać, sprawdź, czy masz jakąkolwiek ku temu podstawę... :roll:

yyy,kiedy po tobie pojechalam? 8O

Kumiko

Post » Wto sty 25, 2011 13:14 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Wracając do meritum sprawy.
Czy jest możliwość zawiadomienia dziennikarzy TVNu że "expert" od kotów wypowiadający się w ich Uwadze nie jest osobą obiektywną i godną zaufania?
Przytoczę tu jeden wpis Kociej Mamy 8O

Kocia mama, 2011-01-19
Wolno żyjących kotów w aglomeracjach miejskich w żadnym przypadku nie należy kastrować bo większość szybko rozszarpana będzie przez psy z którymi wychodzą na spacery właściciele iispuszczają je ze smyczy - to jest ulubiona zabawa młodych chłopców, którzu obstawiają zrobioną przez lokatorów budkę i siedżący w niej kot wykastrowany nie ma żadnych szans. Nie wykastrowany kot taką szanse ma bo broniąc się kot psa zaatakuje.

Jeśli osoby mające taki światopogląd mają reprezentować nasze środowisko to obawiam się wymowy takiej serii reportaży.
Boję się że będzie więcej szkód niż pożytku.
Oczywiście zakładając że ten "expert" zostanie poproszony do współpracy (wszystko na to wskazuje skoro odzywają się do wszystkich którzy w Uwadze brali jakoś udział)
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Wto sty 25, 2011 13:29 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Viveron pisze:Wracając do meritum sprawy.
Czy jest możliwość zawiadomienia dziennikarzy TVNu że "expert" od kotów wypowiadający się w ich Uwadze nie jest osobą obiektywną i godną zaufania?

Kocia mama, 2011-01-19
Wolno żyjących kotów w aglomeracjach miejskich w żadnym przypadku nie należy kastrować bo większość szybko rozszarpana będzie przez psy z którymi wychodzą na spacery właściciele iispuszczają je ze smyczy - to jest ulubiona zabawa młodych chłopców, którzu obstawiają zrobioną przez lokatorów budkę i siedżący w niej kot wykastrowany nie ma żadnych szans. Nie wykastrowany kot taką szanse ma bo broniąc się kot psa zaatakuje.

Jeśli osoby mające taki światopogląd mają reprezentować nasze środowisko to obawiam się wymowy takiej serii reportaży.
Oczywiście zakładając że ten "expert" zostanie poproszony do współpracy (wszystko na to wskazuje skoro odzywają się do wszystkich którzy w Uwadze brali jakoś udział)

8O
wierzyć się nie chce!!..
czytałam tu na forum historie związane z tą babą, i w ogóle nie mogę pojąć, dlaczego ona funkcjonuje jako expert od czegokolwiek!!
o właśnie, a propos tego nieszczęsnego reportażu w tvn uwaga: dwie rzeczy przykuły moją uwagę szczególnie, jeśli chodzi o tę osobę: pierwsza, to stan tego Kota, którego miała w programie - powiedzcie mi, że to normalne, że chory na porażenie mózgowe Kot ma tak pomerdaną i zmierzwioną sierść?.. bo według mnie, to on po prostu jest nieczesany i tyle..
dwa - ta rozkoszna "pogaduszka" Milińskiej z 15letnim draniem - od razu przypomniały mi się filmy o tematyce sądowej, gdzie obrońca sugerował w pytaniach, jak ma odpowiadać oskarżony - "jak się czułeś, ratując zwierzątka? dobrze, prawda? czułeś się dobry?" - podsuwała mu na tacy te określenia..
a po trzecie, to pardon, ale ta pańcia mi wygląda na osobę ze sporym zamiłowaniem do nadużywania alko. ale to już takie moje stricte subiektywne odczucie. ze względu na wizaż, zachowanie i sposób wysławiania się..
KotkaWodna

Post » Wto sty 25, 2011 14:02 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

moze wiec nalezy podac im na tacy osoby ktorych wypowiedzi beda bardziej wartosciowe niz np tej milczanskiej? bo jesli faktycznie zaczna zglaszac sie do tych ekspertow z pierwszego reportazu uwagi to nie bedzie wesolo :/ postaram sie ja podpytac jak oni to widza

Kumiko

Post » Wto sty 25, 2011 14:05 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Cytowany wpis pochodzi z Księgi Gości schroniska w Korabiewicach i może się pod nim kryć ktokolwiek, więc wstrzymajcie rumaki :wink:

TVN strasznie prozwierzęcy się zrobił, akcja za akcją tam będą lecieć (język mnie świerzbi, ale obiecałam siedzieć cicho) miło;]

edit/Może trzeba im podpowiedzieć, z kim powinna porozmawiać, polecić jej konkretną fundację/osobę. Przyszło mi też na myśl, że jakiś rozgarnięty ksiądz by się przydał, tyle razy było na forum poruszane, że kk ma duży wpływ na wiernych. Niestety ks. Twardowski nie żyje, a byłby idealny. Przypomniało mi się też dokarmianie kotów na cmentarzu wolskim (pewnie nie tylko na tym), ale nie wiem, czy to by było faktycznie dobre dla kotów, może się okazać, że im mniej osób o tym wie tym lepiej.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Wto sty 25, 2011 14:58 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Viveron pisze:Wracając do meritum sprawy.

Kocia mama, 2011-01-19

Viveron ja już rozmawiałam z tą dziennikarka Tvn-u o tej pożal się boże ekspertce milińskiej ale mam wrażenie, że to mur nie do przeskoczenia. Podsunęłam wątek o tych wypuszczonych kotach (zresztą dziennikarka już go znała) ale na nic argumenty tam zawarte. Milińska ma jeszcze dwa inne reportaże na str uwago a więc pewnie ma niezłe plecy w tvnie. Ja kiedyś czytałam na jej str (KM) wpis milińskiej o niepełnosprawnym kocie. W skrócie historia była taka, że młodzi ludzie wzięli od KM kota z niedowładem tylnych nóżek (kot pampersowy) i po pewnym czasie sytuacja ich przerosła i szukali dla niego odpowiedzialnego domu. Zgłosili się do KM (bo stamtąd kota wzięli). Cały wpis milińskiej był w tonie ohydnej satysfakcji w stylu "ha a nie mówiłam?!" i napisała tam w stylu, że wtedy to można było kota uśpić bo był młodszy a teraz to już bardziej żal :evil: I ogólnie czuć było ogromną satysfakcję, ze im się nie udało :evil: Niestety nie ma już tego wpisu na stronie :(
I teraz: jak wytłumaczyć dziennikarce kogo wzięli jako ekspertkę? Jak powiedzieć, że spotkałam wielu ludzi, którzy mają złe doświadczenia z KM (m.in. taksówkarkę z którą kiedyś jechałam). Przecież nie nagrywałam tych rozmów, nie mam kontaktu z tymi ludźmi, oni nie są nikim znanym itp. Naprawdę jeżeli chodzi o milińską i tvn czuję mur :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]