Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 9:56 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

carmella pisze:Pucuś w podbieraku :mrgreen: Jemu tak wygodni ? :ryk:

Właśnie nie wiem, ale w tej pozie odpoczywał ostatnio kilka godzin... :lol:

Liwia_ pisze:Biedna Nowinka... Szkoda, że kubraczek został rozpracowany, bo chyba byłoby to dla niej fajne wyjście. Może faktycznie kolor nie ten?

Chyba fason był zły... :wink: Tomek nie uszył tego dokładnie tak, jak być powinno. Na szczęście dzięki Alince6 dziś będziemy mieć profesjonalny kubraczek, za co serdecznie dziękujemy! :1luvu: (Nie wiem, który to już raz Alina nas poratowała...) Wydaje mi się, ze Nowinka ma dziś tą dziurę "ładniejszą", że tak to określę, że chyba jest lepiej... Oby.

Madziulla, serdeczne dzięki za bazarek :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sty 25, 2011 9:54 Re: Moja gromadka - Joaś w DS:)) Dziękujemy Św Mikołajowi :)))))

Wczoraj dostaliśmy kubraczek od Alinki6, bardzo dziękujemy! :1luvu: Jest śliczny, naprawdę twarzowy. Nowinka dała się ubrać z ogromnym zadowoleniem, po czym zaczęła udawać, że nie umie chodzić. Postawiona na nóżki, padała leniwie na bok. A cały czas przy tym mruczała. No więc leżała sobie. Potem poszła do kuwety, a w drodze powrotnej wywaliła się do miski z wodą i cała była mokra. Na noc zdjęłam jej kubraczek. Widzę, że rana nie wygląda już tak źle, oby poszło do przodu.
Wczoraj Tomek kupił kolejne antybiotyki dla niej, i wychodzi na to, że za Nowinkę zapłaciliśmy już 105 zł (jedna wizyta i leki).

Jutro kolejna eskapada do weta.

Mam nadzieję, że się uda, ponieważ mamy problem - Tomek źle się czuje, za długo siedział ostatnio za kierownicą, wioząc Michasię. I teraz go boli...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sty 25, 2011 9:56 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Anitko, to masażyk mężowi zrób.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto sty 25, 2011 10:16 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

No to tym razem potrzymam kciuki za zdrowie Tomka :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sty 25, 2011 11:02 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Bazyliszkowa pisze:No to tym razem potrzymam kciuki za zdrowie Tomka :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sty 25, 2011 12:42 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

amyszka pisze:
Bazyliszkowa pisze:No to tym razem potrzymam kciuki za zdrowie Tomka :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw sty 27, 2011 10:49 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Fatalnie mi chodzi net, więc tylko się wyżalę i idę.

Byliśmy wczoraj na Śląsku u naszej pani wet.
I tak:
- Nowinka ma na nowo zszyty brzuszek, oczyszczony i zszyty, ponieważ to było jedyne wyjście, żeby kotka miała jaki taki komfort i żeby była nadzieja na zagojenie. Została też odrobaczona. Musi nosić kaftanik, jakoś daje radę... Dobrze, że skonsultowaliśmy Nowinkę...
- Landrynka została wysterylizowana, przy okazji pobrano jej krew na badania i ma bardzo mocno przekroczony poziom cukru. Mamy mierzyć... Jeśli okaże się, że jest rzeczywiście cukrzyca, to załamka po prostu. A że ona bardzo dużo pije, to wiele wskazuje, że to naprawdę cukrzyca. :cry:
- Kuleczka został wykastrowany. Na szczęście już mi wybaczył... :wink:

W drodze powrotnej zabraliśmy od Mar9 kotkę Anitkę Niteczkę ze schronu w Rudzie. W schronie nie chciała jeść, ale na szczęście w warunkach domowych jest ok. Chciałam bardzo podziękować Mar za przetrzymanie koteczki, Marysia nigdy nie odmawia pomocy, choć mogłaby, bo ma bardzo dużo kotów na dt i własnych problemów. Wielkie dzięki i ogromny szacunek, Marysiu - miałam potrzebę to napisać teraz i tutaj.

Buranio ma szansę na domek, ale na razie musi się doleczyć - oby wreszcie było lepiej.
Na dom ma szansę również Nowinka... Ale o tym, jak się wszystko dobrze ułoży.

Acha, ogromne podziękowania kieruję do Alinki6 za feliway'a w spraju i lekarstwa. :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw sty 27, 2011 10:58 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Kciuki mocne za Was, tyle mogę :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sty 27, 2011 11:04 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Biedna Nowinka...
I Landrynka...

Kciuki potrzymam :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sty 27, 2011 11:05 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Moje też ! :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Post » Czw sty 27, 2011 11:13 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

anita5 pisze:Fatalnie mi chodzi net, więc tylko się wyżalę i idę.

Byliśmy wczoraj na Śląsku u naszej pani wet.
I tak:
- Nowinka ma na nowo zszyty brzuszek, oczyszczony i zszyty, ponieważ to było jedyne wyjście, żeby kotka miała jaki taki komfort i żeby była nadzieja na zagojenie. Została też odrobaczona. Musi nosić kaftanik, jakoś daje radę... Dobrze, że skonsultowaliśmy Nowinkę...
- Landrynka została wysterylizowana, przy okazji pobrano jej krew na badania i ma bardzo mocno przekroczony poziom cukru. Mamy mierzyć... Jeśli okaże się, że jest rzeczywiście cukrzyca, to załamka po prostu. A że ona bardzo dużo pije, to wiele wskazuje, że to naprawdę cukrzyca. :cry:
- Kuleczka został wykastrowany. Na szczęście już mi wybaczył... :wink:

W drodze powrotnej zabraliśmy od Mar9 kotkę Anitkę Niteczkę ze schronu w Rudzie. W schronie nie chciała jeść, ale na szczęście w warunkach domowych jest ok. Chciałam bardzo podziękować Mar za przetrzymanie koteczki, Marysia nigdy nie odmawia pomocy, choć mogłaby, bo ma bardzo dużo kotów na dt i własnych problemów. Wielkie dzięki i ogromny szacunek, Marysiu - miałam potrzebę to napisać teraz i tutaj.

Buranio ma szansę na domek, ale na razie musi się doleczyć - oby wreszcie było lepiej.
Na dom ma szansę również Nowinka... Ale o tym, jak się wszystko dobrze ułoży.

Acha, ogromne podziękowania kieruję do Alinki6 za feliway'a w spraju i lekarstwa. :1luvu:

Anitko kochana, przeceniasz mnie, ja przecież nie robię nic takiego wielkiego, ot pomieszkała u mnie na trochę bidulinka, śliczna bidulinka ale to na Waszej głowie będzie cała reszta (wikt, opierunek itd).
Tak się spieszyłaś, że zapomniałam Ci oddać to, co przywiozłaś wtedy dla Niteczki a ona tego nie potrzebowała.
No i zapomniałam Ci zapałki dać :wink:
Kciuki za koteczki oczywiście trzymam, szczególnie za Nowinkę i Landrynkę, no i oby Niteczka jakoś dogadała się z Twoimi kotkami bo z moimi nie bardzo jej to wychodziło :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw sty 27, 2011 12:08 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Dobrze że otaczają Was kochani ludzie :1luvu: :ok:

Za kotki i domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob sty 29, 2011 10:41 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

Proszę o kciuki, bo dziś wieczorem Nowinka jedzie do swojego domu. Historia jest niesłychana, naprawdę. Oddaję koteczkę w bardzo, bardzo dobre ręce, pojedzie w kubraczku, jeszcze na antybiotykach, ale sądzę, że dla niej najlepsze będzie dochodzenie do siebie w swoim domu. Pani weterynarz, która "naprawiała" jej brzuszek, zgodziła się na to, żeby kotka była przewieziona. I tego się trzymam. Poza tym Nowinka potrzebuje kogoś do miziania na pełny etat... :D
Przed chwilą oglądaliśmy komisyjnie brzuszek - wygląda rewelacyjnie!
Nowinka to przekochana koteczka, spragniona czułości.

Dziękuję Justynie8585, bo miała tu swój udział... I to spory. :P
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob sty 29, 2011 10:45 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

o woooow

super
rewelacja
gratulacje !!!
Obrazek

carmella

Post » Sob sty 29, 2011 11:29 Re: Moja gromadka-Joaś i Michasia w DS:) Dziękujemy Mikołajowi:)

:D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]